Op 27 april vieren we de verjaardag van onze koning Willem-A. Altijd een leuk moment dat gelegenheid biedt tot verbroedering en jolijt. Het genereert dezelfde stemming als wat er in het klein gebeurt als je je eigen verjaardag viert. Sommigen doen daar niet aan, maar dat is toch een gemist kansje.

De geboorte van je verjaardag

Het woord ‘verjaardag’ is wat verwarrend, want wat je eigenlijk viert is je geboortedag. De dag dat je ter wereld kwam. En dat is niet zomaar een moment. Nine Star Ki, de astrologie vorm waar we binnen de Feng Shui mee werken om zo inzicht te krijgen in de relatie tussen het huis en zijn bewoner(s), kent veel waarde toe aan het moment van je geboorte.

Elementen

Zoals de westerse astrologie kijkt naar de stand van de sterren om je geboortehoroscoop te bepalen. Zo kijk Nine Star Ki welke van de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) er op dat moment actief waren. Deze elementen en de wijze waarop ze zich in volgorde rangschikken ten tijde van je geboorte, bepalen de energetische rode draad in je leven.

Nine Star Ki Profiel

Deze elementen komen samen in een zogenaamd Nine Star Ki profiel. Dit profiel laat de talenten en de vaardigheden zien waarmee je geboren bent. Het maakt duidelijk hoe je in eerste instantie reageert op een situatie. Maar ook hoe je je gedraagt als je het moeilijk hebt of het even niet meer ziet zitten. Bovendien geven ze feilloos weer wat je valkuilen zijn. Altijd handig om te weten zodat je er niet in hoeft te trappen. Alhoewel… we weten allemaal dat die valkuilen de blinde vlekken zijn waar het elke keer mis gaat in ons leven; elke keer de verkeerde man daten, of de verkeerde baan kiezen. Of gewoon, elke keer weer in diezelfde valkuil trappen.

Vieren

Je verjaardag kan dus meer zijn dan alleen de aanleiding om een leuk feestje te bouwen. Je kunt ervoor kiezen om je geboortedag echt te vieren, om deze echt te eren. Het moment van je geboorte is immers zeer bepalend geweest voor hoe je leven verloopt! Het vieren en eren van je geboortedag kan je helpen om je meer te verbinden met die specifieke en unieke energetische structuur die je leven vorm geeft en jouw levenspad mede bepaald.

Cyclus

Die elementen overigens, keren elke negen jaar weer (min of meer) terug in de positie zoals die was ten tijde van je geboorte. Het is mooi om juist dat negende jaar telkens met nog meer aandacht te vieren; het biedt je de kans om nog dichter bij die oorspronkelijke energie te komen en deze te leren kennen. Om zo jezelf beter te leren kennen.

Nine Star Ki helpt om met liefde naar je worsteling kijken

Omdat Nine Star Ki zo belangrijk is, schenken we er tijdens de opleiding natuurlijk de nodige aandacht aan. Daarnaast is er een prachtige, verdiepende 4-daagse masterclass waarin de ‘achterkant’ van het profiel wordt uitgelegd. Meer weten zonder je meteen in een studie te moeten storten? Dan kan een consult iets voor je zijn.

We worstelen in onze levens wat af met z’n allen. Een Nine Star Ki consult kan je helpen met meer liefde naar je worsteling te kijken en meer zicht te krijgen op wat er nu precies aan de hand is. Het maakt je bewust van processen en patronen in je leven. Dat inzicht is heel waardevol omdat je daardoor kunt herkennen waar het (weer) mis dreigt te gaan. Je krijgt daardoor de mogelijkheid om te kiezen en je leven op een andere, meer bewuste wijze, richting te geven. En je krijgt daardoor ook een veel duidelijker beeld van wat jij nodig hebt en wat voor jou het beste werkt! Voor een afspraak om je eigen gebruiksaanwijzing te begrijpen, kun je hier klikken.

We zijn benieuwd; hoe is dit voor jou?

Vier jij je geboortedag? Of laat je het stilletjes aan je voorbij gaan? Doe mee aan het gesprek en deel je reacties hieronder!

 

 

 

 

 

Mis nooit meer iets! Schrijf je in voor onze mails en ontvang wekelijks praktische Feng Shui tips en Nine Star Ki inspiratie direct in je mailbox.

 

 

 

 

1 reactie op “Je verjaardag als belangrijke dag voor je levensloop”

  1. Mijn geboortedag NSK 5-9-1. Bah ik heb er helemaal niets mee. Niet omdat ik niet ouder wil worden, maar de belangstelling van iedereen. Dat overdreven gedoe ! Zo zijn mijn ervaringen uit mijn jeugd. Onderscheid maken tussen de ene familie en de andere familie. En dat moeten ! Dat schijnheilige gedoe. Mensen die je normaal niet ziet, voelen zich verplicht om te komen om dan in een kringetje “net te doen alsof ze geïnteresseerd zijn” een gesprek voeren. Dat is mijn voorland. Toen ik op mijn 15e het huis verliet, was er altijd wel een excuus om mijn verjaardag niet te hoeven vieren. Stiekem hou ik wel van de belangstelling, maar dan wel van ECHT gemeende belangstelling. De laatste jaren, ga ik lekker uit eten met mijn partner en dat is prima.
    Aanstaande januari word ik 50 jaar. Ook dan wil ik het liefst onzichtbaar verdwijnen, en aan de andere kant zou ik ook teleurgesteld zou zijn Sara ongemerkt voorbij zou gaan. Dit is altijd mijn vuur, water dualiteit in mijn NSK getal. Gelukkig heb ik ook nog 5-aarde. Misschien dat deze 5-aarde dit speciale jubileumjaar voor een bescheiden maar gedenkwaardige speciale verjaardag kan zorgdragen. We wachten het maar gewoon af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *