Nieuw ritueel voor online aankopen

online aankopen, bewustzijn

Waarheid toont zich in de zuiverheid van integriteit. Waarheid toont zich in de intrinsieke waarde van dingen. En in principes die je naleeft. Met de keuze hoe je je geld besteed bijvoorbeeld. Het heeft allemaal te maken met het element 8-aarde dat dit jaar in de positie van 6-metaal staat, en dus letterlijk een andere wAARDE aan geld toekent en van geld vraagt. Dus tijd voor een ‘Nieuw Ritueel Voor Online Aankopen’.

De wAARDE van delen

In Wat is jouw rituele vangnet schreef ik: ‘En weet, rituelen beginnen klein, altijd. Doe wat jij kunt doen! Deel je het met ons op mijn blog?’ Dat heeft veel, fijne reacties opgeleverd. Dank je wel!! Het mooie van het delen van jouw ervaringen, van jouw rituelen is dat het andere kan inspireren om ook zoiets te doen. Of een eigen variant er op te bedenken.

Concrete bijdrage

Het belangrijkste is dat je je bewust wordt van de mogelijkheid om zelf heel concreet een positieve bijdrage kunt leveren aan de situatie waar we in zitten, zonder dat je daarvoor de straat op hoeft! Het belang daarvan is groot.

Want niets is er meteen: eerst wordt er een kiem gelegd. Voor een boom, een nieuwe mens, een nieuwe beweging…

En de aandacht daarvoor

Aandacht voor het kleine dat het verschil maakt. Dat kleine waar iedereen overheen kijkt, maar zoveel kan uitmaken. Blijf een ander als een medemens zien, in plaats van een infectiegevaar. Weet dat de winkelmedewerker een opdracht uitvoert en je hem of haar nooit persoonlijk mag kwalijk nemen dat ze je vragen je aan de regels van de winkel te houden. Respecteer hun kwetsbare positie en bedank hen voor hun moed om te doen wat ze doen. Ook als je het er niet mee eens bent. Dat mag je er ook bij zeggen overigens.

Blijf wakker en bewust

Blijf vol aandacht voor dat wat er toe doet en richt daar je aandacht op. Een winkelmedewerker die zich gesterkt voelt is misschien beter in staat om, als dat nodig is, voor zichzelf op te komen tegen een leidinggevende die dingen vraagt die tegen zijn of haar persoonlijke integriteit indruisen.

Waarheid hoeft niet altijd van de daken geschreeuwd te worden. (Alhoewel dat wel kan helpen.) Waarheid toont zich vooral in de zuiverheid van integriteit. Waarheid toont zich in de intrinsieke waarde van dingen.

De wAARDE van jouw principes

We leven in een tijd waarin er wordt gevraagd achter je principes te staan; ook al denkt de rest van de wereld anders dan jij. Of na te denken wat jouw principes zijn, dus over wat voor jou waar is en waarde heeft. Een tijd waarin je wordt uitgedaagd keuzes te maken waaruit de trouw aan die principes blijken. Een tijd ook waarin je juist met de keuze hoe je je geld besteed, je principes tot uitdrukking kunt brengen en energie kunt sturen. Het heeft allemaal te maken met het element 8-aarde dat dit jaar in de positie van 6-metaal staat, en dus letterlijk een andere wAARDE aan geld toekent en van geld vraagt.

Dus, bestel jij momenteel veel online?

Ga dan nu aan de slag met een ‘Nieuw Ritueel Voor Online Aankopen’:

 • Open je laptop of computer en bedenk wat je nodig hebt.
 • Navigeer NIET naar je vaste online adres, maar zoek het op internet.
 • Open hiervoor Duck Duck Go; een zoekmachine die niet bezig is met tracken en tracen.
 • Toets het product in dat je nodig hebt.
 • Herhaal dit voorgaande, maar zet dan in de zoekbalk, vóór de naam van het product, ‘ecologisch alternatief’.
 • Gebruik dit ook eens in combinatie met je woonadres voor lokale opties bij de minder bekende namen.
 • Laat je verrassen door de mogelijkheden die je nooit gevonden had als je niet een nieuw ritueel voor jezelf aan het creëren was.
 • Beslis nu waar je geld naartoe gaat en maak je keuze voor je online aankoop.
 • Met je keuze stuur je niet alleen geld, maar ook energie naar een organisatie, een bedrijf, een dienst die dat verdient omdat ze trouw zijn aan hun eigen intrinsieke waarden, hun principes en de waarde van die waarheid eren door het beschikbaar te stellen aan hen die daarvoor open staan.
 • Kopieer dit ritueel en deel het met jouw kring van mensen.
 • Op heel simpele wijze heb je een handeling die je misschien al heel vaak herhaald hebt, getransformeerd in een belevenis die je een heel ander perspectief biedt op wat er mogelijk is.

Dus, hoezo rituelen lastig en zweverig en niet concreet genoeg???? Just do it!

[inlinetweet prefix=”‘” tweeter=”” suffix=”‘”]Bouwen aan een nieuwe wereld begint met de juiste intentie en gewoon vanuit huis, achter je computer en je online aankopen![/inlinetweet]

Ik ben weer enorm benieuwd naar wat dit je oplevert. Doe mee aan het gesprek en deel je vondsten in de reacties hieronder. Ik vind het leuk om van je te horen en samen leren we van elkaar!

Nina

 


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *