Intense Verandering – NineStarKi Energie Volle Maan Mei

Intense-Verandering-Nina-Elshof-Feng-Shui

Intense Verandering

In het volle maan blog van vorige maand vermeldde ik dat er een enorme hoeveelheid veranderingen plaatsvindt die je onverdeelde aandacht eisen. Welaan, deze maand wordt dit proces verder geïntensiveerd. Het neemt in snelheid toe omdat in het Nine Star Ki profiel van de volle maan van deze maand, 8-aarde niet in èèn, maar in twee posities aanwezig is. Het zorgt voor een soort verdubbeling van veranderingsgezinde, op revolutie gerichte energie. Dat resulteert erin dat niet alleen om je heen, maar nu ook in je binnenwereld de boel op de kop gezet wordt. Het levert een proces op van intense verandering.

Ziel en Materie

Het Nine Star Ki profiel van de volle maan van mei is 8-8-5, dat wil zeggen 8-aarde, 8-aarde, 5-aarde; enkel aarde elementen dus. Dat betekent dat het deze maand gaat over wat zich gemanifesteerd heeft in de werkelijkheid. Over wat zich gemanifesteerd heeft in het dagelijkse leven en in de wijze waarop praktische en fysieke dingen tot uitdrukking komen. Dit profiel vertelt het verhaal hoe jij je spirituele intenties tot nu toe hebt gemanifesteerd; hoe je ziel haar weg heeft gevonden in uitdrukking in de materie. (Er is overigens in 2014 een interessant symposium geweest over dit onderwerp. Ik ben er trots op daar een van de sprekers te zijn geweest. Lees hier meer.) 

Een profiel waarin aarde elementen staan die verandering oproepen, betekent ook dat die verandering plaats zal vinden in de werkelijkheid, in het dagelijkse leven en in de wijze waarop praktische en fysieke dingen tot uitdrukking komen.

Intense-Verandering-Nina-Elshof-Feng-ShuiVaste Grond

De energie cyclus in dit profiel start in de derde positie, waar 5-aarde staat. 5-Aarde is het element van Moeder Aarde zelf en -min of meer- van haar goddelijke, vrouwelijke levenskracht. Het representeert eveneens jouzelf als onafhankelijke, individuele autoriteit.

Geplaatst in de derde positie, in combinatie met de start van de cyclus in deze positie, wordt 5-aarde gevraagd actie te ondernemen op een manier waarin hij zijn kunnen het beste toont: door zijn plek te bepalen en positie in te nemen en vaste grond onder de voeten te krijgen om op te staan en te vertrouwen. 

Dit is dringend noodzakelijk om in het proces van intense verandering dat de twee 8-aarde elementen in dit profiel teweeg brengen, overeind te blijven en er ook in aanwezig te blijven. Tegelijkertijd is dit ook een enorme uitdaging, juist vanwege de hervormingen en veranderingen die gaande zijn. 

Dinosauriër 

5-Aarde helpt je om met toewijding, vanuit verbinding, met zelfbeheersing en kracht de uitdagingen tegemoet te treden die je wachten. Want het is dringend noodzakelijk om niet weg te lopen voor wat onaangenaam is, maar er bij te blijven en het te doorleven. Om de kwelling te doorstaan van het niet weten wat er verder gaat gebeuren. Om vol te houden en geduldig te blijven. Als je te snel voor de makkelijke en voor de hand liggende oplossingen kiest, zal dat er waarschijnlijk toe leiden dat je uiteindelijk het oude van de ene naar de andere plek schuift, waardoor zich herhaald wat uiteindelijk sowieso niet werkte. Verzet je niet want anders gaan dingen woekeren en etteren. 

Met vasthouden aan wat je als veilig beschouwt, zeg je eigenlijk ‘nee’ tegen het leven en haar voortdurend in verandering zijnde cycli. Te lang vasthouden aan wat was verandert je in een dinosauriër die op uitsterven wacht. 

Zielsopdracht

De middelste positie vertegenwoordigt je binnenwereld en is verbonden met je zielsopdracht. Vorige maand werd deze binnenwereld gestimuleerd door 9-vuur dat zich in die positie bevond. Hopelijk heb je daardoor een glimp op kunnen vangen van wat je ware drijfveren in het leven zijn. Nu echter, krijgt 8-aarde de beurt om in deze positie wat teweeg te brengen en 8-aarde brengt hier verandering. Het zet de boel op de kop en binnenste buiten. 

Misschien heb je je tot nu toe, ondanks alle veranderingen die dit jaar sowieso in petto heeft, nog steeds stabiliteit kunnen vinden door je in je binnenwereld te verbinden met je zielsopdracht. Deze maand echter zullen die laatste restanten van stabiliteit ook overhoop gehaald worden. Niets blijft er nog over om op te vertrouwen; enkel verandering rest. Het gaat alleen maar over verandering deze maand. Bijna alles in het leven gaat over verandering en over jouw vermogen om je daaraan aan te passen. Deze maand krijg je uitgebreid de mogelijkheid om hiermee te oefenen. 

Je kunt gerust stellen dat de middelste positie van dit Nine Star Ki profiel, dus je binnenwereld, de nodige beroering te verwerken krijgt deze maand. Het licht en de drijfveren die je vorige maand ontdekt hebt, kunnen daardoor onduidelijk worden en hun helderheid verliezen door wat er allemaal gebeurt.

Niemandsland

In het proces van verandering valt het oude weg terwijl het nieuwe nog niet gearriveerd is. Je bevindt je daardoor in niemandsland en dat is eng. Het roept vragen op over wie je bent, waar je vandaan komt en waar je je naartoe beweegt. Het twijfelt aan de visie die je voor jezelf en je leven gecreëerd hebt. Ook trekt het de drijfveren in twijfel die tot nu toe leidend voor je waren. Zelfs het doel dat je voor ogen had in en voor je leven en de aanleiding om elke morgen toch maar weer uit bed te komen, worden in twijfel getrokken. Je prioriteiten hebben daarom behoefte aan reorganisatie. 

Want het lijkt alsof niets nog langer waar is; alsof nep nieuws je door het leven heeft geleid, zelfs voordat je überhaupt in overweging kon nemen of het nep was of niet. Maar bedenk dat elk moment van creatie chaotisch verloopt: het is het moment waarop dat wat was, verandert in dat wat zal zijn, in wat nog gemanifesteerd gaat worden.

Uitdaging

Comfort geeft je het gevoel van veiligheid en zekerheid, maar houdt je ook gevangen in het verleden. Groei en ontwikkeling daarentegen verlangen om met onzekerheid en onveiligheid om te kunnen gaan. Het Nine Star Ki profiel van de volle maan van mei wil losbreken van wat comfort biedt maar ook vasthoudt. Het wil losbreken van gewoonten en wetten die het grote geheel niet langer dienen, van het verleden waar je hart niet langer naar uit gaat en van oude troep die je helderheid vertroebelt. Het tart wat je gelooft en volgt; het daagt de goden uit die je aanbidt en de politiek die je idealiseert. Het brengt verandering voort door je diep door de vele lagen van opgebouwde verwachtingen, teleurstellingen, ervaringen -zowel positief als negatief-, verworven kennis, geleerde en niet geleerde lessen te laten graven. Om waarlijk vrij te worden, is het noodzakelijk dat je in de knoeiboel van je leven duikt en accepteert wat je daar aantreft.

Het is deze verandering die je vraagt te vertragen zodat je dat allemaal kunt verwerken om zo het goud op te delven dat verborgen ligt tussen deze lagen. Het goud van de wat waar is voor je hart en voor je ziel. Jazeker, je moet je verleden eren, maar je moet je losmaken van datgeen wat je niet langer steunt op je pad voorwaarts. Je moet je losmaken van wat je juist op een pad houdt dat niet het jouwe is. 

Betrokkenheid

Wat moet je nu doen aan een situatie die als een achtbaan kan voelen waar geen controle meer op zit? Hoe ga je om met zo’n situatie? 8-Aarde nodigt je uit om met je totale zijn, met je hele lijf aanwezig te zijn in dit proces van verandering. Vertrouw op je lichaam! Het weet waar het heen wil gaan en hoe daar te komen. Het weet wat voor je hart een waarheid is en wat je moet doen om daar meer van te krijgen. Het gedijt bij de cycli van het leven en volgt het natuurlijke patroon van geboorte, groei, dood en wedergeboorte.

Want je lichaam is verbonden met zowel Moeder Aarde als Moeder Natuur. Het voorziet je daardoor van kracht en vertrouwen. Het volgt de cycli en patronen die je systeem gezondheid en weelde brengen. En het accepteert dat alles tijdelijk is: alles gaat voorbij. Ook dit gaat voorbij. Je lijf weet dat. Blijf in je lijf!

Maar deze situatie is er niet om maar af te wachten tot het allemaal voorbij is. Actieve betrokkenheid in het proces, zet je creatieve vaardigheden aan tot actie! En elke keer als je dat doet zul je deze vaardigheden verder ontwikkelen en verfijnen tot instrumenten die nuttig zullen blijken te zijn om je leven in volledigheid te leven. Om de wijsheid te volgen die in je lichaam zit ingebakken: de wijsheid van Moeder Aarde.

Goud

8-Aarde gaat ook over het genieten van het je een weg banen door het leven op een wijze die voedend is voor je ziel. Het helpt je om uit te sorteren en te filteren wat er is om zo te komen tot wat essentieel is voor je nieuwe cyclus van groei en ontwikkeling. Dit filteren slijpt ook de scherpe kantjes af van wat niet meer past in je leven; het verzacht de onverbiddelijkheid. Hoe eerlijker je hierin bent naar jezelf, hoe aantrekkelijker het leven wordt voor jou en voor anderen. Vindt het goud, volg je geluksgevoel en deuren zullen daardoor voor je geopend worden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *