De energetische tendensen van de zomer: wel of niet op vakantie?

De energetische tendensen van de zomer

Ongetwijfeld heb je me er al vaker over gehoord…

energetische processen die zich cyclisch voordoen en een kosmische ordening die daaraan ten grondslag ligt. Dat is natuurlijk nogal abstract want, zeg nou zelf, een ordening van kosmische omvang valt toch voor een gewoon mens niet te bevatten?

Precies om die reden is de grote ordening opgedeeld op een wijze die we wel kunnen bevatten.

Die opdeling heeft vorm aangenomen in de vijf elementen. Dezelfde vijf elementen die ten grondslag liggen aan het werken met Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki. Deze vijf elementen zijn te herkennen in je directe omgeving waardoor je, via die elementen, de achterliggende kwaliteit van energie en ordening kunt gaan begrijpen. Het element Hout bijvoorbeeld, is verbonden met de lente. De lente is een periode in het jaar van uitbundige groei, van de ‘geboorte’ van planten en dieren, van het uitbotten van knoppen en ongeduldig uit de grond schieten van jonge gewassen.

Deze elementen krijgen meer verdieping en worden specifieker doordat ze zich in negen verschijningsvormen laten zien.

Individuele talenten en kwaliteiten van deze elementen kunnen zo herkend en benoemd worden. Daarmee kan de werking van die elementen in iemands leven, ook persoonlijker worden uitgelegd. Bijvoorbeeld in karaktertrekken van mensen, en in hun voorkeuren en ‘allergieën’.

Iemand in wiens leven de energetische ordening van het element hout actief is, is bijvoorbeeld enthousiast, ongeduldig en altijd bezig met, of op zoek naar, iets nieuws.

Via de kwaliteiten van de elementen kunt je ook duidelijkheid krijgen over andere situaties.

Voor de Nine Star Ki Community heb ik een online uitleg gegeven hoe die kwaliteiten en voorkeuren tot uitdrukking komen in bijvoorbeeld vakantiekeuzes. Het leverde een heerlijk gesprek op waarin er veel herkenning ervaren werd. Als je lid bent (of lid wordt) van de Nine Star Ki Community, kun je de opname van deze online meeting nog terugkijken en de uitgebreide geschreven uitleg teruglezen.

Jaarlijks pas ik de kennis van en ervaring met Nine Star Ki ook toe op tendensen zoals die in het jaar te verwachten zijn.

Dat dat de afgelopen drie jaren stevige kost heeft opgeleverd, hoeft denk ik geen nadere uitleg. Crisis op crisis heeft zich aangediend en blijft zich aandienen. Een virus, een oorlog, beperkingen, restricties, lock-downs, verwarring, discussies, onverenigbare standpunten. Is dat normaal?

Niet in relatie tot wat we gewend waren. Wel als het in het grotere perspectief van een  kosmische ordening wordt geplaatst.

Want in die ordening zijn de poppetjes die nu aan de touwtjes trekken, slechts de middelen die we nodig hebben om tot groter inzicht en toenemend bewustzijn te komen. Om die reden is het goed je nu al bewust te worden dat de energie van de maanden juni en juli een uitdaging met zich meebrengen.

Specifiek deze zomer, met name in de maanden juni en juli, bestaat de kans dat alles nogal onsamenhangend verloopt.

Door de specifieke Nine Star Ki profielen van deze twee maanden, kan de energie nogal wispelturig zijn. Zowel in juni als in juli is er sprake van een ongeaspecteerd element in het Nine Star Ki profiel van deze maanden. Uiteraard ga ik dit in juni respectievelijk juli nog uitgebreid uitleggen in de Volle Maan blogs van die maanden die in de Nine Star Ki community gepubliceerde worden.

Voor nu is het goed om te weten dat dat betekent dat de energie die maanden niet congruent is.

Er zal niet altijd een touw aan vast te knopen zijn van wat er gebeurt. Bij een dergelijke energetische constellatie viert onduidelijkheid hoogtij. In combinatie met de vuur-energie van het zomer-seizoen, kunnen de gemoederen hierdoor hoog oplopen en kunnen er daardoor behoorlijk chaotische situaties ontstaan. Stel je de situatie maar voor dat je met je gezin op vakantie wilt en vlak voor vertrek wordt er iets veranderd met betrekking tot het gevoerde corona-beleid in het vakantieland. Wat te doen als je net de auto hebt volgepakt met kampeerspullen, de kinderen klem hebt gezet tussen tent en luchtbedden, en dan blijkt dat je met je huidige status niet meer toegelaten wordt. Of, bij terugkeer, je eigen land niet meer in mag. Wat dan?

Wat kun jij doen?

Als je je bewust bent van deze energetische tendens, kun je misschien besluiten om andere keuzes te maken ten aanzien van je vakantieplannen. Een lichte voorbode van wat ons te wachten staat hebben veel mensen in de chaos op Schiphol al mogen ervaren.

Wat kun je nog meer doen?

Onderzoek de vraag waarom je eigenlijk met vakantie wilt. Wat wil je bereiken? Wat is je doel? Als dat doel vanuit een innerlijk gevoelde noodzaak voortkomt, kun je tot een meer bewuste afweging komen. Als je een meer uiterlijke impuls volgt, bijvoorbeeld om erbij te horen of om niet uit de toon te vallen, dan is de kans veel groter dat je uitdagingen en (onverwachte) blokkades tegenkomt op je vakantiepad.

En als laatste…

…is het goed je te realiseren dat we nu eenmaal door een periode van ingrijpende transitie gaan waar in niets meer is zoals het was. Op voorhand beducht zijn op onverwachte wendingen zorgt ervoor dat je er niet door overrompeld wordt. Ook de mogelijkheid meenemen dat je plan onverhoopt niet door kan gaan of aangepast moet worden, bouwt de flexibiliteit in die nodig is om het niet geplande het hoofd te bieden en je er niet door uit het veld te laten slaan.

En als allerlaatste…

…thuisblijven is ook een optie! Vakantie is vaak ook een in prettig omhulsel verpakte vlucht voor waar je niet blij mee bent. Thuisblijven en dat aanpakken wat niet fijn is, zeg maar een soort werkvakantie ervan maken :-), levert blijvend voordeel op door de rest van het jaar heen. Misschien wel voor de rest van je leven!

Nina

6 gedachten over “De energetische tendensen van de zomer: wel of niet op vakantie?”

 1. Clementine Rooijakkers

  Lieve Nina,
  Ik lees en hoor je altijd heel graag. Zoals ik zaken vaak wel voel maar niet helder kan duiden, kan jij als geen ander, er wél woorden aan geven, het betekenis geven en plaats je het in een groter verband. Het geeft bevestiging van op een dieper nivo iets voelen/weten en dat geeft rust. Verder vind ik het heel mooi hoe je het iedere keer ook persoonlijk maakt, wat kan ik zelf doen, waar sta ik voor? Niet alleen maar wijzen naar alles wat fout is maar constructief door ieder voor zich ook je verantwoordelijkheid te nemen en daartoe op te roepen. Dank voor al je kennis en wijsheid die je elke week met ons deelt!
  Hartelijke groet, Clementine Rooijakkers

  1. Hi Clementine, dat is fijn om te lezen. Dank je wel. Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki hebben mij echt geholpen om woorden te geven aan wat ik allemaal voel. Daarmee kan iets wat subtiel aanwezig is, ineens concreet en bespreekbaar gemaakt worden. Dat is waar we naar op weg zijn als collectief denk ik, om dat straks allemaal te kunnen.
   Veel dank voor je mooie woorden!
   Harte groet, Nina

 2. beste Nina ,bedankt voor je mooie heldere blog.
  Het bevestigd mijn gevoel voor de komende tijd.
  k heb in de afgelopen jaren vooral geleerd in het NU te leven en steeds bij te stellen als het anders liep.
  Ik voel van binnen uit dat dit nog niet afgelopen is. Ik mag nog niet naar het buitenland en zoek het avontuur dichtbij en in het moment. Dit geeft verrassende reisjes. Mijn huis ben ik aan het opschonen..ik weet nog niet hoe ik mijn toekomst richting geef op de plek waar ik woon. aangezien ik innerlijk nogal mijn reis maak ligt daar mijn energie…Investeren in mijn huurhuis is een dingetje ik heb en verzorg het fijn aan de basis.

  1. Hi Trude, wat fijn dat je bevestiging ervaart in wat ik geschreven heb. Mooi ook dat je de energie die je anders gebruikt om naar een andere plek te gaan, nu gebruikt voor je eigen plek! Ik ben heel benieuwd wat je dat zal brengen!
   Harte groet, Nina

 3. Ingrid Strijbosch

  Ik hoef niet zo nodig ver weg, kan toch wel van de rust genieten. En soms vind ik het ook dubbel om weg te gaan als de tuin zo mooi is.
  Meestal gaan we een paar maal een paar weken. Groetjes Ingrid

  1. Hi Ingrid, als je niet per se weg hoeft, geeft dat veel rust. Het genieten van wat er is, is ook zo waardevol! Afgelopen week realiseerde ik me weer hoe mooi de seizoenen in Nederland zijn. Ik zou het voor geen goud willen missen! Wat vind jij zo mooi aan de tuin en het thuisblijven?
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *