Feng Shui Money Bags

Misschien heb je ze zelf ook al gekregen? De mailtjes over de vermeende Feng Shui money bags. Ze beloven je in 2011 een financiële meevaller en dat omdat de maand juli dit jaar 5 vrijdagen, 5 zaterdagen en 5 zondagen heeft. Het enige wat je moet doen is het mailtje doorsturen naar acht mensen en geloven dat het geld binnen komt rollen. Hieronder lees je een reactie van Nina Elshof op deze mail, die massaal wordt doorgestuurd onder het mom van ‘zou het nu eindelijk gebeuren ‘ of ‘baat het niet……. ‘

Inderdaad ‘baat het niet….. ‘ Toch even een kritisch woord over de vermeende Feng Shui money bags. Als Feng Shui Professional vind ik het altijd lastig wanneer Feng Shui te pas en te onpas gebruikt wordt voor uitleg van zaken die niets met Feng Shui te maken hebben.
Het aantrekken van weelde, van voorspoed en gezondheid is een belangrijk punt van aandacht wanneer er met Feng Shui gewerkt wordt. Niet als doel op zich, maar als zichtbaar resultaat van een in harmonie verkerende, energetisch gezonde omgeving. Chaotische, vieze en onveilige omgevingen, werkplekken of woningen, zorgen voor een afbraak van goede, harmonieuze en gezonde levensenergie of Chi. Hierdoor zullen ‘normale ‘ levensprocessen moeizamer verlopen en met meer problemen omgeven zijn. Daardoor neemt vervolgens zowel je vitaliteit (en daarmee je gezondheid) als de uitwerking van je vitale energie op de omgeving af. Je maakt sneller fouten in je werk, je let minder op in het verkeer, of bent minder geïnteresseerd in je medemens. Kortom een kettingreactie die uiteindelijk zichtbaar en merkbaar leidt tot verminderde kwaliteit in gezondheid, welvarendheid en voorspoed.
Vijf vrijdagen, zaterdagen of zondagen op een rij hebben daar niets mee te maken. Sterker nog, in 2011 hebben we in januari vijf zaterdagen en vijf zondagen op rij gehad. In maart zelfs vijf dinsdagen, vijf woensdagen en vijf donderdagen. In april vijf vrijdagen en vijf zaterdagen. In mei vijf maandagen en vijf dinsdagen. In juni vijf woensdagen en vijf donderdagen.  In juli de al bekende vijf vrijdagen, vijf zaterdagen en vijf zondagen. In augustus volgen vijf maandagen, vijf dinsdagen en vijf woensdagen. September heeft ‘slechts ‘ vijf donderdagen en vijf vrijdagen. Oktober moet het doen met vijf zaterdagen en vijf zondagen. November heeft vijf dinsdagen en vijf woensdagen. En december heeft vijf donderdagen, vijf vrijdagen en vijf zaterdagen. Kies maar een rijtje uit.
Het je afhankelijk maken van je weelde, voorspoed en gezondheid van vijf dagen op een rij, is niet alleen bijgeloof, het is ook een manier om je afhankelijk te maken van omstandigheden waar je geen invloed op kunt uitoefenen. Daardoor maak je jezelf kleiner dan je bent. Jouw weelde, voorspoed en gezondheid kun je immers niet zelf bereiken, maar ligt in handen van het lot dat bepaald of er vijf dagen op een rij in een maand zitten. Daarmee houd je jezelf klein.
Feng Shui is er juist op gericht je te helpen je bewust te worden van je omgeving zodat de dingen die energie kosten geëlimineerd kunnen worden. Daardoor leer je niet alleen je bewust te worden van de inwerking die de omgeving op je heeft, je wordt je ook bewust van de mogelijkheden die je ter beschikking hebt om daarin verandering aan te brengen.
Feng Shui leert je daardoor bewust te worden van jezelf zodat je in je kracht kunt gaan staan. Daar heb je geen vijf dagen op rij voor nodig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *