Het verjaren van je geboortedag

Vandaag is ie jarig, onze koning Willem-A en vieren we zijn verjaardag.

Altijd een leuk moment dat gelegenheid biedt tot verbroedering en jolijt. Of niet, als je dat oranje-gedoe maar onzin vindt. Maar goed het land kleurt oranje, inclusief de Hema tompoucen, en dus zou het gek zijn als ik er niets over schreef vandaag.

Alleen wil ik het niet hebben over Willem, maar over ‘verjaardag’.

Eigenlijk is dat een verwarrend woord want wat je eigenlijk viert is je geboortedag. Je viert de verjaring van de dag dat je ter wereld kwam. En dat is niet zomaar een moment. Nine Star Ki kent, net als westerse astrologie, veel waarde toe aan het moment van je geboorte.

Op dat moment van geboorte is er namelijk een bepaalde, energetische ordening te herkennen.

Een ordening die de rest van je leven bepalend zal zijn voor hoe je de wereld tegemoet treedt, hoe je de uitdagingen op je pad ontvangt, en voor de wijze waarop je vorm en inhoud geeft aan je leven. Die ordening wordt afgelezen aan de stand van de sterren van de Grote Beer (Ursa Major) en van de Vega en Polaris die elk respectievelijk het yin en het yang vertegenwoordigen.

Nine Star Ki kijkt naar de specifieke energetische en kosmische ordening van het geboortemoment.

Deze wordt vertaald naar de cijfers 1 tot en met 9 die de negen verschijningsvormen van de vijf elementen representeren. Klinkt technisch, maar waar het in het kort op neerkomt is dat door middel van een berekening een zogenaamd Nine Star Ki profiel vastgesteld wordt. Dit profiel vertelt iets over de wijze waarop de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) de energetische rode draad in je leven bepalen.

Een Nine Star Ki profiel laat de talenten en de vaardigheden zien waarmee je geboren bent.

Het maakt duidelijk hoe je in eerste instantie reageert op een situatie. Maar ook hoe je je gedraagt als je het moeilijk hebt of het even niet meer ziet zitten. Bovendien geeft het profiel feilloos weer wat je valkuilen zijn. Altijd handig om te weten zodat je er niet (telkens weer opnieuw) in hoeft te trappen. Alhoewel… we weten allemaal dat die valkuilen de blinde vlekken zijn waar het toch elke keer mis gaat in ons leven.


Je verjaardag kan dus meer zijn dan alleen de aanleiding om een leuk feestje te bouwen.

Je kunt ervoor kiezen om je geboortedag echt te vieren, om deze echt te eren. Je moment van geboorte is immers zeer bepalend geweest voor hoe je leven verloopt! Het vieren en eren van de verjaring van je geboortedag kan je helpen om je meer te verbinden met die specifieke en unieke energetische structuur die je leven vorm geeft en richting geeft aan jouw levenspad.

Het zijn momenteel tijden van onrust, chaos, onduidelijkheid en onzekerheid.

Menigeen zal dat beamen. Veel van die turbulentie om ons heen, zorgt ook voor innerlijke turbulentie. Hoe bied je dat het hoofd? Hoe blijf je overeind als de wereld om je heen min of meer in brand staat?

Het kennen van je eigen energetische levensordening helpt je je te verbinden met die van de grotere kosmische ordening.

Dat klinkt abstract en errug spiriwiri, maar gaat over niets meer en niets minder dan het erkennen dat niets op zichzelf staat en alles nu eenmaal samenhangt. Daarmee verandert die turbulentie óm je heen niet. Maar hoe je je daartoe verhoudt kan daardoor wel veranderen. Juist nu zijn er mensen nodig die in verbinding zijn met zichzelf en met dat wat groter is dan wijzelf. Het is die irrationele logica van een ordenend kosmisch principe waarin alles betekenis heeft, die via je Nine Star Ki profiel herkend kan worden in je eigen leven.

Niets in je leven staat op zichzelf.

Alles heeft betekenis en staat in verbinding met het waarom van jouw leven hier. Alleen staren we ons vaak zo blind op een detail, dat we de verbinding kwijtraken en dat grotere geheel uit het oog verloren wordt. Nine Star Ki herstelt die verbinding, om te beginnen met jezelf en vervolgens met de kosmische ordening.

Wat dat oplevert?

Onze maatschappij is ingericht op profijt en gewin. Dus als je iets doet moet het ook iets opleveren. Een terechte vraag is dus wat het oplevert om je met Nine Star Ki bezig te houden. Een deel van die vraag heb ik hierboven al beantwoord: je herstelt een verbroken of verloren gegane verbinding. Maar bovenal ontstaat er, met kennis van Nine Star Ki, begrip voor een situatie, voor een ander en voor de processen waar we ons momenteel collectief en wereldwijd in bevinden. De situatie verander je daardoor niet. Wel krijg je bewustzijn over hoe er mee om te gaan!

Nina

6 gedachten over “Het verjaren van je geboortedag”

 1. Elly+Orsel-Scholten

  Helder en duidelijk weer dit blog; geeft weer inzicht en dat is prettig.
  Hartelijke groet,
  Elly

  1. Ha Elly, ach ja, er is een royalty jarig. Persoonlijk heb ik er niets mee, maar het is een leuke aanleiding om zoiets als dit te schrijven. Even weer food for thought voor mijn trouwe lezers.
   Harte groet, Nina

 2. willem+van+de+Kamp

  Hai Nina, Leuk bericht, de Koning is jarig en iedereen mag weer naar buiten. Heel gaaf. Je noemde geboortejaar en de NSK combinatie daarmee. Voor iedereen anders>Als kind kies je je ouders voor de genen en talenten en leefomgeving etc. Dus weer leuk. NSK 3 getallen, laatste de drijfkrachten en talenten, midden,de bestuurder en de eerste hoe het eruitziet en overkomt. Het is overmorgen weer NieuweMaan, tijd voor inplannen met een haalbaar uitvoeringsplan. Volgens mij blijft het toch de toepassing van alle 3. Hoi,hoi, Willem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *