Hoe heb jij geslapen vannacht?

Zorgbad Zonnewater, Nina Elshof, Feng Shui project

Lakens

In veel slaapkamers gaat het, ook tussen de lakens, mis. Er wordt slecht geslapen, slecht gevreeën, slecht ontspannen en slecht gedroomd. Er zijn een aantal factoren die daar de oorzaak van kunnen zijn. Ik heb een speciale, gratis downloadable voor je gemaakt die je kunt gebruiken om snel en praktisch zelf met je slaapkamer aan de slag te gaan. Maar eerst even iets over de basis van wat een slaapkamer eigenlijk is. Wat voor soort ruimte is het? Wat is de belangrijkste functie?

Slaapkamer Escapades

Een slaapkamer is eens en vooral bedoeld om je totaal te kunnen ontspannen én om je volledig – letterlijk – bloot te kunnen geven aan jezelf en je partner. De levensenergie wil daar stress loslaten en zich over kunnen geven aan regeneratie; ofwel door goede slaap ofwel door goede seks. Dat vraagt om een veilige, beschermende en vertrouwenwekkende omgeving. Daar zie je liever geen stress door volle wasmanden of spannende fitnessapparatuur die totaal iets anders communiceren dan ontspanning. Daar zie je ook liever geen bedreigingen in de vorm van akelige foto’s, op je schuldgevoel werkende heilig beelden of een hele galerij van familiefoto’s die toezien op jouw slaapkamer escapades. Tot zover is dat nogal voor de hand liggend.

Materiaal

Ook de materialen die zijn toegepast in en rond je bed spelen een rol. Metaal is zo’n materiaal dat je in een slaapkamer liever niet ziet. Het trekt makkelijk energetische verstoringen aan. Daarnaast is metaal vooral koel, hard, scherp soms en zakelijk. Datzelfde geldt voor kunststof. Beide materialen creëren een sfeer die niet erg aansluit bij ontspanning en loslaten. In een slaapkamer is het juist fijn om het gevoel te hebben dat je je in een warm nest bevindt. Stel je bij de keuze van de materialen voor dat je een nestje bouwt waar je innerlijke kindje heerlijk kan slapen. Lees meer over slapen in deze blogs.

Optimaal

Ja, Feng Shui heeft een aantal aanwijzingen die je kunt gebruiken om een slaapkamer zo optimaal mogelijk in te richten. Maar het je daar niet aan houden betekent niet automatisch dat er zich een ramp zal voltrekken. Soms maak je keuzes die voorrang geven aan een persoonlijke behoefte boven wat Feng Shui zou prefereren. Maar wees gerust: Feng Shui kijkt altijd naar het totaal van je huis, naar de vele diverse en verschillende factoren die samen je huis vormen en vormgeven. Daarin is het belangrijk dat er in het totaal balans bestaat, stress door blokkades wordt voorkomen en de levensenergie ondersteund wordt en vrij baan krijgt. Een elektrisch verstelbaar bed kan best, mits je de grote gemene deler van de energiebalans in de gaten blijft houden.

Feng Shui kijkt altijd naar het totaal van je huis, naar de vele diverse en verschillende factoren die samen je huis vormen en vormgeven.

Bedpartner

Veel erger dan verkeerde materialen of een verstelbaar bed, is de tv. Dat is de grootste verstoorder van niet alleen een gezonde slaap maar vooral ook van een gezond seksleven. Het is letterlijk een derde partij die met zijn aanwezigheid zich tussen jou en je partner in bed nestelt en de aandacht voor elkaar afleidt en deze super egoïstisch in z’n eentje opeist. Echt, wie wil er nu gaan slapen met terminator Arnold Schwarzenegger tussen jullie in, die op jacht is naar een vreselijke boef. Of een Jeroen Pauw die naast je op het kussen zijn politieke beschouwingen in je oor fluistert? Slaap lekker?

DIY Slaapkamerinzichten

Feng Shui in de slaapkamer,

Ik help je natuurlijk graag op weg met tips en praktische oplossingen. Deze heb ik voor je samengebracht in de DIY Slaapkamerinzichten. Daarin staan ook een paar vragen die je helpen om beter in contact te komen met jouw behoeften en die je helpen kritisch je slaapkamer te analyseren.

De DIY Slaapkamerinzichten download je gratis hier

 

 

 

 

6 gedachten over “Hoe heb jij geslapen vannacht?”

  1. Hi Roelie,
   Fijn dat je ons daar even op attent maakt! Afgelopen jaar hebben we een nieuwe website ingericht en de drie oude websites daarin samengevoegd. Af en toe dwarrelt er nog ergens een link rond die dus niet meer klopt. Mijn excuus voor het ongemak. Ik heb de link in de tekst aangepast. Die leiden je nu niet naar een onderzoek dat je zelf kunt doen naar je slaapkamer, maar naar eerdere blogs die ik over dit onderwerp geschreven heb. Nogmaals dank!
   Harte groet, Nina

 1. Hi Nina,

  De link naar de fengshuibynina-shop over slaapkamerinzichten is niet beveiligd. Helaas. Ik was juist zo benieuwd.

  Hartelijke groet, Lilian

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: