De cyclus in een geschiedenis die zich herhaalt – deel 2

DEeyclus van een geschiedenis die zich herhaalt

Een crisis, de cyclus van het element vuur, de transformatie van het ego en de geschiedenis die zich herhaalt.

– Nine Star Ki 2021 – deel 2

 

Vorige week eindigde ik in mijn blog ‘De cyclus in een geschiedenis die zich herhaalt– Nine Star Ki 2021 – deel 1’ met:

“Van iedereen houden is makkelijk zolang het je vrienden zijn of zolang je dezelfde joint deelt.”

Inmiddels zijn we aanbeland op een cruciaal moment in de tijd waarop we niet langer kunnen oefenen met het van elkaar houden, maar deze onvoorwaardelijke liefde daadwerkelijk en onvoorwaardelijk in de praktijk moeten brengen en in dat proces tegen onze eigen, persoonlijke uitdagingen aanlopen; het gebrek aan liefde voor onszelf.

Deze tijd kenmerkt zich door een aaneenschakeling van proeven van bekwaamheid.

[…] Het toepassen van oprechte en integere spiritualiteit blijkt in de praktijk toch wat anders dan het naleven van wat quotes op een scheurkalender: je staat er alleen voor. En alle verheven en gezwollen taal die, gevat in multi-coloured plaatjes, je tijdlijn hebben versierd, blijken meer dan eens geworteld in inhoudsloze luchtledigheid. Niet verankerd in lijf, leden en de praktijk van de realiteit, verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Dat leerproces dat in de zestiger jaren van start is gegaan, nadert nu zijn einde; we worden geacht nu examen te doen. Klaar en voorbereid, of niet.

“Evenwichtig bewustzijn begrijpt dat licht een schaduw werpt.”

Evenwichtig bewustzijn begrijpt dat licht een schaduw werpt.

En dat het streven naar verlichting automatisch in zou moeten houden dat de schaduw hiervan geaccepteerd en onderzocht dient te worden, want het is onze eigen lelijkheid die de weg naar het licht blokkeert. […] Doen alsof we op onze roze wolk niet lelijk zijn, maar onschuldig, en dat het niet onze schuld is dat de wereld zo lelijk is, is het afschuiven van de verantwoording over precies dat aspect in onszelf dat de lelijkheid om ons heen in stand houdt. De harde realiteit van het leven is de ware toetssteen van bewustzijnsontwikkeling.

“Het is onze eigen lelijkheid die de weg naar het licht blokkeert.”


“De harde realiteit van het leven is de ware toetssteen van bewustzijnsontwikkeling.”

 

[…]

Het proces van verlichting gaat niet zo zeer over ‘het licht’ zien als wel over het vermogen illusies te doorzien en je daarvan te ontdoen.

Onthechting is niet meer en niet minder dan het vermogen los te laten wat niet echt is: ont-h-echt-ing, waarbij de ‘h’ de uitademing is waarop je los laat.

Dat heeft absoluut niets te maken met het loslaten van je ego.

Sterker nog, zonder ego wordt je een willoos slachtoffer van wat anderen met je voorhebben. Het ego is datgene waarmee we ons identificeren […]. Daardoor kun je jezelf laten zien, duidelijk zijn over wie je bent en wat je wilt, en onafhankelijk je leven vorm en richting geven daarbij rekening houdend met anderen. Het ego is het voertuig door middel waarvan de ziel zich in de wereld tot uitdrukking kan brengen. Ego-loos staat daarmee gelijk aan ziel-loos.

“Op de ‘h’ van ont-h-echt-ing adem je uit wat je los wilt laten.”

2021 Nodigt uit om los te laten wat niet echt en gehecht is.

Een crisis, zoals waar we ons nu in bevinden, kan alleen als crisis ervaren worden als de samenhang van energetische tendensen niet herkend wordt. En als een eigen en goed ontwikkeld ego ontbreekt dat nodig is om te begrijpen dat die allemaal niet persoonlijk is. Met andere woorden, de heftigheid van het proces dat we nu ondergaan wordt (mede) veroorzaakt doordat kosmische energetische tendensen samenvallen met de stap die we als mens moeten maken ten aanzien van onze spirituele ontwikkeling.

Ik schreef het vorig jaar al:

‘We zijn op weg naar spirituele volwassenheid en het is alsof we als mensheid aan de vooravond staan van een collectieve spirituele puberteit: een proces dat van je vraagt om je spirituele identiteit te onderzoeken. Om je af te vragen wie je op zielsniveau bent, waar je vandaan komt, wie je wilt zijn en welke weg je als ziel te bewandelen hebt’, en om daar leiding aan te geven. Ondertussen: ‘weten (we) nog niet zo goed wie we zijn maar moeten (we) al wel ‘volwassen’ reageren op de intensieve dilemma’s van deze tijd. Op de vraag hoe ethisch het nog verantwoord is om dieren te laten lijden voor ons genoegen bijvoorbeeld. We weten dat er belangrijke zaken anders geregeld moeten worden. Maar hoe we er ons zelf toe moeten verhouden is nog in ontwikkeling.’ 2020 Was slechts een voorbereiding op wat nog gaat komen.

“2020 Was slechts een voorbereiding op wat nog gaat komen. 2021 Nodigt uit om los te laten wat niet echt en gehecht is.”

[…] Volgende blog deel 3 in een serie die de energetische tendensen van 2021 uitlegt.

De complete tekst lees je in onze online Nine Star Ki 2021 Community. Ben je al lid dan lees je de hele tekst hier.

 

Ik ben heel benieuwd wat mijn schrijven bij je oproept en losmaakt.

Doe mee aan het gesprek en deel het in de reacties hieronder. Ik vind het leuk om van je te horen en samen leren we van elkaar!

Nina


Lees de eerdere blogs:

lidmaatschap, Nine Star Ki community


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *