Familiebetrekkingen en Doorbraak – NineStarKi profiel Volle Maan van Augustus

Doorbraak-Nina-Elshof-Feng-Shui

7 augustus 2017 – 20:11 in Waterman; over familiebetrekkingen, doorbraak, groei, ondersteuning, visionaire visies en het gevaar van ontploffend ongeduld om dit te realiseren.

Het Nine Star Ki profiel van vandaag: 1 – 3 – 3.

In liefdevolle nagedachtenis aan hen die me hebben ondersteunt te worden die ik nu ben en
die ik in de toekomst zal zijn.

Familie

Deze Volle Maan bevraagt je over je familie betrekkingen en hoe deze je levensloop beïnvloeden. Over hoe je je verhoudt tot anderen, of dat nu bloedverwanten zijn of mensen die tot je nieuwe familie behoren zoals vrienden, collega’s of buren. De dubbele 3-hout energie in dit profiel gaat over de familie waarin je geworteld bent. Het gaat over relaties en je vermogen je met anderen te verbinden.
Het gaat ook over groei, verandering, ideeën, visies, doorbraken en irritaties. Want niets irriteert ons meer dan familie. Zij spiegelen onze pijn en dat wat schuurt en irriteert. Onze tekortkomingen en ergernissen die in de schaduw van onze binnenwereld leven en waar we het liefst aan ontsnappen.

Dus negeren we onze familie. Laten we ze achter door naar nieuwe oorden te verhuizen. En creëren we, met behulp van nieuwe vrienden, nieuwe familie structuren, zodat we kunnen groeien op een manier zoals we zelf graag willen groeien. En dat is precies hetgeen dat ons ervan weerhoudt om te groeien op een manier zoals we dat juist niet alleen kunnen en waar familie ons bij kan helpen. Het is het ontsnappen aan de familie irritaties dat ons vast houdt in patronen die comfortabel zijn.

Ondersteuning

Echter zijn familieleden soms gewoon ook niet in staat om ons de ondersteuning te geven die we nodig hebben om ons te ontwikkelen en in de grootsheid te groeien van de persoonlijke authenticiteit die al in ons aanwezig is.
Neem de tijd om te onderzoeken wat er geheeld moet worden in je relatie met je familie en met je verleden. Neem ook de tijd om te accepteren dat je je familie niet kunt veranderen als ze gewoon niet in staat zijn om je te ondersteunen. Word je bewust welke zwakheden en tekortkomingen je gewoon moet accepteren om te voorkomen dat je je tijd en energie verdoet door hen te willen veranderen. En koester de dingen die je nodig hebt; je hebt een familie nodig om naar terug te kunnen keren!

Doorbraak-Nina-Elshof-Feng-ShuiGroei

Groei is spannend en ongeduldig. Het is verfrissend. Het is uitdagend en woelt de boel om. Groei creëert een crisis zodat er een doorbraak geforceerd wordt die nodig is om nieuw leven te laten ontstaan. Net als bij een geboorte wordt groei vergezeld van de pijn van het baren. Het maakt het mogelijk om de aandacht te richten op het nieuwe dat een doorbraak forceert en ons het verleden laat vergeten. Gezonde groei echter, is alleen mogelijk op vruchtbare bodem. Als datgeen wat ons gevoed heeft, of dat nu goed of slecht was, is gecomposteerd tot vruchtbare voeding voor de ziel, voeding voor een dieper begrip van onszelf en van onze familieleden en relaties. In dat geval kan groei een toegang vormen tot transformerend zelf-inzicht in plaats van dat groei verwordt tot dwangmatig groeien om de groei zelf.

Voorouders

Groei is erg opportunistisch, met een sterke focus op de toekomst en weinig respect voor het verleden. Althans, meestal. Als groei onderbouwd wordt met lessen die geleerd zijn van het verleden. Met ervaringswijsheid die onze voorouders hebben opgedaan en welke zij genereus met ons delen via ons DNA, dan kan groei een doorbraak creëren naar onbekend terrein. Dan kan groei zich laten zien als ware transformatie.

Als je in staat bent om je emotionele balast los te laten door het te transformeren tot waardevolle compost voor nieuwe groei. Als je in staat bent om je familie en je voorouders te eren met het respect dat ze verdienen. En als je jezelf uit de weg kunt gaan, dan is het veel eenvoudiger om de langs natuurlijke weg geërfde ondersteuning te erkennen en te accepteren dat deze door je aderen stroomt en je levensloop als vanzelf tot realisatie helpt brengen.

Doorbraak

Deze levensloop kan een ongekende vorm aannemen en terreinen bestrijken die nog niet door je ontdekt zijn. Het kan zichzelf wortelen in visionaire visies die nog niet eens bedacht zijn maar die door velen gedroomd worden. Visies van betere werelden. Van een veiliger samenleving. Werelden die tot in een ver reikende toekomst kunnen blijven bestaan. 
Een toekomst waarin in een meer harmonieus georganiseerde samenleving mensen niet veroordeeld worden door wat ze hebben bereikt, maar gewaardeerd worden om wie ze zijn intrinsiek, energetisch, zielsmatig en archetypisch.

Deze visies vragen om een soliede en stevige basis waarin ze gegrond worden. Ze vragen om ondersteuning vanuit het verleden. Ons gemeenschappelijke verleden en gemeenschappelijke trauma. Het is het verleden en de trauma’s die we hebben verinnerlijkt en waarvan we hebben geleerd en waar we nooit meer naar terug wensen te keren. Waarvan we onszelf willen bevrijden. Die we nooit meer herhaald willen zien. Nooit. Dat is ondersteuning in de vorm van geleerde, geleefde en verinnerlijkte ervaring. Van het soort dat verandering onvermijdelijk maakt. Zoals de jaarringen van een boom zijn verleden zichtbaar aanwezig laat zijn en elk jaar het uiterlijk laat veranderen.

Het toestaan dat een dergelijke vorm van ondersteuning vaste grond onder de voeten krijgt, zorgt voor een levensloop waarin het leven je nog zal verbazen over wat het voor je in petto heeft. Het helpt je in ieder geval om meer trouw te blijven aan jezelf en aan je missie. En weet dat wat mogelijk is waarschijnlijk de grenzen van je begrip en van de emotionele patronen die je geërfd hebt, verre overschrijdt. Het biedt de mogelijkheid tot een doorbraak die ongekend is!

Stilte

Ongetwijfeld voelen we allemaal de noodzaak tot verandering. Of dat nu bewust of onbewust ervaren wordt. Sommigen van ons zijn zo ongeduldig dat ze deze verandering de wereld met geweld op willen dringen, zelfs de wereld in willen torpederen. Je kunt je in zo’n geval enkel afvragen wat de kwaliteit is van het verleden dat dit soort verandering ondersteunt. En wat wellicht onze bijdrage aan dat verleden is geweest.
Gezonde verandering is echter niet te vinden in de hysterische retoriek van onze huidige politieke leiders. Het is ook niet te vinden in het met geweld willen veranderen van ons huidige politieke bestel. Noch in het ontkennen van in het verleden gemaakte fouten.

Je vindt het wel in je eigen en stille ruimte van je ziel. De ruimte waarin geen politiek geblèr doordringt. Waar geen kritisch en correctief ouderlijk gezag aanwezig is. En waarin geen onhandige familieleden het licht van je ware zelf verduisteren. Deze ruimte is van jou en van jou alleen. Het is de ware bron van stilte waarin je kunt luisteren naar de subtiele boodschappen die je hart en je ziel je willen laten horen. Het is in deze stille ruimte dat het universum zijn onmetelijke grootsheid met je kan delen. De grootsheid die je opnieuw kan verbinden met je persoonlijke bron van verlichting en hemelse kracht.

Kracht

Dus her-verbind je met je innerlijke gids. Verbind je met hen die je dromen en visies delen. En met diegene die je oprecht willen helpen om vanuit meer bedachtzaamheid en op betere, krachtiger en liefdevollere wijze te creëren. Verbind je met de mensen waar je van houdt en die ook onvoorwaardelijk van jou houden. Vind een nieuwe familie waar je je mee kunt verbinden of heel en reinig je relatie met je eigen familie.
Dan kun je vervolgens beginnen om je tijd te wijden aan datgeen wat je echt wilt bereiken in dit leven.
Want de kracht van dit speciale moment behoort jou toe. Gebruik het! En gebruik het goed!! Want de invloed hiervan, van de energie van deze Volle Maan, helpt je je toekomst vorm te geven en zal voor lange tijd je groei ondersteunen!

1 gedachte over “Familiebetrekkingen en Doorbraak – NineStarKi profiel Volle Maan van Augustus”

  1. Dank Nina
    Voor het water geven aan het nieuwe zaadjes wat dit jaar is geplant. Ook de stok die de nieuwe scheut nodig zal hebben worden in dankbaarheid aangenomen.
    Niet de kunstmest, maar de liefde volle aandacht, zullen deze nieuwe twijgen laten groeien in stevig grond.

    Dank uit en met de energie van liefde,
    Martien Dalessi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: