Nieuwe Maan: het donker op zijn donkerst.

Het donker op zijn donkerst

Het donker op zijn donkerst.

Elke maand is er naast een Volle Maan ook een Nieuwe Maan, ook wel Donkere Maan. Ze is donker omdat er niets te zien is. Dat betekent dat het buiten ook een stuk donkerder is dan anders. Diep-donker is het. En ik vind dat altijd geweldig!

Lichtvervuiling teistert de wereld.

Het is wederom een teken van de ver-yanging van de wereld. De lichtvervuiling die de wereld teistert (licht is yang) onttrekt namelijk het donker (het yin) aan het zicht en dat is zo ontzettend jammer! Want heel veel belangrijke processen beginnen in het donker; processen die iets creëren bijvoorbeeld, of die leven scheppen.

De donkere moederschoot is de plek waar het leven aanvangt.

Je kunt de copulatie aan de intimiteit onttrekken door er de schijnwerpers van de pornoindustrie op te zetten. Echter de samensmelting van het ultieme yin en het ultieme yang vindt in het veilige donker van de moederschoot plaats. De meest yinne plek bij uitstek.

De plek…

…waar het brute yang zo vaak met geweld zijn toegang toe wil opeisen.

…of waar het beschadigde yang niet durft te zijn, bang als het is met zijn eigen yin-kwaliteiten geconfronteerd te worden.

En zo modderen we wat aan in de schemering van onduidelijkheden en gevoeligheden.

Tenzij..

…je uitpakt wat je hebt weggestopt

…je omarmd wat te groot is voor woorden en je daardoor angst aanjaagt, maar gevoeld kan worden door een open hart.…je weet dat je nog niet zeven procent weet van wat er te weten valt; weten dat zich in het donker van het onbewuste bevindt.

Voor een enkeling is dat uitnodiging genoeg om te ontdekken wat nog verborgen is en wat er nog te leren valt.

Voor een ander is er het besef dat het vertrouwt worden met het donker helpt om te ontdekken welk duister zich erin verborgen houdt.

Vrees niet, het is gewoon een van de vele stappen, een van de vele uitdagingen op de weg naar ‘Mount Doom’, op de weg van de held

‘We are the warrior movement of peace, we are power of spirit embraced
We are the power of spirit embraced.
We are accepting the blessings of every direction.
We are the students of a fierce grace.’

uit: Fierce Grace – Beautiful Chorus, van het album Rhythmic Meditation

 

Ik ben heel benieuwd hoe je deze blog ervaren hebt en wat het in je los maakt. Laat je het hieronder weten?

Nina

nieuwsbrief

2 gedachten over “Nieuwe Maan: het donker op zijn donkerst.”

  1. N.a.v. afgelopen donderdag: hoe ga jij het donker aan, heb ik een afspraak gemaakt met een lieve, veilige therapeute. Gister hebben we een opstelling gedaan waarin veel van mijn angst over een donker bos in het licht zijn komen te staan….En als toetje heeft ze me door een aarde donker park naar huis gebracht…heel bewust en met kleine stapjes, goed voelend…langs paden die ik niet ken….Heel bijzonder. Ze heeft me geleerd dat de komende 7 weken ik nieuwe herinneringen kan maken om door deze angst heen te gaan. Vanavond ben ik alleen ( nou je, met mijn hond…) een klein deel van het park in het donker gelopen….Bedankt Nina….

    1. Hi Lian, wat bijzonder! En dank je wel dat je dit deelt! Het is zo’n goede manier om met hulp van iemand die je kunt vertrouwen, het donker af te tasten. Wat goed dat je dit zo hebt ingevuld en de koe bij de horens hebt gevat. Ondanks je angst voor het donker.
      Ik ben benieuwd hoe de komende 7 weken voor je zullen verlopen.
      Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *