Volle Maan oktober – Hoopvol Herschikken

Hoopvol Herschikken van verbindingen, dat is waar 3-hout toe uitnodigt. 3-Hout staat in de middelste positie van dit Nine Star Ki profiel. Het verwijst door zijn positie naar een innerlijk en dieper niveau van hoe we het thema verbinding ervaren.

Voor 3-hout is het een hartsverlangen samen met anderen te zijn en ook om met anderen samen te werken en een netwerk te vormen.
Ondertussen worstelen we collectief met de ervaring van het uit het paradijs verjaagt te zijn; van uit de eenheid te zijn gevallen.

Onder het verlangen naar verbinding van 3-hout gaat dus een diep en collectief trauma schuil dat juist het tegenovergestelde van verbinding teweeg brengt: strijd en conflict om het eigen belang te verdedigen en veilig te stellen.
Want ‘samen’ is onveilig; je kunt immers uit dat ‘samen’ verjaagd worden. Menig goed bedoeld en prachtig initiatief tot samenwerking is hier uiteindelijk op stukgelopen.

Als diep van binnen, onbewust, de pijn nog voelbaar is van de ervaring dat het in een eenheid zijn en verbinding ervaren, tot verbanning kan leiding, is verbinding dus eigenlijk niet te vertrouwen. Want als de verbinding met de ander, het andere, verbroken raakt, wie ben je dan zelf nog?

Mensen hebben een ander nodig om zichzelf als mens te kunnen ervaren.

Het is een fundamentele voorwaarde om een levendig leven te kunnen leiden: in verbinding zijn. De ander en de omgeving hebben we ondermeer nodig om zo onszelf beter te leren kennen. De ander functioneert als projectiescherm waarop inhouden van ons onbewuste, zowel positief als negatief, zichtbaar worden.

Het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van oktober brengt deze thematiek in beroering.

Het profiel is 5-3-7 dat wil zeggen 5-aarde, 3-hout, 7-metaal. Terwijl 3-hout de diepte van zijn verbindingen onderzoekt sluiten de elementen 5-aarde en 7-metaal ondertussen een verbond met elkaar om enerzijds zichzelf staande te houden (5-aarde) en anderzijds te werken aan het overschrijden van (bestaande) grenzen (7-metaal) waardoor het verbindende principe van 3-hout zich nog meer onder druk gezet zal voelen.

Letterlijk zie je dat terug in de afspraken die ooit met Rusland zijn gemaakt.

De afspraken, gemaakt door Amerika en de NAVO, beloofden om de NAVO grenzen niet te dicht bij Rusland te laten komen door bijvoorbeeld de Oekraïne NIET in te lijven bij de NAVO. Die afspraken, die helaas niet zwart op wit zijn vastgelegd, worden nu geschonden. Enerzijds wil de NAVO-familie dus grenzen overschrijden, terwijl ondertussen de EU-familie langzaam maar zeker uit elkaar dreigt te vallen. Het raakt het diepe trauma van het uit de eenheid te zijn gevallen.

Gelijktijdig is 3-hout het element van het kiemen, de nieuwe geboorte en groeikansen.

Door de ervaringen van dit moment, krijgt 3-hout de kans om de verbindingen die er waren, te herschikken. Een moment van hoopvol herschikken. Maar dat herschikken krijgt pas ruimte als het metaal van de herfst ruimte maakt voor nieuwe groei. Wat als bijvoorbeeld die EU-familie dan uit elkaar valt, met welke andere landen zouden we dan een hechte familie willen vormen?

Dit proces kun je ook vertalen naar jouw leven.

Als in jouw leven verbindingen verbroken worden, grenzen worden overschreden (door jezelf of door anderen) en dit diepe trauma wordt aangeraakt, welke kans biedt je dat?
Kun je in het verlies ervaren dat er hoop is op het ontstaan van nieuwe verbindingen, nieuwe familie? Kun je je hoopvol (her)schikken in wat zich gaat aandienen maar wat nu nog onbekend is?

We zijn onderweg naar een cruciaal moment in het jaar.

De herfst is het seizoen waarin het element metaal zich op zijn krachtigst laat zien. In combinatie met het aanwezige 7-metaal in het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van oktober en in combinatie met dat collectieve trauma dat verborgen ligt onder het 3-hout in de middelste positie van dit profiel, kan er een energetische beweging ontstaan die het overschrijden van grenzen versterkt en het wegvallen van verbindingen daarmee ook.

Hoopvol Herschikken

Goed om na te denken over wat er gebeurt als je netwerkverbinding met je bank (metaal) bijvoorbeeld wegvalt of er geen communicatie (3-hout) meer mogelijk is met je familie of met hen die je als familie beschouwd. Een goed moment dus om, vol hoop op wat de toekomst gaat brengen, je huidige leven zodanig te herschikken dat de uitdagingen je niet zullen deren en er ruimte ontstaat voor die toekomst.

4 gedachten over “Volle Maan oktober – Hoopvol Herschikken”

 1. Het blijft me boeien, Nine Star Ki en ook hoe jij het brengt, is zo waardevol en aanstekelijk. Net nog even mijn profiel bekeken. 3 hout – 5 aarde – 3 hout!
  Bijzonder dat deze volle maan dus ook een 3 hout heeft maar op een andere plek die gaat over de diepte. En de vijf aarde die hier boven staat en in mijn profiel die dit jaar zo belangrijk zijn ook! Mijn interesse is aangewakkerd om nog meer erover te leren! Veel dank en groet Miriam

  1. Hi Miriam,
   Dank je wel! Nine Star Ki heeft mij eerst persoonlijk enorm geholpen en vervolgens hoop ik er, met mijn opgedane kennis en ervaring, anderen mee te kunnen helpen. Ik merk dat er binnen mijn werk ook een verschuiving aan het plaatsvinden is richting meer Nine Star Ki. Als je wilt kun je laagdrempelig kennismaken door middel van een Inspiratiesessie of een e-cursus.
   Of misschien zie ik je wel terug in de Nine Star Ki Community!
   Harte groet, Nina

 2. Beste Nina
  Ik volg je mailings met interesse omdat ik via meerdere bronnen geïnformeerd wil blijven over alles wat met NSK en de Chinese elementenleer te maken heeft.
  Nooit eerder ben ik (317) echter zo geraakt door de uitleg van t collectieve trauma op verbinding wat hout 3 met zich mee brengt.
  Ik voel altijd al een diepe drang naar verbinding met tegelijk angst en verzet ertegen. Ik geloof dat ik er nu voorzichtig eindelijk ( ik ben 61) iets van begin te begrijpen.
  Heel hartelijk dank voor deze toelichting!
  Lieve groet
  Ingrid

  1. Dag Ingrid,
   Veel dank voor je persoonlijke reactie. Het element 3-hout is zo enorm gericht op verbinding, dat je het bijna kunt ervaren als een verlangen dat altijd streeft naar vervulling maar die nooit zal bereiken omdat dit verlangen er een is van verbinding vanuit kosmische principes. Die zijn er nu eenmaal (nog) niet in het aardse domein. Wellicht dat daar ook de angst vandaan komt: een onbewust weten dat je in het dagelijkse leven altijd daarin teleurgesteld zult worden omdat de verbinding, zoals jij die nastreeft, door weinig anderen begrepen wordt. Herken je dat?
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *