Hoe Licht is Jouw Leven?

Hoe licht is jouw leven, Nina Elshof, Nine Star Ki

Turbulentie brengt veel aan het licht

Wat gebeurt er toch veel met ons en om ons heen momenteel! Een en al turbulentie! Twee stel vrienden liggen in scheiding en een andere vriend, wiens vrouw ik nooit heb leren kennen, is net bij haar weg. Mijn super lieve en zeer vakbekwame Dorn-therapeute heeft besloten omwille van het werk van haar man en de voetbalcarriére-in-de-dop van haar zoon, haar praktijk (voorlopig) te sluiten en naar een andere stad te verhuizen. Een buurman ligt ernstig in de clinch met zijn naaste buurman in het zelfde pand, vanwege een terras en een duiventil. De vrouw, die geen zin meer had in de opleiding die ze gestart was, elke vorm van overleg met docenten en bestuur structureel heeft geweigerd en er op eigen houtje mee is gestopt, eist nu van de opleider haar lesgeld terug. Een buurvrouw wint eerst een fikse prijs in de postcodeloterij, krijgt dan de baan van haar leven en vervolgens maakt haar man een mega promotie. Twee van mijn studenten liggen eveneens in scheiding. Drie anderen hebben besloten hun huis te koop te zetten en te verhuizen. En een zeer getalenteerde jonge vrouw zet eveneens haar huis te koop en besluit met man en kind naar het buitenland te emigreren. Het toeval wil dat dat ook mijn dochter is.

Onrust

Veel mensen ervaren dat hun leven op dit moment heel erg in beweging is. Knopen worden doorgehakt. Schepen verbrand. Veranderingen doorgevoerd en er wordt door menigeen onrustig in bed gewoeld. Er hangt onrust in de lucht; het 9-vuur jaar doet zich gelden. De video van de voorspellingen die ik heb gedaan voor 2018 als 9-vuur jaar, kun je nog steeds hier bekijken. Het blog erover lees je hier.

Licht krachten

Onder invloed van al die lichtkrachten die 9-vuur over ons uitstort, vinden op wereldniveau allerlei verborgen afspraken, nooit wereldkundig gemaakte gebeurtenissen en geheimen hun weg naar het licht en openbaarheid. Memo’s die onder de pet gehouden hadden moeten worden. Het gedrag van Hillary C. achter de schermen van haar campagne, wat ze maar wat graag daar achter had gehouden. En het Mercury 13 programma van de NASA  dat 13 vrouwelijke piloten onderzocht op hun geschiktheid om als astronaut de ruimte te gaan verkennen maar dat werd geannuleerd en min of meer in de doofpot terecht kwam. Gelukkig zijn er Jelle Brandsma en Jan Kleinnijenhuis, journalisten van Trouw die de inmiddels beruchte memo’s na plozen. Is er Amy Chozick, ook journalist, die in ‘Chasing Hillary’ een kijkje achter die schermen biedt. En is er Netflix, who else, die een mooie documentaire over deze avontuurlijke vrouwen heeft gemaakt.

 

Nine Star Ki Energie

Het 9-vuur jaar blijft niet onopgemerkt; er komt veel aan het licht EN er wordt het nodige getransformeerd en opgeruimd. Ook op persoonlijk niveau ervaar je wellicht dat je niet langer kunt doen alsof je neus bloedt;

je diepe wensen laten zich niet meer over het hoofd zien. De energie van 9-vuur plaatst je leven in de spotlight.

In mijn blog van twee weken terug heb ik je verteld over de Nine Star Ki energie op het moment van de volle maan. Daarin heb ik iets meer verteld over de behoefte aan groei en vernieuwing van dit moment. Elke maand duidt ik overigens het energetische volle maan moment in de tijd en velen herkennen zich daarin.

Perspectief

De reden waarom ik dat nu al een paar jaar doe, is dat het zo ontzettend kan helpen om de situatie waarin je zit vanuit een ander energetisch perspectief te kunnen zien. Want het leven is best veel om te leven. Het is ook beslist niet altijd rozengeur en maneschijn. En om te voorkomen dat je er ook nog een persoonlijke maansverduistering aan toevoegt door te (blijven) denken dat het allemaal aan jou ligt, schrijf ik dus die blogs en mijn nieuwsbrieven.

Voor Jou

Dat doe ik voor jou. Lieve man. Lieve vrouw. Lieve dochter. Lieve vriend en vriendin. Lieve student of trouwe volger. Lieve buur. In de hoop dat het je helpt. Verder helpt. In de hoop dat het je inzicht geeft en krachtiger in het leven laat staan. En in de hoop dat het je leven wat lichter maakt. Want soms vraagt een situatie enkel om door te blijven ademen en in contact te blijven met je lichaam. Totdat de energetische impasse weer voorbij is. Ja, zo’n episode zal je niet onberoerd laten. Bewerkstelligt wellicht een transformatie. Maar je hoeft je niet meer suf te piekeren over wat jij moet doen. Het enige wat jij moet doen is goed zorgen voor jezelf. Goed slapen. Lekker en gezond eten. In contact blijven met lieve vrienden en familie. En genieten van elke vorm van intimiteit die op je pad komt. Het oogcontact in de trein met een volstrekt vreemde. Het handje van je kleinkind dat de jouwe zoekt voor veiligheid. Je geliefde die je lichaam streelt en omarmt en koestert zoals niemand anders dat kan.

Alhoewel ons DNA vanuit generaties ver terug bepaalt hoe we er vandaag uitzien, biedt elke dag je een kans op een nieuwe start.

Lichter

Dat alles maakt warm en zacht. Het maakt dat je mee kunt buigen met de bewegingen in de tijd. Dat je de veranderingen met gemak toe kunt laten en mee kunt bewegen op het ritme van een nieuw, van een ander leven. Soepel. Zonder verzet of verstarring, zonder vechten. Maar vanuit volle overgave! Want om te groeien, om je te ontwikkelen, is het noodzakelijke dat je het niet meer nodig hebt om vast te houden aan het oude. Je oude ik. Je oude identiteit van wie je gisteren was. Vandaag ben je nieuw. Morgen ben je nog nieuwer. En alhoewel we onze wortels in het verleden hebben. Alhoewel ons DNA vanuit generaties ver terug bepaalt hoe we er vandaag uitzien, biedt elke dag je een kans op een nieuwe start. Een schoon begin. Kun je een andere keuze maken en ruimte geven aan een betere versie van jezelf. Een lichtere versie.

 

Lichter leven begint vandaag. Hier, nu. Door uit te ademen en los te laten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *