De hemel op aarde bouwen

hemel op aarde bouwen, Nina Elshof, Conceptual Feng Shui

De hemel op aarde bouwen, wie wil dat niet?

De hemel op aarde bouwen lijkt te gaan over het bouwen van iets nieuws, iets dat nog niet bestaat en misschien wel onmogelijk is om te realiseren. Maar dat is niet zo. In tegendeel! De hemel op aarde bouwen gaat veel meer over het openbaren, het opgraven van iets dat al sinds het begin der tijden aanwezig is. Het is iets dat zo intens en vol gelukzaligheid is, dat we tot nu toe nog niet in staat zijn geweest om om te gaan met de hoge frequentie en de intensiteit hiervan.

We hebben het toegedekt.

We hebben begraven en toegedekt met het slijm en de zooi van het leven zelf. We hebben het toegedekt met onze eigen creaties waarvan we dachten dat ze goed voor ons zouden zijn, wat passend voor ons zou zijn, waarvan we dachten dat we dat verdienden en waarvan we dachten dat het ons van pas zou komen. We dachten dat alle dingen van de wereld van ons waren en dat we het recht hadden om controle over het leven uit te oefenen. We dachten ook dat we de controle hadden. We dachten dat we recht hadden op het leven zelf.

Laag na laag hebben we gecreëerd waarmee we die hemel op aarde door middel van valse informatie, bespottelijke interpretatie, en complete miskenning van situaties: van anderen en van onszelf, hebben toegedekt. En de meest stroperige, plakkerige, stinkende laag van allemaal: het idee dat we niet goed genoeg zijn om een leven te leiden in een hemel op aarde.

Dus begonnen we onszelf schuldig te voelen en gaven anderen daarvan de schuld.

We begonnen het knagende gevoel van schaamte, verwijt en schuld te onderdrukken door anderen zich beschaamd en schuldig te laten voelen en hen van alles te verwijten. We begonnen ook om het gevoel van onderdrukking te onderdrukken met zoetigheid, zuipen, banaliteiten en bezittingen. Met machtsspelletjes, politiek, wreedheden en vaccinaties.

En we vervreemden onszelf van onze zielen, omdat we niet in staat waren om zo’n zware en onderdrukkende last te dragen. Het was alsof deze last die we voor onszelf gecreëerd hadden, de ziel uit ons systeem perste, zoals de sap uit een sinaasappel geperst wordt.

Het droogde ons innerlijk uit.

En het maakte dorstig voor de levenssap die chi genoemd wordt, de levensenergie die de ziel voedt en ondersteund. Dezelfde energie die het ons mogelijk maakt om lief te hebben en bemind te worden, en om je oprecht en diepgaand te verbinden. Als eenmaal je dorst voor deze levenssap gelest is, je ervan vervuld bent geraakt, stroom je er van over en kun je het delen met anderen en de rest van de wereld.

De hemel op aarde bouwen is absoluut geen ogenschijnlijk onmogelijke droom of illusie.

We zijn enkel verkeerd begonnen door onze aandacht op de sterren aan de hemel te richten, zoekend naar een God die ons zou moeten redden. In plaats daarvan wordt het tijd dat we de aandacht naar binnen richten, waar onze lichamen de patronen en ritmes in zich dragen die de sleutel vormen om het mysterie van het leven zelf te ontsluiten. Het zijn dezelfde patronen en ritmes die onze voorouders konden lezen en gebruiken, maar die we lang hebben afgedaan als onderontwikkelde kennis waarvoor intelligent en wetenschappelijk bewijs ontbrak.

Dat is wat we dachten.

We dachten dat de hemel boven ons was, ergens, onbereikbaar voor ons. Dat was wat we dachten. We dachten dat we afhankelijk waren van anderen die ons daar toegang toe moesten verlenen. We dachten dat we niet goed genoeg waren. We leefden met die gedachten teveel in ons hoofd en niet in ons lijf.

Het resultaat is dat we de hele tijd de verkeerde kant op hebben gekeken!

De hemel is er al! Recht onder onze voeten! Het enige dat we moeten doen is onze focus een andere richting geven. En starten met het opdelven wat al aanwezig is, maar wat we zo grondig hebben bedekt en onderdrukt door onze ratio die de controle nam over de materie. Diezelfde materie (materia = mater = moeder = het archetypische vrouwelijke of yin) waar de ratio (verstand = denken = vader =archetypisch mannelijke of yang) juist helemaal geen snars van snapt: de logica van het leven zelf.

“Het is door het voelen van emoties dat de wereld waarde en betekenis voor ons krijgt.”

– Martha Nussbaum

Het is deze logica waar Conceptual Feng Shui je toegang toe geeft.

Omdat Conceptual Feng Shui de taal spreekt van patronen en ritmes die door onze lichamen, onze zintuigen herkend wordt, maar door onze hoofden en ratio juist ontkend wordt. Dat is de reden waarom je voelt en waarneemt dat er iets mis is in een huis of een kamer, maar wat je niet kunt verklaren met intellect en verstand. Conceptual Feng Shui weet wel wat er aan de hand is omdat het je gevoelens vertaalt in woorden zodat je kunt begrijpen wat er aan de hand is en wat je lichaam en zintuigen je willen vertellen.

Conceptual Feng Shui vertaald de sensitieve, subjectieve werkelijkheid, naar concrete woorden en waarden.

In een wereld waarin we van alles gecreëerd hebben om vooral de hemel op aarde maar niet aanwezig te laten zijn. In een wereld waarin alles wat we gecreëerd hebben erop gericht was om vooral een illusie van een hemel op aarde te creëeren, is nu het punt bereikt waarop die illusie als een zeepbel uiteen spat. Dat wat mooi was, blijkt gebouwd op of ontstaan uit heel erg veel lelijkheid. Duivels zelfs op sommige punten, mensonwaardig, oneerlijk, onethisch en onrechtvaardig. Een on-wereld die hoognodig aan vervanging toe is.

Dat is waar dit jaar, en ook de jaren hierna, over gaat, transformatie.

De transformatie van de wereld met en door de mensen die er op wonen. Want wij moeten het doen. Wij zijn het die op zoek moeten naar dat wat ons zo lang onthouden is: de hemel op aarde. Dat betekent je mouwen opstropen en vooral je handen vuil maken. Want eeuwen van lagen van slijm en de zooi van het leven zelf, heb je niet zomaar weggewerkt. Het klinkt ook onwaarschijnlijk groot. Te groot voor je als individu om eraan te beginnen, want waar begin je?

Juist, thuis. Bij jezelf!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *