Een ontdekkingsreis naar echtheid

Ankeren

Als ik dit schrijf zit ik op de ferry van Calais naar Dover, onderweg naar mijn geliefde Engeland. Het is wel grappig dat ik me niet alleen in Engeland, maar nu ook in Zweden en Canada heel erg thuis voel. In Zweden en Canada ankeren mijn dochters natuurlijk een deel van dat ‘thuisvoelen’ gevoel. Maar het is meer dan dat. Onafhankelijk van hen vind ik het er zelf ook fijn.

Op Facebook heb ik een foto gepost (van het dek van de ferry met een deel van mijn voeten die zichtbaar zijn) met de vraag waar ik me bevind. Ik heb beloofd dat degene die het goed raad een eervolle vermelding kreeg. Welaan, dat is Connie Gerritsen, geen onbekende voor mij want Connie heeft de opleiding tot Conceptual Feng Shui Professional gedaan. Inmiddels is ze voor zichzelf begonnen onder de naam Verde Feng Shui.

Glastonbury Symposium

Maar nu dus Engeland. Sommigen van jullie weten wel dat ik daar elk jaar het Glastonbury Symposium bezoek. Drie jaar geleden heb ik er zelfs een presentatie mogen geven over mijn boek Huis & Ziel. Op dit moment schijnt de intro-video van die presentatie even niet meer online beschikbaar te zijn, maar zodra dat hersteld is mail ik je in een volgende nieuwsbrief de link natuurlijk.

Nieuwsgierig

Terug naar het reizen, het Thuis voelen, het ankeren, maar vooral het onderweg zijn. Voor mij is het reizen, het onderweg zijn een metafoor voor het onderweg zijn in je leven. Ik reis graag (maar wel functioneel) omdat ik nieuwsgierig ben naar wat ik nog niet ken. Dat betekent dat ik ook niet precies weet waar ik nieuwsgierig naar ben, juist omdat ik het nog niet ken. Maar in ieder geval gaat het over het verkennen van gebieden die nog onbekend zijn voor mij.

Ondernemen

Dat doe ik ook in mijn leven. Ik ben zelfstandig ondernemer, omdat ik graag dingen onderneem en nieuwsgierig ben naar gebieden die ik nog niet ken en die ik nog kan ontdekken. Hoe zou het zijn om een ervaringsreis te organiseren? Hoe doe je dat? Waar begin je, waar ga je naar toe en wie neem je mee? Wat moet het resultaat zijn? Zo’n nieuwsgierigheid heeft me in het verleden aangezet tot het samenstellen van een Ervaringsreis naar Engeland, die voor veel mensen bijzondere inzichten in zichzelf en in het leven an sich heeft opgeleverd.

Ontdekkingsreiziger

Ook was ik nieuwsgierig naar hoe je een boek schrijft. Hoe je een workshop geeft. Hoe je een opleiding creëert. Hoe je examens afneemt. Hoe je een vervallen boerderij weer tot leven wekt. Hoe je personeel aanneemt en weer ontslaat. Hoe je samenwerkt en hoe je daarin kunt mislukken. Hoe het is om een winkel te beginnen. Hoe je het beste oma kunt zijn en taarten bakt en creatieve dingen met je kleinkinderen verzint.

En nu ben ik nieuwsgierig naar hoe het is als alles wat je hebt opgebouwd op je nieuwe, mooie plek midden in de stad, weer wegvalt omdat je die nieuwe, mooie plek moet verlaten. Ik onderzoek en onderneem stappen om weer iets nieuws te leren, om me verder te bewegen op onbekend terrein en een stuk onontgonnen gebied in kaart te brengen en me eigen te maken. Als een ontdekkingsreiziger beweeg ik me door het leven dat me voortdurend uitdaagt.

Archetypen

Het zit in mijn aard. Als 3-hout ben ik mega nieuwsgierig en als kind kon ik dan ook heel lomp vragen waarom iemand z’n arm in het verband had of waarom mijn oom en tante geen kinderen hadden. Heel lang heb ik gedacht dat dat een sociale afwijking was. 😀

Door het reizen ontmoet je ook mensen. In 2014 ontmoette ik, in Engeland, tijdens het Glastonbury Symposium, Gary S. Bobroff. Hij werkt onder meer met de archetypen zoals C.G. Jung en Toni Wolff die beschreven hebben. Door die ontmoeting ontdekte ik weer wat nieuws, namelijk dat de Negen Verschijningsvormen van de Vijf Elementen -zoals die zich in een Nine Star Ki profiel laten zien en door middel van dat profiel het energetische DNA van iemand bepalen- totaal overeenkomen met die archetypen van Jung! Door die ontdekking heeft mijn werk met Nine Star Ki zich nog meer verdiept en inhoudt gegeven.

Echtheid

De wereld is eigenlijk klein, klein in de zin dat alles met elkaar verbonden is. Alles houdt met elkaar verband. Alles stamt immers uit eenzelfde bron en veel technieken zijn routebeschrijvingen die je helpen de weg terug te vinden tot die bron. Wat dat dan ook moge zijn. In ieder geval heeft mijn heen en weer gereis, het ontdekken van onontgonnen gebieden in mezelf, maar ook het ontdekken van onontgonnen kennisgebieden in relatie tot Feng Shui en Nine Star Ki, me doen inzien dat de reis van het leven je wegvoert van wat niet echt is. Dat de zoektocht niet op weg is naar een doel, maar slechts naar het beleven van echtheid. Naar het beleven van echte liefde, echte empathie, echt inzicht, echte verbinding met jezelf, met de ander, met de wereld.

Voor mij zijn Feng Shui en Nine Star Ki zo’n 25 jaar geleden de allerbeste routebeschrijving gebleken naar de echtheid in mijn leven. En weet je wat? Het wordt alleen maar moeilijker en daardoor alleen maar leuker. Want wie op koppositie rijdt moet hard werken, maar kan ook een groot feest vieren als er gewonnen is.

Ontdekken

Neem deze vakantie even de tijd om op een rijtje te zetten waar de route van je leven jou heen heeft geleid. Waar ben je terecht gekomen? Wat heb je daar gedaan en geleerd? Hoe verliep de reis verder? Was dat makkelijk of moeilijk? Wat heeft het je opgeleverd?

Door jezelf deze vragen te stellen kun je meer zicht krijgen op waar je vandaan gekomen bent. Hoe je je weg bent gegaan in het leven. Waar je een afslag over het hoofd hebt gezien. En welke positieve en negatieve bagage dat heeft opgeleverd. Dit alles op een rijtje zetten kan je helpen om te zien in welke richting de volgende stap gezet moet worden. En wellicht ook al waar dat misschien toen kan gaan leiden.

 

Safe travels!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *