Kosmisch Keerpunt; hoe dan?

Kosmisch Keerpunt

In Op weg naar Individuele Spirituele Volwassenheid schreef ik over het spiritueel volwassen worden. Dè uitdaging van deze tijd die zich op veel manieren aandient en onbewust door veel mensen herkend wordt. Er wordt een druk ervaren, er wordt waargenomen dat er ‘iets’ aan het veranderen is, dat de wereld aan het veranderen is op een manier zoals we dat niet eerder hebben meegemaakt. Het geeft een gevoel van onrust en spanning ook, die niet helemaal te duiden is.

Het heeft allemaal te maken met dat we dit jaar een kosmisch keerpunt bereikt hebben, die ervoor zorgt dat we in een beweging die van buitenaf komt -een kosmische beweging- terecht zijn gekomen. Daardoor worden we gedwongen in een richting van ontwikkeling geduwd om zo te werken aan het spiritueel volwassen worden.

Hòe dan?

De grote vraag die daarbij opkomt is hoe je dat dan moet doen en menigeen hoor ik in situaties die vreemd, onverwacht of onbekend zijn een nieuw soort ‘stopwoordje’ gebruiken: ‘Hòe dan?’.

De truc in dit proces is echter dat het niet gaat om het ‘hoe’. Je afvragen hoe we deze transitie gaan doormaken en hoe je die zelf moet doormaken; hoe je spiritueel volwassen moet worden, is eigenlijk niet aan de orde. Je afvragen ‘hoe’ dit allemaal moet gebeuren, legt het proces lam en duidt op het willen beschikken over informatie die pas beschikbaar komt in het moment zelf dat het gebeurt. Dat vraagt dus vertrouwen en overgave aan iets wat je nog niet kent.

Doordat de druk van buiten opgevoerd wordt en ook kosmisch geregisseerd wordt, is het belangrijk je te realiseren dat dat wat zich zal aandienen, ongekend in omvang en vorm zal zijn.

Dat betekent dat je je niet concreet kunt voorbereiden op wat gaat komen. Wel kun je je innerlijk voorbereiden op onverwachte veranderingen en een innerlijke houding ontwikkelen die je overeind houdt wanneer het lastig en kritisch wordt. Kortom, een houding die je een innerlijke stevigheid geeft waardoor je niet omver geblazen wordt door een storm van emoties, noch door ondermijnende gedachtes en lamleggende angsten.

Leun-Steun

Daarvoor is het dus nodig dat je jezelf kent, begrijpt en dat je bereid bent om jezelf verder te ontwikkelen op die punten die nog aandacht nodig hebben. Nu is kritisch zelfonderzoek heel lastig omdat je altijd ook jezelf meebrengt en het dus niet allemaal helder kunt overzien. 😀 Iemand die van een afstand meekijkt kan dan een oplossing zijn. Of een methode die je helpt om naar jezelf te kijken via een ander medium: je huis. Eerder schreef ik daarover:

Maar hoe doe je dat? We leven in een enorm betuttelend land dat altijd veel voor ons geregeld en beslist heeft. Heel prettig om op te leunen natuurlijk, maar behoorlijk ongemakkelijk als die leun-steun ineens minder wordt of wegvalt. Als je het ineens allemaal zelf moet gaan doen. Vooral als je niet weet waar je moet beginnen, want de opgave, de uitdaging is best groot. Ga er maar aan staan; spiritueel volwassen worden. Dus begin je met het zetten van een eerste stap, dichtbij. Bij jezelf, je eigen leven, je eigen lichaam, je eigen huis.

Poort

Volgens de Feng Shui begint elk huis bij de voordeur. Het is de ‘poort’ die toegang geeft tot het eigen, persoonlijke koninkrijk. Het is de plek waar de binnenwereld de buitenwereld ontmoet. Waar jij je laat zien aan de buitenwereld. Feng Shui vertelt je het verhaal van de chemie tussen jou, als energetisch en spiritueel wezen, en je omgeving. Soms leidt dat tot een stinkend mengsel. Maar soms ook leidt dat tot een resultaat dat geluk, gezondheid en levendigheid brengt.

Chemie

De ingrediënten van deze chemie kies je voor een deel zelf en worden voor een deel aangereikt uit de omgeving.

Welk deel jij levert, daar maak je zelf een keuze in. Op het deel dat wordt aangereikt uit de omgeving heb je geen invloed, maar wèl op hoe jij daar op reageert.

Welke alchemistische reactie verkies jij om tot stand te laten komen. Als je reageert vanuit onbewust pijn en schaduwkanten, vanuit een onvolwaardig en wankelend zelfbeeld, vanuit je persoonlijke gif, levert dat instabiele en gevaarlijke reacties op. Als je reageert vanuit bewustzijn, kun je veel meer regie voeren over die reactie en kun je kiezen voor een mengsel waar je je voordeel mee kunt doen.

Eeuwen

Juist in een periode waarin we collectief zo’n beetje het belangrijkste moment sinds eeuwen doormaken, en waarin het vooral aankomt op wat iedereen individueel in dit moment besluit te doen, is het zaak helderheid te krijgen over hoe jij je aan die buitenwereld laat zien; welke chemie er is tussen jou en je omgeving. Zodat je de kans krijgt na te denken over wat je nog wel en wat je niet toe wilt laten in je leven, net zoals je bij de voordeur bepaalt wie er wel of geen toegang krijgt tot je huis.

Nauw

Dus nog los van hoe je huis er verder uit ziet en welke informatie de Ba Gua verder over je huis onthuld, is het nu van belang je aandacht te richten op de voordeur. Juist nu. Zodat je je bewuster wordt over wat je toont en niet toont van jezelf. Over wat je tolereert en wat je niet (langer) wilt tolereren. Over wat voor jou belangrijk is en dus toegang krijgt tot je huis en wat niet.

Want een voordeur is niet alleen een poort, maar ook een nauwe doorgang. Niet alles kan erdoor naar binnen. Net zoals het kosmische keerpunt waar we nu mee te maken hebben, eigenlijk een doorgang is naar een andere wereld. Een doorgang die zo nauw is dat je niet alle ballast mee kunt nemen. Niet alles past daar doorheen. Zuivering van jezelf, maakt ruimte voor de zuiverheid van je Zelf. Het is dat Zelf, je Ziel, die uitziet naar wat er zich aan de andere zijde van de doorgang bevindt.

Dus Hòe ga je om met dit Kosmisch Keerpunt?

Door meer je Zelf te worden en minder een beeld op te houden dat niet echt is.
Door via je huis te bestuderen hoe jij je leven gevormd en ingericht hebt.
Door de ballast die in je schaduwwereld woont op te zoeken, te herkennen en te erkennen, en er vervolgens schoon schip mee te maken.
En door actief jezelf te ontwikkelen tot een bewuster, verantwoordelijker en meer spiritueel volwassen mens. Een mens dat met hart en ziel in het leven staat en niet alleen met het hoofd.

 

 

 

[za_divider style=”solid-line” margin_top=”10px” margin_bottom=”10px” width=”100%” height=”1px” position=”center” color=”#9ca9ad”]

© Feng Shui by Nina. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

2 gedachten over “Kosmisch Keerpunt; hoe dan?”

 1. Francine Le Coultre

  lieve mensen, ik ervaar juist helemaal geen druk of stress, maar een diep gedragen gronding en vertrouwen, dat alles goed komt. Ik voel me de laatste week meer mijzelf dan ooit en het beste komt in mij naar boven. Mijn helende krachten keren terug nadat die jarenlang weg zijn geweest.

  1. Lieve Francine,
   Dank voor je berichtje en het delen van je ervaring. Wat fijn dat je je gedragen voelt in vertrouwen. De beweging naar Spirituele Volwassenheid die dit jaar heerst, komt niet uit het niets. De tendensen van voorgaande jaren, en met name het afgelopen jaar, heeft het nodige losgemaakt en in beweging gezet. Je ziet inderdaad dat de mensen die toen al het nodige ‘werk’ hebben gedaan, rust en vertrouwen voelen nu de verandering echt onvermijdelijk is geworden. Goed bezig dus!
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *