Jouw Thuis in een Wereld in Wording

Opties

Hoe groot de uitdagingen van dit tijdsgewricht ook zijn, hoe groot ook de kosmische stuwing is die gevoeld en ervaren kan worden, uiteindelijk sta je elke ochtend weer op om te doen wat je vindt of denkt te moeten doen. Je stapt uit je bed, poetst je tanden, doet een plas, neemt een douche, kleedt je aan en maakt jezelf wat te drinken en te eten, dit alles in willekeurige volgorde. De meeste mensen verlaten daarna hun huis om er pas weer een paar uur later terug te keren.

Thuis

En dan kom je weer thuis, je doet de deur open en dan…

Wat ervaar je dan? Hoe is het om thuis te komen? Wat doet dat met je? Hoe reageert je lichaam op het thuiskomen? Waarschijnlijk sta je daar niet bij stil omdat je, zodra je thuis bent, weer van alles moet of juist op de bank implodeert tot een zakje botten en organen waar geen energie meer in zit. Hoe waardevol zou het niet zijn als je de ondersteuning die je huis je zou kunnen bieden, zou kunnen benutten! Bijvoorbeeld doordat je je huis kunt gebruiken als reflectie van je eigen bewustwordingsprocessen met de Woonhouding Ontdekkingsvragen.

Zelf

In Op Weg Naar Individuele Spirituele Volwassenheid schreef ik over dat het belangrijk is om meer je Zelf te worden zodat je minder een beeld op hoeft te houden dat niet echt is, door: ‘via je huis te bestuderen hoe jij je leven gevormd en ingericht hebt. Door de ballast die in je schaduwwereld woont op te zoeken, te herkennen en te erkennen, en er vervolgens schoon schip mee te maken. En door actief jezelf te ontwikkelen tot een bewuster, verantwoordelijker en meer spiritueel volwassen mens.

Schaduwwereld

Een mens dat met hart en ziel in het leven staat en niet alleen met het hoofd.’ Die schaduwwereld nu, zie je terug in je huis en toont zich in de vorm van de verstopte dozen vol spullen op zolder, in dingen die kapot zijn, in de rommel achter de deur, in de exorbitante hoeveelheid kruidenpotjes die in je keukenkastje over elkaar buitelen of in de stapels met krantenknipsels die hun bestemming nog moeten vinden. Kortom in alles dat je liever over het hoofd ziet en negeert zodat het, precies, zich aan je bewustzijn onttrekt en in die schaduwwereld kan blijven leven.

Alles wat zich in je huis afspeelt vertelt een verhaal. Het verhaal van waar jouw aandacht onbewust naar uit gaat. Niemand anders kan dat verhaal horen en vertellen, dan jij. En niemand anders ervaart de remmende werking die hier van uit gaat beter dan jij.

Kladden

In de Nine Star Ki voorspellingen voor 2020 lees je meer over het kosmische keerpunt dat we nu bereikt hebben en de stuwing die daar van uitgaat. Daar lees je ook wat het belang is om je te bevrijden van ongewenste ballast, zoals datgene wat in jouw schaduwwereld woont. Dus dat ga ik hier niet herhalen. Wat ik wel ga herhalen is dat het ongelooflijk belangrijk is dat je jezelf bij de kladden pakt en het werk doet dat je te doen hebt!

Ruimte

Even terug naar je huis en het belang van echt thuiskomen van weggeweest zijn. Je vraagt je misschien af wat dat te maken heeft met wat ik hierboven geschreven heb. Wel, echt thuiskomen in je huis, is een metafoor voor het echt thuiskomen in jezelf. In je Zelf. Als je dus begint met het opschonen van jouw schaduwwereld zoals die zich in jouw huis gemanifesteerd heeft, komt er meer ruimte vrij voor jou en voor wat er echt toe doet. Voor datgene in jou dat er echt wil zijn, maar daar tot nu toe nog geen kans toe had gekregen omdat er van alles in de weg stond.

Wereld-in-wording

Thuiskomen van weggeweest zijn is een prachtig overgangsmoment waarbij je je bewust kunt worden van de rol die je in de buitenwereld inneemt en die welke je thuis speelt. In het moment dat je net de drempel over stapt, je jas uitdoet en je eerste stappen in je eigen huis zet, kun je die overgang waarnemen.

Je lichaam vertelt je of je je in dat moment lichter of (be)zwaarder voelt. Of je meer vrijheid ervaart of juist minder. Of je meer blijdschap voelt of je juist bedrukter voelt. Elke gewaarwording van zo’n ervaring, is het je gewaar worden van wat zich in jou nog in de schaduwwereld bevindt wat zich kenbaar wil maken.

Luisteren naar je lichaam, naar het verhaal dat verteld en gehoord wil worden, is bovenal jezelf, je Zelf, serieus nemen. En dat draagt direct bij aan de kwaliteit van de wereld-in-wording. Van onze wereld die nu zo in transitie is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *