De energie van de zomer: met deze vakantie ben jij in je element

zomer, Nine Star Ki element,

Dit is het laatste deel in een serie van 3 waarin Nina je, door middel van het thema ‘vakantie’, nader kennis laat maken met de elementen in Nine Star Ki en Conceptual Feng Shui.

In bereid je voor op vuur en chaos schreef ik dat de energie van de maanden juni en juli niet congruent is en er niet altijd een touw aan vast te knopen is van wat er gebeurt.

Onder deze energetische Nine Star Ki constellatie viert onduidelijkheid hoogtij. In combinatie met de vuur-energie van het zomer-seizoen, kunnen de gemoederen hierdoor hoog oplopen en kunnen er daardoor behoorlijk chaotische situaties ontstaan.

In dit betekent het voor jou element lees je hoe elk van de elementen daar mee om gaat. Ieder element heeft namelijk zo zijn eigen voorkeur van het kijken naar en omgaan met een uitdaging.

In alle onduidelijkheid en onrust, is het zinvol om je eigen behoeften duidelijk te hebben zodat je bewust kunt kiezen voor rust.

In dit laatste deel van deze zomer serie neem ik je daarom mee in de voorkeuren van de elementen en hoe een vakantie er naar hun mening idealiter uit ziet.

Een last-minute campeer trip op een plek waar je nog nooit bent geweest? ‘Ja, leuk!’ roept Hout.

Het element hout is avontuurlijk ingesteld en gaat het liefst onverwacht en op de bonnefooi op reis. De vakantie van dit element wordt gekenmerkt door spontane acties en ontspannen ongedwongenheid. Het ontbreekt soms aan een planning waardoor het spontane idee om een museum te bezoeken op niets uitloopt omdat het museum die dag gesloten is bijvoorbeeld. De natuur is de wereld waarin hout graag vertoefd, dus dat is voor hout dan ook een noodzakelijke component van een geslaagde vakantie. Kamperen heeft voor hout daarom ook de voorkeur. Het vraagt improvisatie en ongedwongenheid, zaken waar hout enorm van geniet.

Flaneren in je nieuwste jurk, een museum bezoek en ‘savonds genieten van een dinner bij dat bekende restaurant; het is vuur in haar element.

Voor vuur gaat het om zien en gezien worden. Veel terrasjes pakken, eindeloos flaneren en werkelijk alles bekijken is voor vuur dan ook een vanzelfsprekendheid. Vaak is de vakantie vol gepland met bezoekjes aan van alles en nog wat, want eenmaal thuis moet vuur wel overal over mee kunnen praten en overal zijn geweest. Dit zorgt er overigens ook voor dat vuur zich van tevoren stevig verdiept in de plekken die bezocht gaan worden, zodat ze de aandacht op zich gevestigd kan krijgen door alles wat ze al weet. Niet zelden vindt vuur het leuk een gids qua kennis de loef af te steken.

Ook vindt vuur het erg belangrijk dat luxe een belangrijke rol speelt in de wijze waarop de vakantie wordt ingevuld. Vuur is kritisch op de naam en faam van de locaties waar overnacht wordt en kiezen voor een sterretje meer is voor vuur een vanzelfsprekendheid.

Een koffer vol boeken en een plek onder de zon. Spannender hoeft het niet voor aarde.

Het aarde element kiest voor wat vertrouwd is. Niet zelden gaat dit element daarom bij voorkeur met het eigen huisje, de caravan, op vakantie. Dan weet je tenminste waar je ’s nachts slaapt en kun je ook meenemen wat vertrouwd is en waar mogelijk behoefte aan is. Daarmee voorkom je dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. Of dat je in een wildvreemd land in een wildvreemde supermarkt op zoek moet naar zoiets als appelstroop of stroopwafels.

Aarde geeft dan ook een voorkeur om al bekende en vertrouwde plekken op te zoeken. Boek mee, stoeltje in de zon en ze is tevreden. Teveel uitstapjes tijdens een vakantie maakt aarde onzeker waardoor ontspanning ver te zoeken is.

Check en doorrrrr…. er staat immers nog meer op het vakantieprogramma van het metaal element!

Metaal houdt niet van verrassingen, net zo min als aarde dus, alleen de achterliggende motivatie is anders. Metaal wil zich gewoon stipt aan een planning houden. Daarin toont zich ook het vermogen en de wens van metaal om discipline op te brengen; ook al is een plek leuk, het tijdschema vraagt om door te reizen naar het volgende punt dat op het programma staat. Flexibiliteit is nou niet bepaald metaal’s grootste kracht.

Die discipline kan zich ook tonen doordat metaal een vakantie kiest waarin het afzien is; tanden op elkaar en doorzetten, verder de berg op naar het volgende kampement. Of nog 10 kilometer straf doorwandelen tot de volgende B&B. Verder vindt metaal het erg fijn als alles tot in de puntjes geregeld is; metaal is kritisch op de details en hygiëne.

Water is de stille genieter.

Het element dat van zichzelf niet zo actief is, kiest ook het liefst een vakantie met rust, stilte en weinig activiteit. Dat wil niet zeggen dat water lui is! Een lange zeiltocht maken waarbij de boot en het zeil voortdurend aandacht vragen, is voor water prima. Want verder hoeft het niets te doen behalve over het water staren en zich mee laten voeren over de baren.

Dit element is dus niet te vinden in een strandstoel in de zon. Het liefst wordt de zon gemeden of in ieder geval wordt er alles aan gedaan om de invloed van de zon te temperen met parasols, petten en zonnebrillen. Water vaart wel bij de leegte die ontstaat bij het ontbreken van een activiteitenplan of vakantieprogramma.

Het is goed om te weten dat een Nine Star Ki profiel bestaat uit een reeks van drie elementen.

Dat kan een herhaling van een en het zelfde element zijn maar vaak wordt het opgemaakt uit verschillende elementen. Het kan dus heel goed zijn dat jij jezelf in de beschrijving van meerdere elementen herkent! Het is de onderlinge dynamiek van de elementen in je profiel die zoveel zegt over de essentie van wie je daadwerkelijk bent en hoe jij je optimaal door het leven beweegt.

Met onze e-cursus Nine Star Ki leer je het eerste element in je eigen profiel kennen en daarmee het begin van de energetische rode draad in je leven. De e-cursus is super toegankelijk met precies de juiste kennis om je nieuwsgierigheid naar Nine Star Ki én jezelf te bevredigen. Klik hier voor alle info en start direct met de eerste les!

Ik ben benieuwd welke inzichten je uit dit bericht haalt. Ervaar je dat jij al lekker in je element zit of ben je nog zoekende? Ik lees het graag in een reactie hieronder. Samen leren we van elkaar en jouw ervaring is wellicht mooie inspiratie voor iemand anders!

Harte groet,

Nina

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *