Je Huis als Derde Huid

Je Huis als Derde Huid

Je Huis als Derde Huid

 

We beseffen het niet altijd, maar je huis is eigenlijk je derde huid.

De eerste huid is je echte vel. De tweede huid zijn de kleren die je draagt en waarmee je jezelf omhult en veiligheid en bescherming biedt en waar je tevens een stuk van je persoonlijkheid mee tot uitdrukking brengt.

Je derde huid, je huis, heeft eigenlijk dezelfde functie. Het omhult je. Het biedt veiligheid en bescherming. En je brengt via je huis eveneens je persoonlijkheid tot uitdrukking.

In de vormgeving en inrichting van je huis druk je, bewust of onbewust, uit wie je bent, en waar je je goed bij voelt. Maar zo zorgvuldig als je misschien de juiste schoenen uitzoekt bij een bepaalde jurk of broek, zo weinig aandacht is er vaak voor het huis, voor je derde huid.

 

Conceptual Feng Shui is een eeuwenoude filosofische kunst.

Het is een vaardigheid die de relatie tussen de mens en zijn omgeving onder woorden brengt en daar mee werkt. Eigenlijk een heel oude vorm van omgevingspsychologie dus. Het is een filosofie die je de verbazende invloed laat ervaren die kleuren, indelingen, materialen, functies en de juiste plaatsing van het meubilair op je leven hebben.

 

Het is daarmee eigenlijk een heel spirituele manier van omgaan met je woonomgeving.

Eentje die aspecten als ‘mooi’ en ‘lelijk’ overstijgt. Het plaatst alles in een meer energetische en ‘bewuste’ context. Conceptual Feng Shui gaat er namelijk van uit dat alles uit energie bestaat en alles ook wordt omringd door energie. Deze levensenergie, chi genoemd, stroomt door alle levende wezens, maar ook door gebouwen of door een stad of dorp. Sommigen noemen dit ook wel orgone energie. De manier waarop deze levensenergie zich in onze woon- en werkomgeving voordoet, is sterk van invloed op onze stemmingen en gezondheid. Je zou kunnen zeggen dat de kwaliteit van chi tot uitdrukking komt in de ‘sfeer’ die voelbaar is en die je gemoed, je stemming, maar ook je levenslust en welbevinden beïnvloed.

 

De aanwezigheid van chi en de kwaliteit ervan, kun je daadwerkelijk ervaren.

Het kan soms bijna tastbaar en voelbaar zijn. Je kent waarschijnlijk wel het gevoel dat je overvalt wanneer je een ruimte betreedt waar zich net een hevige ruzie heeft afgespeeld. In zo’n ruimte is de levensenergie, de chi, negatief geladen door de spanning en stress van de ruzie. Maar in een ruimte waar mensen lachen en plezier hebben, of waar gemediteerd wordt is een heel andere kwaliteit van energie voelbaar die een positief geladen sfeer creëert.

 

Levensenergie beïnvloed jou als mens.

De kwaliteit van het bloed beïnvloedt de stroom van levensenergie in het lichaam. Omgekeerd wordt de kwaliteit van het bloed beïnvloed door de werking van de verschillende organen. Op dezelfde manier wordt de kwaliteit van de levensenergie in een huis beïnvloed door vormen, kleuren en materialen. De verschillende functies die in het huis onderdak hebben gekregen, kun je vergelijken met de organen in je lichaam.

 

Maar net als in je lichaam, wordt de levensenergie in een huis echter vooral door jouzelf als mens beïnvloedt.

Net zoals je jezelf ‘ziek’ kunt denken of door middel van affirmaties kunt helen, kun je ook keuzes maken en gedachtes vorm laten aannemen, die de kwaliteit van energie in een huis beïnvloeden. Elke keuze, elke gedachte laat zich vertalen naar energetische patronen en kwaliteiten die in je huis vorm aannemen en zich er concreet laten zien.

 

Acupunctuur voor je huis.

Je zou kunnen zeggen dat Conceptual Feng Shui voor een huis is, wat acupunctuur is voor het lichaam: het is een middel om inzicht te krijgen of het huis als ‘organisme’ gezond is, goed functioneert, geen blokkades heeft en over voldoende levenslust beschikt. En het leert je wat je kunt doen als er iets niet naar wens of naar behoren functioneert. Door middel van je huis krijg je zo inzicht in de onbewuste processen die werkzaam zijn in jezelf en die in je huis tot uitdrukking komen en daar om bewustwording vragen.

 

Jij als mens staat centraal.

Conceptual Feng Shui reikt je de handvatten aan om te analyseren hoe dat in zijn werk gaat en op welke wijze de invloed van jou als mens uitwerkt op de levensenergie in je huis. Een analyse vraagt ook om oplossingen als je constateert dat iets niet naar wens is. Dat laat Conceptual Feng Shui je ook zien; het reikt allerhande inzichten voor oplossingen aan waarmee je de energie in je huis verbetert, verandert of waar nodig corrigeert. Het resultaat is dat de kwaliteit van levensenergie in je huis verbetert. Maar belangrijker nog is dat je hierdoor meer inzicht krijgt in hoe je zelf onbewust de energie in je omgeving beïnvloedt. Conceptual Feng Shui helpt je je bewustzijn te vergroten!

 

Ik ben heel benieuwd hoe je deze blog ervaren hebt en wat het in je los maakt. Laat je het hieronder weten?

Nina

 

Meld je nu aan

 

 

 

 

5 gedachten over “Je Huis als Derde Huid”

 1. Lieve Nina, wat -weer- een mooie bijdrage!
  Ik kom hier hier graag -later- op terug! Want wat je schrijft gaat verder dan een ‘Huis’, maar behelst voor mij -in onze NL/Indo/Ita roots- een Organisch Wederzijds Gekozen Weg, Keuze en Investering in een Ontwikkelende Levensweg
  Senang is voor mij en onze Familie meer dan ‘gezellig wonen’ Wij ‘kiezen’ /kopen/huren een woning…. Maar de woning komt ook niet zo maar op ons pad… Tot later en Namasté, Arnold

  1. Hi Arnold, dank je wel! Precies dat Arnold, een woning, een huis komt niet zomaar op je pad. Een huis kiest jou ook! Het is juist die interactie die zo boeiend is en het onderzoeken waard is. Door middel van Conceptual Feng Shui :-). Een huis is een organisme dat geëerd en gerespecteerd wil worden en ook wat te vertellen heeft! Maar we zijn vergeten en verleerd ernaar te luisteren. Terwijl dat juist zo boeiend kan zijn.
   Harte groet, Nina

 2. willem van de Kamp

  Hai Nina,
  Ik hoop dat je een goede vakantie hebt gehad. Mooi begin voor na de vakantieperiode.
  Back to Basics. Gaaf.
  De eerste in lijn is natuurlijk jezelf, je lichaam en je gezondheid, plus de talenten die je hebt meegekregen en een positieve instelling. Zo zie ik het als eerste huid en basis.
  Dan… hoe kom je over, zoals welke kleding draag je en hoe zie je eruit en hoe ben je t.o.v. anderen.
  En je huis is de derde huid, maar ook een soort van basis, voel je je erin thuis, heb je teveel rommel die je niet kan loslaten.Is de locatie gunstig, en hoe om te vormen voor je doelstellingen etc.
  Leuk toch weer… en het nieuwe schooljaar begint ook weer dus kijken wat de flow gaat brengen.
  Hoi,hoi, Willem

  Dus voor het komende jaar weer genoeg te doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *