De uitdagingen van 1-Water

1-water, Nine Star Ki elementen, Nine Star Ki energie

Een energetische Nine Star Ki terugblik op twee jaren vol uitdagingen

Jullie zijn van mij gewend dat ik jaarlijks, aan het eind van het jaar een korte impressie geef van wat zich in het jaar dat ten einde loopt heeft afgespeeld. Omdat 2020 en 2021 zulke impactvolle jaren zijn geweest (en nog zijn), lijkt het me verstandig om de terugblik wat serieuzer vorm en inhoud te geven.

In de komende terugblikken kijk ik wat die invloed van een bezoekend element op de energie van de positie zelf heeft gehad. Hiermee wordt een fundament gelegd voor de energetische tendensen van 2022.

Het helpt tevens om nu vanuit een andere invalshoek naar de gebeurtenissen van de afgelopen twee jaren te kijken. Hopelijk helpt je dat om meer duidelijkheid te krijgen wat er energetische precies gebeurd is en geeft je dat inzichten in wat het voor jou persoonlijk betekend heeft.

In deze serie:


De uitdagingen van 1-water

 

In de Nine Star Ki tendensen van 2021 schreef ik:

“Het wordt moeilijk dit jaar voor 1-water. In de eigen positie is het 2-aarde die de boel komt vertroebelen. Zelf staat 1-water dit jaar in de positie van 9-vuur waar het het ook niet makkelijk heeft.”

Wat heeft dat opgeleverd? Vooral heel erg veel emotionele toestanden.

1-Water gaat onder meer over de wereld van emoties en die zijn hoog opgelopen. Of het nu gaat over de verkiezingen, de formatie, het al dan niet vaccineren, het wel of niet op vakantie gaan; overal vierden de emoties hoogtij en niet altijd, dankzij de vertroebelende aanwezigheid van 2-aarde in 1-water, op even duidelijke wijze.

Daar hebben onze Bassie en Adriaan in Den Haag garen bij gesponnen; ze blonken uit in onduidelijkheden dit jaar.

Er was bijkans geen touw vast te knopen aan de maatregelen die werden afgekondigd. Laat staan dat duidelijk was wat hun verborgen (1-water) motieven waren. En dat laatste is voor velen inmiddels de boventoon gaan voeren: wat wordt er voor ons verborgen gehouden? Wat wordt er niet verteld? Waarom bereiken sommige rapporten over de stand van zaken (bijvoorbeeld over de bijwerkingen van de vaccinaties) ons niet? Waarom worden die niet openbaar gemaakt? Waarom wordt een contract tussen de farmaceutische industrie en de Europese Unie, over het leveren van een DERDE vaccinatie, dat in NOVEMBER 2020 al getekend is, ondanks een WOB verzoek, niet volledig openbaar gemaakt? Waarom zijn hele pagina’s in dat rapport zwart (een waterkleur) gemaakt?

2-Aarde (het element dat onder meer gaat over gezondheid), in 1-water (het element dat gaat over verborgen zaken), laten een samengaan zien van krachten die niet willen dat bepaalde zaken die onze gezondheid aangaan, bekend worden.

Grote vraag is natuurlijk: waarom?

Ik schreef:

“Dat brengt me bij tendensen die nu actief zijn, maar die in het verleden hun oorsprong hebben. Zowel verleden als oorsprong zijn woorden die horen bij de wereld van 1-water. De grote tendens van de 81-jarige cyclus van 9-vuur, de 9-jarige cyclus van 2-aarde en 6-metaal van dit jaar sluit naadloos aan op 1-water. 6-Metaal voedt namelijk 1-water. Dat betekent dat we op alle terreinen dit jaar de diepte in gaan en er misschien dingen boven komen drijven die we niet hadden zien aankomen. Dat zorgt voor intensiteit, maar ook voor het bewust terugkijken naar wat er in het verleden toe heeft bijgedragen dat we zijn waar we nu zijn.”

Illustratie Ba Gua. In vet de positie. In dun het bezoekend element.

De antwoorden zijn in het verleden te vinden; het verleden is een aspect dat ook bij 1-water hoort.

Claude Henri de Saint-Simon (1760-1825) voorzag in een nieuwe, geestelijke macht als oplossing voor wereldproblematiek; een maatschappij zou volgens hem, enkel op wetenschappelijke principes gebaseerd moeten zijn. Auguste Comte (1798-1857) beaamde dat wetenschappelijke kennis de enige echte kennis is die kan helpen de maatschappij te verbeteren. Vervolgens bedacht Thorsten Veblen (1857-1929) dat het technici en ingenieurs zouden moeten zijn die de wereld zouden moeten ontwerpen en inrichten. En in 1884 wordt de Fabian Society opgericht die zich tot doel stelde langzaam en stap voor stap de maatschappij te veranderen in de door hun gewenste richting door middel van toepassing van eugenetica. Saillant detail: hun logo is dat van een wolf gehuld in schaapskleren.

Al deze ‘grote denkers’ voorzagen in een maatschappij gebaseerd op technocratie. Dat wil zeggen een maatschappij waarin alles bedacht en georganiseerd wordt door “geselecteerde mensen uit de groep van wetenschappers en technici” en waarin het individu ondergeschikt is aan het grotere geheel.[1]

Ik schreef:


“Dat betekent dat je niet langer op een ander (2-aarde) kunt verlaten in het zorgen voor jezelf bijvoorbeeld, maar dat je dat zelf moet doen. Dat betekent dat deze tendens je uitnodigt om verantwoording (een archetypisch aarde woord) te nemen voor het eigen leven. Te beginnen met het verantwoording nemen voor het lichaam, de voeding waarmee je dat lichaam voedt en alle andere verzorgende activiteiten die je onderneemt om dat lichaam gezond, in vorm en in conditie te houden.”

Die club, hierboven beschreven, gaat uit van een wetenschappelijke, technocratische benadering van het mens-zijn.

Ze wil ons dan ook graag in die door hun bedachte vorm kneden (2-aarde). Daardoor echter komen automatisch de emoties (1-water) in het gedrang. Daar is in een wereld waar het denken domineert, geen plek voor. Als emoties onderdrukt worden en geen plek krijgen in het leven, zoeken ze een andere weg naar buiten. Bijvoorbeeld via emotionele uitbarstingen, via depressie en via emotionele instabiliteit die wederom kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. De 2-aarde in 1-water tendens van 2021 ten voeten uit.

Ik schreef:

“Ook staat de 1-water wereld voor alles wat met processen en met transport te maken heeft. 1-Water gaat kortom over de flow van alles, of dat nu betrekking heeft op je leven of op alles wat van A naar B gebracht moet worden. De combinatie van deze twee elementen zorgt dit jaar dan ook voor stagnatie op die terreinen. Dat kan zich uiten in het vastlopen in de eigen levensloop door bijvoorbeeld emotionele (1-water) vertroebeling (depressie). Of in het vastlopen van een proces in een productielijn. Of in het vastlopen van de transportsector. “

Die transportsector liep letterlijk vast.

Op 23 maart van dit jaar verloor containerschip Evergreen de controle over het roer en kwam dwars in het Suezkanaal te leggen, waar het zes dagen lang de scheepvaart blokkeerde. Het is een zeer concrete vorm waarin het conflict tussen 2-aarde en 1-water dit jaar zich liet zien. Niet alleen het containerschip zelf lag vast, als gevolg daarvan konden 320 andere vaartuigen hun weg niet vervolgen. Iets wat een grote impact heeft gehad op allerlei productie- en leveringsprocessen die als gevolg van deze stagnatie, ook vastliepen.

Ook Engeland kampte met problemen in de transportsector.

Door de Brexit en de corona crisis, kampt het land met een ernstig tekort aan chauffeurs waardoor supermarkten en tankstations niet bevoorraad konden worden. Het tekort aan chauffeurs dient zich inmiddels ook in Nederland aan. We zouden niet bang hoeven zijn voor Engelse toestanden, verzekert Transport en Logistiek Nederland. Maar we snappen inmiddels allemaal dat er maar weinig voor nodig is om, onder invloed van 2-aarde in 1-water, de voedselbevoorrading van winkels te laten stranden in de blubber van onduidelijkheid.

En dan nog als laatste klap op de vuurpijl…

Ik schreef over de tendensen van 2021:

“Al met al is 2-aarde in 1-water een tendens die je vraagt knopen door te hakken, bijvoorbeeld over de keuze om je wel of niet te vaccineren. Dat vraagt om een weloverwogen keuze want deze tendens laat zien dat, met negatief 6-metaal op de achtergrond, het zo maar zou kunnen zijn dat je als niet-gevaccineerde de toegang tot zorg ontzegd wordt. Daarnaast kan het zijn dat het complex van deze tendensen maakt dat je alleen nog om wilt gaan met mensen die gevaccineerd zijn en je hen die dat niet zijn, uitsluit (en omgekeerd).”

Hier hoef ik weinig woorden aan vuil te maken. Het is DE uitdaging van dit moment: uitsluiting van mensen op basis van hun vaccinatie-status.

 

Ik schreef ook:

Zodra je echter onduidelijk bent over de zorg voor jezelf, wordt eveneens het vaccinatie verhaal onduidelijk en raakt vertroebeld door oneigenlijke emoties. Emoties die je in een slachtofferrol kunnen brengen en daar ook kunnen houden en je vervolgens je ellende op een ander projecteert. Bijvoorbeeld doordat je vindt dat het de schuld van de ander is dat je ziek wordt, of ontslagen wordt, of ongelukkig bent. Het is een vorm van ontsnappen aan de realiteit. Om dat op te lossen is het nodig te zien waar je er zelf voor kiest om slachtoffer te zijn (negatief 1-water) en dat je de keuze hebt om dat anders te doen. Want dit jaar krijg je de kans jezelf in een andere vorm te kneden dan je tot nu toe gedaan hebt.”

Het is jaar is nog niet om. De kansen om het anders te doen zijn nog niet verkeken.

De energie van het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan op 19 november biedt hulp! Hulp in de vorm van het je bewust worden dat je keuzes MOET maken om je eigen kernkwaliteit zuiver, krachtig en op orde te houden. Zodat die niet gekraakt kan worden door de eerste de beste lamlendeling. Zonder dat dreigt, onder invloed van 2-aarde in 1-water, willoos slachtofferschap. Het lijkt me dat niemand daar op zit te wachten.

 

Ook als je het 1-water element niet in je profiel hebt, kun je de vertroebeling veroorzaakt door het bezoekende aarde element wel degelijk ervaren hebben. Wat roept deze terugblik bij je op? Doe mee aan het gesprek en deel het in de reacties hieronder!

Liefs Nina

 

[1] Informatie ontleend aan de cursus ‘Diepere dynamieken van onze tijd’ van Karen Hamaker-Zondag

 

6 gedachten over “De uitdagingen van 1-Water”

  1. Dat 2021 een heftig jaar zou worden had je al voorspeld. Ik houd me dan ook vast aan de opmerking -die ik onthouden had- dat in 2022 de ba gua weer in zijn “beginpositie” (zeg je dat zo??) staat en het rustiger zou worden. Dus nog een paar maanden de adem inhouden en je niet mee laten slepen in de gekte en boosheid van de wereld. Maar de opmerking in de eerste alinea dat de energetische tendensen van de afgelopen jaren het “fundament leggen voor 2022”, klinkt een beetje onheilspellend. Ik hoop dat ik dat verkeerd opvat. We gaan het horen binnenkort!

    1. Hi Brigitte, dank voor je reactie. Ja, volgend jaar keren alle elementen terug in hun thuispositie. Dat is hoopvol en tegelijkertijd een uitdaging. Daar zit een heel verhaal aan vast dat ik uitgebreid zal uitleggen tijdens het Nine Star Ki Event op 23 januari en natuurlijk daarna in de online leeromgeving en community. Ik denk dat veel bloglezers de uitdagingen van 2020 en 2021 wel zijn aangegaan en er mee aan de slag zijn gegaan. Dan heb je een ander fundament gelegd dan wanneer je enkel gehoopt hebt dat we snel weer terug zouden gaan naar ‘normaal’; dan vormt 2022 een nieuwe uitdaging. Dus ja, het wordt rustiger en tegelijk ook niet. Dat is de paradox die altijd in elk element aanwezig is, alleen die onder de huidige omstandigheden voor meer turbulentie zorgt. Wordt vervolgd!
      Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: