Hoogslapers en stapelbedden en Feng Shui

Een hoogslaper is, net als het bovenste bed in een stapelbed, een bed dat wat verder van de vloer verwijderd is. Vanuit de Feng Shui kan dat uitgelegd worden als dat de verbondenheid met de aarde of de aardse realiteit is daardoor een stuk minder is. Sommige mensen voelen zich daardoor onveilig als ze bovenin een stapelbed of hoogslaper moeten slapen. Het is soms ook een beetje eng om een laddertje op te moeten klimmen.
Voor sommige mensen, kinderen, is dit juist een spannende uitdaging. Hoe iemand er ook op reageert, er wordt op gereageerd en dat is juist wat je wilt vermijden als je een rustige, veiligheid biedende slaapomgeving wilt inrichten waar je juist wilt uitrusten en er niet op zit te wachten om geprikkeld te worden. Niet door angst en ook niet door uitdaging.

Daarnaast bestaat er nog het aspect dat er spullen, of een persoon, onder je aanwezig zijn. Het is vanuit het gedachten goed van de Feng Shui niet gewenst om ‘bovenop’ allerlei spullen, laat staan bovenop iemand anders te slapen. Elk voorwerp vraagt namelijk aandacht, net zoals ieder mens aandacht vraagt, ook al is het onder het bed verstopt. Heel symbolisch gaat daar het sprookje van de prinses op de erwt over.
Juist bij een hoogslaper zie je dat er onder het bed veel spullen aanwezig zijn. Soms in de vorm van een kledingkast met spullen er in. Soms in de vorm van een bureautje met -notabene- een computer er op. Iets dat op zich al klachten over elektro-magnetische straling op kan leveren. Maar het kan ook een ruimte zijn die is opgevuld met speelgoed. Kortom allemaal aandacht vragen dingen waar je niet op zit (ligt) te wachten als je rustig wilt gaan slapen.

Tijdens je slaap laat je allerlei gedachten en emoties die je overdag hebt opgedaan, los. Die worden afgevoerd en verwerkt en verlaten via de grootste oppervlakte van je lichaam: je huid. Aangezien je je tijdens je slaap in een horizontale positie bevindt, sijpelt die afgewerkte energie naar beneden weg. Net zoals het transpiratievocht dat ‘s nachts je lichaam verlaat en door de matras naar beneden verdampt. Als de ruimte onder het bed vrij is, blijft deze afgewerkte energie daar niet hangen.

Allemaal redenen waarom zorgvuldig overwogen zou moeten worden of er gebruik gemaakt moet worden van een hoogslaper of stapelbed. Soms is het onvermijdelijk. Dan is het zaak om met bovenstaande in gedachten, de ruimte onder de hoogslaper zo rustig en vriendelijk mogelijk te gebruiken. Ik zou er in ieder geval geen computer neer zetten en terughoudend zijn met (te) veel speelgoed en/of spullen en te heftig kleurgebruik.

4 gedachten over “Hoogslapers en stapelbedden en Feng Shui”

  1. Ja, een rood laken kan zeker helpen. Maar ook een wollen deken. Wol isoleert, ook de energie van de ander die onder je slaapt, of de invloed van vervelende energie uit de aarde. Zelfde doet kurk en zijde.

  2. Ik lag vroeger altijd onder in een stapelbed… Kan dan de energie van de bovenslaper op mij terecht komen? Hoe werkt dat dan?

  3. Nina Elshof Feng Shui

    Dag Mariek,
    Als je slaapt verlaat de overtollige energie je lichaam en ‘valt’ als het ware naar beneden. In een stapelbed, komt dat dus terecht op degene die onder je ligt. In een normaal bed komt deze energie in de ruimte onder het bed terecht. Dat is de reden waarom het best belangrijk is om geen spullen onder je bed op te slaan. Daarmee voorkom je namelijk dat deze spullen beïnvloed worden door deze energie. Overigens vragen spullen onder je bed ook voortdurend om aandacht; je slaapt dan op ‘lawaai’ die deze spullen maken en dat creëert onrust. Ik hoop dat het zo duidelijk is. groetjes, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *