Letter voor letter rijgen woorden zich tot zinnen, tot deze jubelend over de pagina dansen

Feng Shui auteur? Wanneer ben je een auteur of schrijver? Als je één boek gepubliceerd hebt, of twee, of drie? Of als de eerste druk van je boek een tweede wordt en dan een derde en een vierde?

Ik ben schrijver omdat het voor mij een belangrijk middel is om mijn kennis, ervaring en inzicht in Feng Shui en Nine Star Ki, in wonen en leven, en in de dynamiek van kosmische energiebewegingen te delen met anderen. Naast het lesgeven zie ik dit als de belangrijkste taak en het belangrijkste hulpmiddel om Feng Shui toegankelijk te maken voor iedereen.

Boeken

Huis & Ziel

Dit is mijn laatste boek: Huis & Ziel – de spirit van het opruimen (2015 – uitgeverij AnkhHermes). Inmiddels is hiervan de derde druk verschenen. Na de twee ‘Spiritualiteit werkt’ boekjes, is dit een waardevol en inzichtgevend boek geworden dat vanuit diepgang en pragmatisme je op weg helpt om via je huis je verbinding met je ziel te herstellen.

We leven in een tijd waarin we langzamerhand verleerd zijn om een thuis te scheppen voor onszelf en onze dierbaren. Veel meer lijkt het erop dat een huis verworden is tot een verzamelplek van een aantal individuen die toevallig op hetzelfde moment gebruik willen maken van de badkamer of de magnetron. Zelfs als je alleen woont, wordt een huis eerder beschouwd als een noodzakelijk gebruiksvoorwerp, dan iets dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan je welbevinden.
Uit Huis & Ziel
Meer over Huis & Ziel

Huis en Ziel, Nina Elshof

… nog meer boeken

Spiritualiteit werkt in je huis

Mijn eerste boek is verschenen onder de titel: Spiritualiteit werkt in je huis – praktische tips voor een weldadige woonomgeving. (2009 – uitgeverij ten Have) Het is inmiddels uitverkocht. Je kunt de diverse hoofdstukken lezen in mijn blog. Ik stel het op prijs als je de moeite neemt om op de diverse hoofdstukken te reageren door bijvoorbeeld vragen te stellen.

Zo ver als we kunnen teruggaan in de geschiedenis van de mensheid, hebben we moeite gedaan om een onderkomen te creëren. De prehistorische mens had zijn holen, de Inuit – de naam waarmee de eskimo’s in Groenland en Canada zichzelf aanduiden – hun iglo’s en wij, in onze moderne tijd, hebben allerhande fantastische constructies bedacht om in te wonen. De vorm kan dan weliswaar in de loop van de evolutie zijn veranderd, het is niettemin een van onze meest fundamentele instincten om een nest te willen bouwen.
Uit: Spiritualiteit werkt in je huis

Spiritualiteit werkt bij het opruimen

Spiritualiteit werkt bij het opruimen – praktische tips om je huis en leven op orde te krijgen (2010 – uitgeverij ten Have)

In de natuur zie je dat chaos en wanorde gekoppeld zijn aan processen van afbraak en verval. De processen waaruit nieuw leven ontstaat verlopen daarentegen volgens een zeer geordend en vast patroon die gedurende de hele levensfase van de plant, het dier of de mens, zichtbaar blijft. Ons hele leven wordt bepaald door sterk ritmisch geordende processen die -bewust of onbewust- in belangrijke mate verantwoordelijk zijn voor de keuzes die we maken en de patronen die zich aftekenen.
Uit: Spiritualiteit werkt bij het opruimen

Ik ben schrijver omdat het voor mij een belangrijk middel is om mijn kennis, ervaring en inzicht in Feng Shui en Nine Star Ki, in wonen en leven, en in de dynamiek van kosmische energiebewegingen te delen met anderen.

Columns_Nina-Elshof-Feng-Shui_600x400

Bewaren

Columns

Schrijven over Feng Shui en hoe je de wereld vanuit Feng Shui ogen kunt bekijken, is heerlijk om te doen. Het biedt mij de gelegenheid om je een ander perspectief te bieden op meer alledaagse onderwerpen.

Voor het supergave Holistik lever ik als contributor regelmatig een bijdrage over Feng Shui gerelateerde onderwerpen.

De site Inspirerend Leven is ook echt een inspirerend platform voor bewust leven. Het is erg mooi dat ik ook voor die site regelmatig een bijdrage mag leveren.

Artikelen_Nina-Elshof-Feng-Shui_600x400

Bewaren

Artikelen

In een rap tempo verschijnen er artikelen over mijn werk in diverse bladen. Als je de titel aanklikt, verschijnt het artikel in een pop-up die je op je gemak kunt lezen.

Het magazine Miss Natural vroeg me een artikel te schrijven over Nine Star Ki. De uitgever van het blad, Eva van Zeeland, was namelijk na het volgen van een webinar hier zo enthousiast over, dat ze haar lezers graag kennis wilde laten maken met deze bijzondere vorm van astrologie.

Het Algemeen Dagblad besteedde een twee-pagina groot artikel aan de horoscoop voor 2017. Een belangrijk deel is gebaseerd op de Nine Star Ki voorspelling die ik maakte voor de journalist, Pam van der Veen. Eind van dit jaar komt in een artikel hierop terug.

Happi Home – herfst/winter 2015 – De Positieve Kracht van Feng Shui door Astrid Maria Boshuizen

Happi Home – voorjaar 2016 – Harmonie in Huis door Lisette Thooft

De Verwondering – maart 2016 – Zoals je huis is, zo ben jij, zoals jij bent, is je huis door Kalien Blonden

Talkies – november 2015 – Feng Shui Toegepast door Karlijn Visser

Daarnaast schrijf ik met regelmaat voor het blad Koorddanser waarvan de gepubliceerde artikelen inmiddels ook online verschenen zijn. Je kunt ze hier lezen.

Artikelen

Blog_Nina-Elshof-Feng-Shui_600x400

Bewaren

Blog

Ik wil veel vertellen, soms misschien wel eens té veel. 🙂 Neemt niet weg dat ik het leuk vind om ook op andere terreinen dan in een huis met de levensenergie van Feng Shui en Nine Star Ki te werken en vanuit die invalshoek een ander perspectief te bieden op het leven van alledag.

Dat doe ik in mijn blog. Elke maand schrijf ik een soort ‘energetische weersverwachting’ over de energie van de Volle Maan van die maand. Deze energie leg ik uit aan de hand van Nine Star Ki en koppel ik waar mogelijk ook aan de Jungiaanse archetypen zoals Toni Wolff en C.G. Jung deze ooit beschreven hebben. Het zijn voor mij oefeningen om mijn waarneming open te houden en ook buiten de kaders van mijn Feng Shui wereld te kijken.

In mijn blog lees je verder veel informatieve stukken over Feng Shui, Nine Star Ki, de vijf elementen en nog veel meer interessants.

Blog

Reacties op Nina’s boeken

Bewaren

Bewaren