Een begin heeft een einde nodig

Een_Begin_Heeft_Een_Einde_Nodig

Een begin heeft een einde nodig

Het begin van de lente heeft het einde van de winter nodig. Want zonder einde van de winter is er geen ruimte voor de lente.

20 Maart was de dag van de lente-equinox. De dag ook van het begin van de lente. Het is het seizoen waar waarschijnlijk het meest reikhalzend naar uitgekeken wordt. En dat is ook niet zo gek. De lente is het seizoen dat hoort bij het element hout, het element dat gaat over geboorte, groei, vernieuwing en vooral ook over hoop.

Dat is wat de lente volop biedt: hoop.

De zon neemt nu immers in kracht toe, overal knappen knoppen open en beginnen voorzichtig bloemen en blaadjes zich te ontvouwen. Langzaam verdwijnt de mistroostigheid van de winter naar de achtergrond. Langzaam maakt het donker en de kou plaats voor licht en warmte. Dat genereert een gevoel van hoop: alles is niet ten dode opgeschreven zoals je in het donker van de winter wel eens zou kunnen denken. Het is ook de hoop die ontstaat omdat de lente elk jaar weer laat zien dat de kracht van nieuw leven, van een nieuwe cyclus, enorm veerkrachtig is. De kracht van de natuur en van nieuw leven laat zich er gewoon niet onder krijgen!

Goed om je dat nog eens extra te realiseren in deze tijd.

Goed om te beseffen dat het element 4-hout dit jaar de hoopvolle tendens van groei, vernieuwing en ontwikkeling aanreikt! Dit jaar wordt de veerkracht zichtbaar van alles en iedereen die in staat is tot een wedergeboorte. Het maakt de veerkracht zichtbaar van iedereen die begrijpt dat groei gepaard gaat met afbraak en verval.

Want een begin heeft een einde nodig.

Dat hebben we de afgelopen jaren gemerkt. Op grote schaal zijn processen ten einde gekomen. Nu, dit jaar, op dit moment in het lente seizoen, kan het merkbaar worden dat op persoonlijk niveau hier en daar nog wat meer beëindiging en loslaten nodig is.

Vroeger hadden we daar de voorjaarsschoonmaak voor.

Alle ramen werden tegen elkaar open gezet. Het meubilair van zijn plek gehaald. De kelder opnieuw gewit. En muizenissen uit de kronkels van de hersenen geblazen. Nu vragen overvolle agenda’s en afleidende media-stormen eerder voor een toename van gedoe, dan voor afronding en beëindiging.

Tenzij je nu een andere keuze maakt.

Als je ruimte wilt maken voor vernieuwing. Voor verandering of voor nieuwe (groei)kansen en ontwikkelingen, dan vraagt dat erom ook iets te laten ophouden en tot een einde te brengen, of om iets achter je te laten. Stop!, kou en donker, de zon laat zich weer meer zien en neemt zijn plaats weer in!

Stop!, gepieker, gemuizenis en gesomber, ik laat me weer meer zien en neem mijn plaats weer in!!

Een proces waar je wellicht de afgelopen jaren onvoldoende aan toegekomen bent. Maar dat nu, met steun van de voorjaarsenergie van het 4-hout jaar, met enthousiasme opgepakt kan worden.

Weet je niet waar te beginnen?

Feng Shui en ik kunnen je helpen! Download gratis de Woonhouding Ontdekkingsvragen en krijg aan de hand van je huis, inzicht in hoe jij je verhoudt tot loslaten, beëindigen, vernieuwen en ruimte maken. Je huis helpt je om te zien wat je achter je wilt laten en welk nieuwe pad je wilt bewandelen.

De lente-energie nodigt uit tot een nieuw begin.

De ruimte daarvoor maak je door een punt te zetten achter dat wat dat nieuwe begin en die nieuwe beweging in de weg staat.
Die punten kan ik niet voor je zetten, maar ik kan je wel, via je huis, helpen bewust te worden waar je nu staat en je een zet in de goede richting geven. De richting van een andere kijk op je huis en je leven. Een andere kijk op wat een nieuw begin en een nieuwe beweging je kan bieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *