De Feng Shui van Oorzaak en Gevolg – Omgeving en Gevoel

Reactie

Je doet iets en dat brengt een reactie teweeg. Soms leuk. Soms niet leuk. Vaak heb je ook niet in de gaten dat er iets gebeurt als gevolg van wat je zelf gedaan of gezegd hebt. En ondertussen vraag je je af waarom je ziek of ontslagen wordt. Waarom het niet gaat zoals je voor jezelf bedacht had dat het zou moeten gaan. Ergens in je proces van ontwikkelen, heb je wat signalen gemist die je hadden kunnen waarschuwen, of je hadden kunnen helpen bijsturen. Signalen die gemist worden, hopen zich op en breken door op een niet mis te verstane manier.

Signalen

Een omgeving brengt ook een reactie teweeg. Soms leuk. Soms niet leuk. Vaak heb je niet eens in de gaten dat er iets gebeurt als gevolg van de omgeving waarin je je bevindt. En ondertussen vraag je je af waarom je je zo lusteloos voelt of gestresst. Waarom je niet de harmonie voelt, in je huis, in je leven, die je bedacht had dat die er zou moeten komen toen je die bank kocht, of dat schilderij. Ergens in het proces van het kiezen en inrichten van je huis, heb je wat signalen gemist die je hadden kunnen waarschuwen, of je hadden kunnen helpen andere keuzes te maken.

Signalen die gemist worden, hopen zich op en breken door op een niet mis te verstane manier.

Kinderen

Ik mis mijn kinderen die in het buitenland zijn, meer dan me lief is. Het huis waarin ik nu woon en werk moet ik verlaten. Enerzijds is het een hele fijne plek omdat het me mogelijk maakt dat ik het werk dat me zo dierbaar is, volledig in mijn leven kan integreren zonder daar veel moeite voor te moeten doen. Maar anderzijds is het geen familiehuis. En dat wringt. Er wringt zich iets naar buiten, er breekt iets door dat in een andere vorm van wonen en werken thuis wil komen.

Wonen en werken wil ik niet scheiden. Maar ik wil ook niet dat de door mij gekozen vorm van leven en werken, die me op het lijf geschreven is, me laat wonen op een plek die geen familiehuis is. En dus werd me de huur opgezegd. Zo gaat dat als je effe niet oplet.

Processen

Het heerlijke van dit soort processen is, dat als je meebeweegt, je iets doet en je daardoor een reactie teweeg brengt. Soms leuk. Soms niet leuk. Het leuke van het huidige proces waarin ik nu zit, is, dat het voor een doorbraak heeft gezorgd in de opleiding en de vorm waarin deze wordt aangeboden. De opleiding tot Conceptual Feng Shui Professional heeft een nieuw thuis gevonden op een hoger niveau, bij een breder publiek en met een groter bereik, door online te gaan. De signalen dat de opleiding door wilde breken, hebben ongetwijfeld hun bijdrage geleverd aan het opzeggen van de huur.

Vertrouwen

Het niet leuke is dat ik eind van het jaar echt op straat sta; er zijn absoluut nog geen vooruitzichten waar ik naartoe kan of welke vorm dat aan zou kunnen gaan nemen. De mogelijkheid om dat concreet te onderzoeken is ook (nog) niet aanwezig, omdat een ander proces dat ook nog loopt, het proces van scheiden, getraineerd wordt. Normaal ben ik van de oplossingen en de mogelijkheden. Nu liggen die wat dit betreft even buiten mijn bereik en laat ik het vanaf volgende week over aan de vaardige handen van mijn advocaat. Want enerzijds is het goed om je over te geven aan en vertrouwen te hebben in processen. Maar soms moet je gewoon keihard grenzen stellen omdat anderen die niet respecteren.

Delen

Wat heeft dit met mij te maken, vraag je je misschien af. Wat heeft het met Feng Shui te maken? Wat heb ik hier aan en wat moet ik hiermee? Nou, in de eerste plaats moet je niets. Absoluut niets. In de tweede plaats wil ik dit met je delen om je te laten zien dat het niet uitmaakt waar je bent of waar je staat in je proces. Hoe dichtbij of van hoe ver je bent gekomen. Als je eenmaal gekozen hebt om een leven lang te leren, leer je een leven lang.

Feng Shui

Waarom ik het ook deel, is omdat er vele technieken zijn die je helpen om inzicht te krijgen in wie je bent, wat je wilt en wat je nodig hebt. Feng Shui is daar een van. Een klant in de winkel zei vandaag: ‘Ik heb best vaak dingen gekocht die eenmaal thuis een miskoop bleken te zijn. Terwijl ik het in de winkel toch heel mooi vond’. In dat soort gevallen koop je niet zozeer een voorwerp, als wel een gevoel dat het voorwerp bij je oproept. Een leegte die het vult. Een gemis dat daardoor gecompenseerd wordt. Eenmaal thuis vindt dat voorwerp geen aansluiting bij de wereld die je al voor jezelf gecreëerd had. Want het is juist in die wereld dat de signalen over dat gevoel, die leegte, dat gemis, over het hoofd zijn gezien. Waarvoor geen ruimte en aandacht is gecreëerd.

Interessant

En dus helpt Feng Shui ook mij elke keer weer om verder te kijken dan mijn neus lang is. Want leren doe je een leven lang; het leven is een grote ontdekkingsreis naar jezelf. En hoe meer je van jezelf ontdekt, hoe interessanter het wordt.

Woonhouding Ontdekkingsvragen

Met de Woonhouding Ontdekkingsvragen krijg je inzicht in de persoonlijke houding en relatie die jij hebt tot je woonhuis.

Dit levert interessante informatie op. Niet alleen over de gemaakt keuzes in je huis maar ook over de keuzes die je hebt gemaakt in je leven.

Naast een mail met jouw exemplaar van de Woonhouding Ontdekkingsvragen, ontvang je een tweede mail met extra informatie en tips. Deze kun je gebruiken om je woonhouding, waar nodig, te verbeteren waardoor jij je prettiger gaat voelen in je huis en daarmee ook in jouw leven!

DOWNLOAD GRATIS

 

[za_divider style=”solid-line” margin_top=”10px” margin_bottom=”10px” width=”100%” height=”1px” position=”center” color=”#9ca9ad”]

© Feng Shui by Nina. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

11 gedachten over “De Feng Shui van Oorzaak en Gevolg – Omgeving en Gevoel”

 1. Dank je wel Nina voor al jouw geweldige nieuwsbrieven iedere keer! Het is zo fijn om steeds de bevestiging van mijn eigen proces in jouw verhalen terug te lezen. Dat geeft zeker vertrouwen voor de toekomst. Hoe onzeker die op dit moment (ook voor mij) is. Veel rust en wijsheid in jouw proces. Liefs

  1. Dag Jeanette,
   Dank je wel voor je reactie. Het is fijn dat je je eigen proces herkent in de nieuwsbrieven die ik schrijf. Veel mensen vinden het heel persoonlijk wat ik schrijf, en dat is het natuurlijk ook. De praktijk van mijn eigen leven is echter een mooi voorbeeld om de energetische tendensen en processen waar we ons collectief in bevinden, te laten zien zodat ze door anderen herkend en wellicht ook begrepen kunnen worden. Het is namelijk zo veel eenvoudiger om te zien hoe het bij een ander gaat, dan bij jezelf.
   Harte groet, Nina

 2. Gisteren liepen wij over de zaadmarkt en viel mij de Feng Sui winkel op, die kende ik niet. Niet zo vreemd want wij wonen sinds kort in deze regio en Zutphen is een prachtige stad die wij nog moeten ontdekken. Ik werd, als het ware door een onzichtbare hand, naar de winkel getrokken. De sfeer die de winkel uitstraalde en bovenal de energie trok me aan. Leuke winkel waar je blij van wordt. De klant in de winkel die hierboven staat beschreven was ik. Ja zo gaan inderdaad de dingen, je hart volgen of te wel luisteren naar je ziel als je een aankoop doet is belangrijk. Je ziel volgen is eigenlijk logisch, maar dikwijls wordt deze overstemt door de ego en ja, dan gaat het mis. Wij kochten een kleed voor in de gang. Dit kleed, uit Zweden, is gemaakt van recycled stof en ligt nu thuis. Ik heb naar mijn ziel geluisterd en als resultaat past het prima in de gang, staat leuk en voelt goed. Toch een beetje Feng Sui gevoel aan overgehouden.

  1. Dag Ate, wat een mooi relaas van je bezoek aan onze winkel! Inderdaad, je hart volgen kan ook betekenen dat je iets vindt waarvan je niet wist dat je het zocht. Ik ben blij dat het Zweedse kleed mooi past in jullie gang. Mooie Feng Shui inderdaad.
   Harte groet, Nina

 3. Dankjewel voor dit prachtige en open verhaal. Herkenbaar.. Vanochtend maakte ik mijn woonkamer anders door te voelen, te ervaren hoe het verschuiven van letterlijk een plant en een schilderij een wonder verrichtte. Ik voel me zelf ook direct anders.

  Alle succes bij het vinden van een nieuwe plek.

  1. Dag Betsie, wat leuk dat je even reageert! Bijzonder is dat toch, dat inderdaad een kleine verschuiving een groot effect kan hebben. Mooi dat je je daar ook zo bewust van bent geweest! Dank ook!
   Harte groet, Nina

 4. Dag Cora, wat ontzettend leuk dat je even reageert! Het is inderdaad alweer een tijd geleden dat je de opleiding hebt gevolgd, dat was in 2012. Terug verhuizen naar een plek die bij je past is een ervaring die ik ook heb ondergaan en die me veel heeft opgeleverd! Fijn dat de energie weer voor je stroomt.
  Dank en harte groet, Nina

 5. je weet wie je bent, wat je wilt, daarom vind je ook wat je zoekt, naar mijn idee. je was niet volledig op je plaats en moet nu op zoek, uit noodzaak geboren en stelt je ervoor open. het overkoepelende, dat er altijd in ons leven is, zegt nu: “ga nina.” jouw spannende avontuur tegemoet, naar de belangrijkste plek in jouw leven nl. thuiskomen en zien dat het goed is. jij en wij allemaal zijn radertjes in het geheel van het grote verhaal, dat ons leven is. je zet dat nu in werking en alles begint te draaien en laat jou thuiskomen. misschien staat de oplossing al op je te wachten, maar keek je even een andere kant uit.want gáán en doorgaan is een opdracht, een weg om te gaan. soms staan we even stil en lopen even tegen een muur aan. jij bent heel knap om de radertjes in werking te stellen, ook dat ene radertje, wat jouw hand nu even nodig heeft en je vindt wat je zoekt. hartelijke groet, anna

  1. Dag Anna,
   Dank voor je virtuele hart onder de riem. Ik hoop dat de andere lezeressen en lezers hier ook hun voordeel mee doen.
   Harte groet, Nina

 6. En dus helpt Feng Shui ook mij elke keer weer om verder te kijken dan mijn neus lang is. Want leren doe je een leven lang; het leven is een grote ontdekkingsreis naar jezelf. En hoe meer je van jezelf ontdekt, hoe interessanter het wordt, schrijf je Nina. Je omschrijft je situatie mooi en tussen de regels door lees ik dat je vertrouwen hebt in de toekomst die nu nog onbekend voor je is. Toekomst is voor ons allemaal onbekend, het enige bekende voor is is het heden, het zijn, nu! Maar,… een ontdekkingsreis in ons leven is niet naar jezelf, maar in jezelf omdat je jezelf al bent maar je hebt je nog onvoldoende de tijd gegund om alle facetten van jezelf te onderzoeken. Dat betekent ook dat je, in stilte of meditatie, aan jezelf kan vragen om je te helpen. Ieders weg staat in zekere zin min of meer vast, jezelf of wel je ziel is je begeleider in het leven en als je daar op vertrouwd, weet je dat je nooit alleen bent. Vertrouw er op dat je de kracht hebt om uit deze situatie te komen en er sterker zal uitkomen.

  1. Hoi Ate,
   Ja zeker, leren stopt nooit. En vertrouwen is er zeker! Alles heeft waarde. Ook elk proces dat ogenschijnlijk niet eenvoudig lijkt.
   Harte groet,
   Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *