Niks oktober woonmaand, benut de energie van mei

Op een zeker moment heb je behoefte aan vernieuwing; je voelt de behoefte om iets te veranderen in je huis. Om je muur een andere kleur te geven. Of nu eindelijk een zoektocht te ondernemen naar een andere bank. De kinderkamers wil je omwisselen. En dat plekje waar je in alle rust je eigen ding kunt doen, moet er nu echt komen. Natuurlijk moet de boel ook opgeruimd, gesopt, schoongemaakt, herschikt worden en wil je eigenlijk alles een nieuwe plek geven.

Voorjaar

Het hoort bij de energie van het voorjaar dat vertegenwoordigd wordt door het element Hout. Hout is van de vernieuwing. Van de geboorte en de (impulsieve) actie die er soms toe kan leiden dat je ’s avonds om negen uur nog besluit om met de inhoud van je kledingkast aan de slag te gaan. De energie van het voorjaar nodigt al eeuwen uit tot een grondige schoonmaak; de stoffige, sombere wintermaanden liggen achter ons dus de ramen mogen wijd open. Het zonlicht laat echter onverbiddelijk zien op welke plekken er aandacht nodig is. En daar wil je dan ook graag mee aan de slag.

Mei is de natuurlijke woonmaand

Juist in het voorjaar is er dus veel meer aandacht voor het huis en het interieur. Met name in de maand mei slaan we massaal aan het poetsen, opruimen en meubels jagen. En alhoewel Pasen al eerder in het voorjaar valt, staat het Paasweekeinde bekend om zijn eindeloze files en wachtrijen bij de woonboulevards. Niks oktober woonmaand. Mei is van nature de woonmaand bij uitstek! De oktober woonmaand hype is gecreëerd door de woonindustrie die juist in die maand een enorme dip in hun omzet zag en daar iets tegen wilde doen.

Mooi ingericht Nest

De energie van die meimaand, de energie van het element Hout dus, neemt je echter van nature mee op een flow van veranderings- en vernieuwingsdrift. ‘In mei leggen alle vogels een ei’ in een daartoe prachtig gebouwd en mooi ingericht nest natuurlijk. Hoe ver ben jij daarmee? Heb je de kwast al gepakt? De woonbrochures doorgespit? Knopen doorgehakt? Of ben je nog niet zeker genoeg van je zaak?

Feng Shui geeft argumenten aan je gevoel

Heb je het gevoel dat je er niet helemaal uit komt? Of dat er toch meer speelt in je huis maar dat je er niet helemaal de vinger op kunt leggen? Dat er iets niet klopt wat wel anders moet maar waarvan je nog niet weet hoe omdat je niet helder hebt wat er precies niet klopt. Maar waar je gevoel echter aandacht voor vraagt. Op een onbestemde manier wellicht. Kriebelend in je buik. Jengelend op het randje van je brein. Weet dat Feng Shui je helpt door uitleg te geven aan dat gevoel. Feng Shui geeft je de argumenten die je nodig hebt om je gevoel te erkennen.

Leer om Feng Shui toe te passen in je eigen huis

In onze cursus Praktisch Feng Shui ga je met dit gevoel en je eigen huis aan de slag.  Vier middagen lang kun je gebruik maken van de expertise van Nina Elshof, master in Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki. Je leert wat Feng Shui in de basis nu eigenlijk is; geen gehotemetoot met spiegels en kristallen, maar een filosofische benadering om de wereld om je heen en je huis te begrijpen. En als je eenmaal doorhebt hoe dat werkt kun je door middel van heel praktische handvatten die benadering meteen in je eigen woning toe passen.

Dit is wat anderen zeggen over deze cursus;

Ingeborg: “Mijn huis is nog nooit zo helemaal bewoond geweest en heeft nog nooit zo ‘thuis’ gevoeld als nu.

Corta: “Prettig, goede balans tussen theorie en praktijk, voor ieder is er ruimte om ‘op maat’ advies te krijgen en uitwisseling van ervaring ook. Fijne cursus waarin je zowel kennis maakt met Feng Shui als handvatten krijgt om direct mee aan de slag te kunnen. Als je wilt kennismaken met Feng Shui op een westerse manier en een geïnspireerd praktisch en deskundige lerares zoekt moet je deze cursus beslist volgen.

Dimphy: “De cursus gaf net dat duwtje in de rug dat ik echt moet beginnen om eerst de keuken aan te pakken!

Marianne: “Ik heb handvatten gekregen om een prettig en veilig huis te creëren.

Laat je niet beperken door trends of een woonmaand, ga zelf aan de slag met Feng Shui!

Alle informatie en actuele data voor de cursus Praktisch Feng Shui lees je hier, op de website van de Feng Shui Academie.

 

 

 

 

 

Mis nooit meer iets! Schrijf je in voor onze mails en ontvang wekelijks praktische Feng Shui tips en Nine Star Ki inspiratie direct in je mailbox.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *