Hoe ongemakkelijk is het element vuur voor jou?

De energie van het element vuur

Het weer is mooi. Het weer is warm. We worden ondergedompeld in een heerlijke overvloed aan 9-Vuur energie. De zon brandt een gat in de dag en in de lucht; het laat ons innerlijke vuurtje van vrolijkheid oplaaien en brengt ons gemoed in een feestelijke stemming. We zoeken de terrasjes op om dat gevoel te vieren, om het leven te vieren. Samen vooral, met elkaar. Want in je eentje is er geen donder aan. Vindt het element Vuur.

Het is het seizoen van barbecue’s, feestjes en vrolijke festivals. Een seizoen dat wordt ingeluid door het Pinksterfeest, dat wordt uitgelegd als de uitstorting van de Heilige Geest. Een grootse gebeurtenis die ons als mensen direct in contact brengt met de Geest van God, is althans de bedoeling. Het was tijdens deze gebeurtenis dat “de discipelen vervuld werden met de Heilige Geest en er zich tongen als van vuur boven hun hoofden vertoonden.”

Passie voor mooie dingen

Het element Vuur kan ons in vervoering brengen en ons in vuur en vlam zetten. Het laat een passie in ons ontwaken of ons een vurig betoog houden over iets ontzettend moois of iets ontzettend onrechtvaardigs.

Iets ontzettend moois is het gegeven dat Buddy to Buddy, een initiatief van Willemijn Voorham en Armijn van Roon uit Zutphen, vandaag een Appeltje van Oranje ontvangen uit handen van Koningin Maxima. Buddy to Buddy is een initiatief dat asielzoekers helpt uit hun isolement te komen door ze te koppelen aan inwoners van de stad. Een groot succes dat inmiddels ook in Breda en Utrecht is uitgerold en meer dan verdient in de bloemetjes wordt gezet vandaag.

Vurig over onrechtvaardigheden

Iets ontzettend onrechtvaardigs, sterker nog, iets ontzettend vreselijks, is het feit dat in Amerika kinderen van vluchtelingen gezinnen gescheiden worden van hun ouders en in detentie centra worden ondergebracht. Het is vandaag precies 74 jaar geleden dat D-Day plaatsvond; het begin van de geallieerde landingen in Normandië in Frankrijk. Waarom? Om een eind te maken aan de gruwelen van een regime waarin onder meer kinderen van hun ouders werden gescheiden en in aparte barakken werden ondergebracht, in afwachting van hun eliminatie.

De geschiedenis herhaald zich. Bijna. Het element 9-Vuur laat echter geen ruimte voor struisvogel politiek; vuur zet alles, ook het allergrootste onrecht en het allerergste kwaad, in de spotlight zodat we het kunnen zien. Zodat we actie kunnen ondernemen. Zodat we er tegen op kunnen staan. Samen. Want in je eentje is er geen donder aan. Vindt Vuur.

Het chi-veld van levensenergie

Vuur maakt je dan ook ongemakkelijk; je hart vindt geen moment van rust meer als je kwaad en onrecht laat bestaan door er van weg te kijken. Door het de ruimte te gunnen om om zich heen te grijpen. Dat kan en mag niet gebeuren!

 

Vier het leven als dat kan. Altijd!

En verdedig de kwetsbaarheid van een kind met het vuur van je hart. Altijd!

 

Want het chi-veld van levensenergie dat vergiftigd wordt door de angst van een kind dat gescheiden wordt van zijn ouders, is hetzelfde chi-veld van levensenergie waarmee wij ook omringd worden en die wij inademen.

Maar als wij datzelfde chi-veld van levensenergie voeden met liefde en compassie, door ons uit te spreken, door te doneren, door actie te ondernemen, door petities te tekenen, door onze minister president op te dragen die andere president ter verantwoording te roepen, dan, ja dan, dragen we een klein steentje bij aan het ter verantwoording roepen van het kwaad. Het kwaad dat alleen bestreden kan worden door het onvervaard, met een vurig hart, in de ogen te zien en te benoemen zodat zijn kracht ontnomen wordt.

Het element Vuur daagt je uit jezelf te laten zien als een Strijder van het Licht. Als Strijder van het Licht ben je automatisch een Bestrijder van het Kwaad en de Duisternis! En daar kunnen er nooit genoeg van zijn!

 

Wil je meer leren over de uitwerking van de elementen?

opleiding, conceptual Feng Shui Professional, Feng Shui by Nina ElshofDe opleiding tot Conceptual Feng Shui Professional zal je dit inzicht zeker geven!

In deze erkende jaaropleiding leer je om met gebruik van de Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki de relatie tussen de mens en zijn omgeving op een gestructureerde manier te analyseren en te duiden.

Hiermee ontdek aan de hand van je eigen huis en leven hoe je jouw leven beter in balans kan brengen, optimaliseren en je welbevinden vergroten. Vervolgens kun je na het voltooien van de volledige opleiding als Conceptual Feng Shui Professional ook anderen helpen hetzelfde te bereiken. Alle informatie over de beroepsopleiding tot Conceptual Feng Shui Professional kun je na lezen op de website van de Feng Shui Academie of in de opleidingsbrochure die je hier vrijblijvend kunt downloaden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *