De Valkuil van Knopjesklikkende Gemakzucht

De Valkuil van Knopjesklikkende Gemakzucht

De Valkuil van Knopjesklikkende Gemakzucht

 Onder invloed van de maatregelen die ons dwongen thuis te blijven en de energetische tendensen van dit 5-aarde jaar die ons bewogen naar een thuis komen bij onszelf, zijn wij ons inmiddels uiterst comfortabel gaan voelen in het benaderen van de wereld vanachter een scherm.
 
En met de herinnering van de onzekerheid, verdriet en onmacht die de ingrijpende veranderingen het afgelopen jaren hebben gebracht nog vers in ons geheugen, zien we een verandering niet meer als uitnodiging tot groei maar als een bedreiging van onze veiligheid.

Ongemerkt zijn we precies dat gaan doen waar we juist zo op tegen zijn; een technocratische samenleving creëren waarin de mens gereduceerd is tot een knopjesklikker.

Begrijp me goed. Zoom, Facetime, online events en shopping, Social Media of een online omgeving zoals wij gebruiken voor de Nine Star Ki Community en opleidingen, zijn allemaal geweldige middelen om verbinding te kunnen maken met anderen en de verre wereld dichterbij te brengen. Maar het is als een remedie die bij overdosering precies tot die kwaal leidt waarvoor de behandeling in eerste instantie bedoeld was.
Niet eerder in de vijftien jaar dat ik inmiddels het Nine Star Ki Event organiseer, hebben we zoveel vragen en reacties gekregen op hoe we dat doen als voor het Event van 2023. De sectie met antwoord op prangende vragen is hiermee flink aangevuld ; )

De energie van 2023 komt in het teken van 4-hout te staan.

Dit is het element dat de volwassen vorm van verbinding uitdraagt. Het element dat ons uitnodigt om dat wat we juist dankzij de gebeurtenissen van de afgelopen jaren hebben geleerd, nu uit te dragen en anderen te laten delen in de kennis en inzichten daarvan.
In deze laatste weken van dit jaar is het zinvol om voor jezelf te visualiseren of te formuleren wat het is dat jij wilt uitdragen.
Hoe ziet de toekomst eruit die jij voor jezelf en het bredere collectief van onze samenleving voor ogen hebt?
Welke acties of keuzes brengen deze toekomst dichterbij of dragen deze juist verder van je weg? Blijf je op de bank zitten op knopjes klikken of onderneem je actie?

Voor mij en het team was het veel eenvoudiger geweest om opnieuw het Nine Star Ki Event online te verzorgen.

In plaats daarvan besloten we niet alleen om deze in fysieke vorm te geven maar ook nog eens om daarvoor de voor ons vertrouwde omgeving in Zutphen te verlaten en het op een nieuwe locatie te brengen. Niet vanuit gemak maar vanuit noodzaak!

Dit is hoe wij ons willen verhouden tot die veranderende wereld; in persoonlijke verbinding en een omgeving die ons daarin ondersteunt.

Dit is hoe wij midden in een veranderende wereld onze kennis en visie kunnen blijven uitdragen op een manier die voor ons recht doet aan de belangrijke energetische waarde van onze menselijkheid en van Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki.

Het is niet eenvoudig om los te komen van de huidige ontwikkelingen.

Zelfs niet als je voelt dat ze niet goed zijn. En die veranderingen zijn weliswaar in werking gezet maar waar die toe leiden is sterk afhankelijk van de keuzes die wij zelf maken. Bijvoorbeeld of je blijft knopjesklikken of dat je van de bank af komt.
Tijdens het Nine Star Ki tendensen 2023 Live Event geef ik je inzicht in de andere stroming die ook aanwezig is zodat je met zicht op wat er zich nu werkelijk afspeelt, goed geïnformeerd en met zekerheid je eigen weg kunt bewandelen.

De tickets én het antwoord op veelgestelde vragen vind je hier op de website.


Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *