Hoe een Feng Shui master omgaat met de energie uit haar omgeving

Het belang van de omgeving waarin je woont en werkt

Ik wil een onderwerp aansnijden dat me de afgelopen tijd erg heeft beziggehouden en ook mij weer eens met de neus op de feiten heeft gedrukt wat het belang is van de omgeving waarin je woont en werkt in dit geval. Soms verandert die omgeving. Bijvoorbeeld doordat het gebouw waar je werkt wordt gerenoveerd. Doordat de organisatie waar je in dienst bent, onder andere leiding komt te staan. Of gewoon, doordat de ontwikkelingen van het centrum waar je jarenlang met veel plezier hebt samengewerkt, niet meer aansluiten bij de ontwikkelingen die je zelf en met je eigen organisatie doormaakt. Dat daagt je uit om te onderzoeken of dat wat veranderd is, nog wel aansluit bij je eigen (energetische) behoeften.

Inderdaad, vijf jaar lang heb ik met veel plezier lesgegeven in Centrum Djoj in Rotterdam. Een hele fijne samenwerking met heel fijne mensen! Maar Djoj groeit. De Feng Shui Academie groeit. Ik groei. En ik voelde het afgelopen halfjaar dat ieders groei een eigen kant op ging. Het kostte me ongemerkt steeds meer moeite om telkens weer de lesruimte te vullen met mijn energie. En daar werd ik op een bijzondere manier attent op gemaakt.

De signalen uit je omgeving

Afgelopen weekend waren de open dagen bij Djoj en ik was er zaterdag om acte de presence te geven. Er was een leuke groep enthousiaste en belangstellende mensen en een mevrouw stelde de vraag wat je moet doen als je lesgeeft in een lokaal dat niet Feng Shui is. Mijn antwoord: ‘Dan vul je dat met je eigen energie’. Dat is inderdaad wat je doet omdat je zo’n leslokaal niet even kunt verven en verbouwen. Door mijn antwoord realiseerde ik me dat dat precies is wat ik aan het doen ben als ik in Rotterdam lesgeef: energie stoppen in de ruimte terwijl ik dat eigenlijk in mijn studenten en in de les moet stoppen.

Even later was er nog iemand anders die een opmerking maakte die me verder aan het denken zette. Eenmaal thuis roerde zich iets in mij. Wat gebeurt er? Wat moet er anders? Nu is er, sinds mijn knieoperatie, best veel (alweer) in beweging en verandering, maar dit voelde niet persoonlijk. Dit had te maken met werk en werkomgeving.

Boodschap van het Hart en Het Besluit

Vanochtend stond ik op en was het duidelijk: mijn hart had een boodschap voor me die ik, tot vanochtend, nog niet had begrepen. Mijn hart wil niet meer naar Rotterdam. Hoe fijn de stad ook is. Hoe lief de mensen van Djoj ook zijn. Mijn hart koestert zich in de energie van de stad Zutphen en de stadsheilige Walburga. Mijn hart wil zich koesteren in de energie van de omgeving die ik hier in Zutphen heb gecreëerd. Een energie die, zoals afgelopen zondag tijdens de Fika Verkoop maar weer eens duidelijk werd, heel enthousiast, creatief, beweeglijk, ontvankelijk, stimulerend en uitdagend is. Een energetische omgeving die is gevormd naar wie ik ben, naar mijn hart en naar de opdracht die mijn ziel in dit leven ten uitvoer wil brengen: mensen door middel van Feng Shui in contact brengen en bewust maken van de helende werking die van een omgeving uit kan gaan.

En dus volgde Het Besluit: de Feng Shui Academie stopt met de lessen in Rotterdam. Met ingang van nu. De nieuwe opleiding Conceptual Feng Shui Professional start dan ook in mijn eigen atelier in mijn geliefde Zutphen.

Ik heb het ongemak gevoeld van de schoen die niet meer paste. Maar om op zoek te gaan naar andere schoenen is dan zo’n gedoe. Dus loop je door. Totdat je ervoor kiest om onder ogen te zien wat niet meer klopt en daar naar te handelen. Dat is nooit gemakkelijk. Het is altijd confronterend, een uitdaging. Maar het inzicht en het besluit dat je als gevolg van dat inzicht kunt nemen is zo’n opluchting! Mijn hart kan weer vrij kloppen. Mijn ziel kan zich weer vrij bezighouden met waarvoor ze hier gekomen is: jullie kennis laten maken met Feng Shui!

 

Ik ben Nina Elshof, master in Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki

Al meer dan twintig jaar ben ik persoonlijk en professioneel bezig met Feng Shui en Nine Star Ki. Ik droom, denk, handel en bezie mijn leven en de wereld om mij heen letterlijk vanuit deze filosofie. Daarmee is het meer dan een methode om de omgeving en je leven te harmoniseren. Het ís mijn manier van leven.

Met Feng Shui by Nina breng ik de verschillende producten en platforms die ik in de loop der tijden gerealiseerd heb, samen. Zodat ook jij de magie van Feng Shui kunt ervaren en toepassen in je leven.

Nina wordt erkend als dé specialist op het gebied van Feng Shui en Nine Star Ki in Nederland. Zij is auteur, internationaal spreker en geeft als directeur en docent leiding aan de Feng Shui Academie. 

 

Onderzoek jouw relatie met je omgeving

Met de Woonhouding Ontdekkingsvragen krijg je inzicht in de persoonlijke houding en relatie die jij hebt tot je woonhuis. Dit levert interessante informatie op. Niet alleen over de gemaakt keuzes in je huis maar ook over de keuzes die je hebt gemaakt in je leven.

[za_button caption=”DOWNLOAD GRATIS” animate_icon=”false” link=”http://eepurl.com/c0HeWD” link_target=”_blank” padding_vert=”14px” padding_horz=”20px” border_width=”1px” text_color=”#887197″ bg_color=”#ffffff” border_color=”#887197″ text_color_hover=”#ffffff” bg_color_hover=”#887197″ border_color_hover=”#887197″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *