Een Rommel Zomer Vol Verwarring

Een Rommel Zomer Vol Verwarring

Een Rommel Zomer Vol Verwarring

 

De zomer rommelt een beetje heen en weer.

Tussen dagen waarop het lijkt dat je in de sauna zit en dagen waarin de herfst niet op zijn eigen seizoen lijkt te kunnen wachten. Het leven ondertussen, rommelt ook een beetje heen en weer. Het ene moment zijn we groen en bevrijd van restricties. Het volgende moment zijn we rood en mag het feestbeest terug in zijn kooi. Een rommel-zomer vol verwarring.

 

Als landen van kleur verschieten, verkleurd ook de waarheid.

Toen twee weken geleden, Zweden eindelijk van oranje naar geel verschoot, was er onmiddellijk het plan om, met jongste dochter en haar drie kindjes, af te reizen naar dochter en zus in Zweden. Te lang niet gezien. Te lang niet omarmd. Te lang haar geur niet op kunnen snuiven en haar zijn niet fysiek kunnen proeven. De snelste route leek ons, met drie kindjes onder de vijf, het verstandigst. Vliegen dus. Bijna geboekt, maar er kriebelde twijfel. Met drie kleine kindjes wil je niet ergens ‘in limbo’ blijven hangen als er ergens weer een land van kleur verschieten. De kriebel won: we gaan niet. Ondertussen was Nederland inmiddels weer aan het verkleuren en de waarheid daarmee ook. (Lees hier mijn blog De Waarheid is een Regenboog aan Kleuren)

 

Die kriebels die we hebben, hebben een functie.

Ze zijn ongemakkelijk. Ze voelen alsof iemand met zijn nagels aan je ingewanden krabbelt. Je kunt er niet bij, letterlijk en figuurlijk niet. Je kunt ze niet negeren, ze dringen zich irritant nadrukkelijk aan je op. Niet omdat ze zo heftig zijn, maar omdat ze op zeer subtiele wijze je innerlijke rust verstoren. Alleen voldoende hoeveelheden alcohol, XTC of ayahuasca zouden die onrust kunnen dempen en de focus kunnen verleggen naar respectievelijk een kater, een depressie of een deceptie.

 

Het enige dat die kriebels vragen

is een beetje meer tijd en ruimte

om zich kenbaar te kunnen maken.

Luistertijd. Luisterruimte.

 

Weerzien, weertasten en weerluisteren: een weerzien is zoveel meer dan alleen elkaar weer zien.

Oh en wat zijn ze irritant, die kriebels, als je eigenlijk heel erg graag toe wilt geven aan die behoefte aan contact; aan weerzien, weertasten en weerluisteren. Een weerzien is immers zoveel meer dan alleen elkaar weer zien!

 

Zijn we ongemerkt niet allemaal in verwarring?

Dus rommelt de zomer verder. Om ons heen, in onszelf. Is het waar, is het niet waar. Is het gepland of niet. Zoveel mensen, zoveel coaches op de bank, zoveel meningen. Of toch niet? Zijn er maar twee kampen? Of misschien drie: zij die voor zijn, zij die tegen zijn en zij die in verwarring zijn. Of misschien zijn we dat laatste ongemerkt wel allemaal.

 

De waarheid is een regenboog aan kleuren.

De kriebels die we hebben, hebben een functie. Ja, ze zijn ongemakkelijk, maar ze kunnen ook, juist in tijden van rommel en verwarring, het signaal afgeven dat je even niet naar je hoofd moet luisteren, maar je lichaam moet raadplegen. Ze helpen je de verbinding met je innerlijk weten nieuw leven in te blazen. Het innerlijk weten van je lichaam. Want je lichaam liegt nooit. Het lichaam voelt of iets waar is of niet, of iets klopt of niet, of iets gezond is of niet. Je lichaam zorgt voor de onrust die het hoofd niet kan begrijpen. Het lichaam vraagt om luistertijd en luisterruimte. Het vraagt je om stil te worden en naar binnen te keren waar je antwoorden vindt die voor jou waar zijn. Want de waarheid is een regenboog aan kleuren en het lichaam liegt nooit.

Het besluit om niet naar Zweden te vertrekken is niet licht genomen. Toch gaf het verlichting, ontspanning in het lichaam. En dat geeft rust in een zomer die maar een beetje heen en weer rommelt.

 

Ik ben heel benieuwd hoe je deze blog ervaren hebt en wat het in je los maakt. Laat je het hieronder weten?

Nina

 

PS.
Ga aan de slag met de kriebels en ruim op wat niet meer past. In dit blog twee tips over de Feng Shui van het opruimen en het bewust-zijn dat het geeft;

En in dit blog deel ik een heel simpel en aardend manier om je innerlijke vrijheid te hervinden.

Meld je nu aan

 

 

1 gedachte over “Een Rommel Zomer Vol Verwarring”

 1. willem van de Kamp

  hai Nina, Ik ben het helemaal met je eens.
  Deze zomer wordt in mijn optiek een puinhoop.

  Ik hoop dat ik niet te direct reageer.

  Eerst wordt iedereen weer losgelaten, vakanties boeken, horeca en dan kan het weer niet.
  En men krijgt niet eens de volle betaling terug voor vakanties,…overmacht wordt het genoemd.
  Vaccins, zeker de Jansen, hebben zoveel bijwerkingen dat mensen echt ziek worden (mijn zoon,kerngezond, een vriendin kerngezond) en 100% resultaat is niet gegarandeerd.

  Ik zie het een beetje van….eerst neem je een kind zijn speeltje af…dan geef je het weer terug, en dan neem je het weer af.

  En Tsja de regenboog , mooie kleuren, dus lekker op jezelf zijn en eruit pakken welke je mooi vindt en kan gebruiken. kan ook leuk zijn.

  Hoi,hoi,
  Willem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *