De Dag Van De Langste Nacht

EWB_De_Dag_Van_De_Langste_Nacht

De Dag Van De Langste Nacht

In de aanloop naar een nieuw jaar besteed ik normaliter veel tijd en aandacht aan het terugblikken op het jaar dat ten einde loopt.
Dit jaar heeft me daar onvoldoende ruimte voor gegeven helaas. Niettemin is de dag van de langste nacht van het jaar een mooi moment om nog even stil te staan bij wat er nu toch allemaal gaande is.

Vorig jaar rond deze tijd schreef ik:

“Afgelopen jaar (2021 NE) is het element 5-aarde geteisterd door het element 6-metaal dat in zijn thuispositie op bezoek was. We dachten dat 2020 erg was. Maar bij nadere beschouwing bleek 2021 er nog een flinke schep bovenop te kunnen gooien.
Op veel fronten werd er tegelijk aan de stoelpoten van onze zekerheden gezaagd. In een niet aflatende stroom van restricties, regels en maatregelen heeft 6-metaal in 2021 de fundamentele zekerheden van 5-aarde onderuit gehaald. Voor veel mensen wankelt hun bestaan inmiddels. Voor veel mensen, zeker ook voor kinderen, wankelt wat sociaal zeker zou moeten zijn. Het sociale vangnet is teruggebracht tot het aantal mensen dat je is toegestaan om thuis te ontvangen.”

En:

“Als echter aan de fundamentele zekerheden wordt getornd die bij 5-aarde horen, wordt de vaste grond onder je voeten aangetast, waardoor je gaat wankelen en je je minder zeker voelt. Dat heeft wederom effect op de wijze waarop en de mate waarin je verder kunt werken binnen de piramide van Maslow, richting zelfrealisatie. De ondermijning van 5-aarde vormt dus niet alleen een uitdaging voor dit moment, maar vooral ook voor toekomstige ontwikkelingen. Geen kinderachtige uitdaging dus.”

Het zijn die toekomstige ontwikkelingen die nu dringend de aandacht vragen!

Juist nu het nieuwe jaar nadert, want het element 4-hout zal volgend jaar de energetische scepter zwaaien. Dit element gaat per definitie over de toekomst en de belofte aan toekomstige ontwikkelingen die het in zich draagt. 4-Hout vraagt om in beweging te komen. Om actief de verbinding te zoeken met mensen en om actief te werken aan het vormen van een visie op de toekomst. Dat vraagt van je om bewust en gericht in actie te komen! Want het gevaar bestaat dat we de toekomst bij elkaar dromen. Als we bewustzijn toevoegen aan de visievorming, wordt het resultaat krachtiger en kan doelgerichter tot wasdom komen.

Nu de feestdagen naderen is er wellicht een grotere behoefte om je terug te trekken en het gezellig te maken thuis en om de grote, boze buitenwereld even te negeren.

Dat verandert die grote, boze buitenwereld echter niet.

Dus is het goed om een plan te hebben hoe je die wereld en het nieuwe jaar tegemoet wilt treden zodra de kerstballen weer zijn opgeborgen.

Ons wacht een beloftevol nieuw jaar.

Dat is wat 4-hout kan bieden. Maar een belofte is nog geen realiteit. Om een belofte werkelijkheid te laten worden, moet deze verzorgd en onderhouden worden. Precies zoals je dat zou doen met een opgroeiend plantje. Een appelpit die je plant, draagt de belofte in zich van takken vol geurige bloesem, overladen met zoete, sappige appeltjes. De belofte van die appelpit kan alleen tot wasdom komen en ook daadwerkelijk vrucht dragen, als dat kwetsbare opgroeiende kiempje daartoe de gelegenheid wordt geboden en de omstandigheden gunstig zijn.

Volgend jaar bouwen we aan de kas waar de toekomstige vruchtdragende appelboompjes in op kunnen groeien zodat we verzekerd zullen zijn van een rijke oogst.

Er is krachtig optreden en actief beschermen van die kwetsbare kiem nodig. Zonder dat groeit er geen hoop maar doelloze willekeur die weer blind de visie van een ander volgt. Zo’n appelpitje heeft een sterke, innerlijke visie van wat het wil worden; een stralende, sterke appelboom die totaal altruïstisch de vruchten van zijn groei en ontwikkeling deelt met anderen. Het vraagt om moed van zo’n klein pitje om zo’n grote visie te volgen en tot ontwikkeling te brengen. Alsof je een Secret Garden betreedt waar de magie van Moeder Natuur haar werk doet waardoor iets heel kleins tot iets heel voornaams en groots uit kan groeien.

Dat is wat ons gevraagd wordt volgend jaar.

Het is echt niet niks wat ons wacht. Er zijn enorme krachten aan het werk. Krachten die ervoor willen zorgen dat onze individuele appelpit-visie niet kan ontkiemen en wortel kan schieten. Er zijn enorme krachten aan het werk die de mens van zijn ziel wil beroven. Wat dat oplevert is, om in de beeldspraak van die appelpit te blijven, een pit die niet weet wat ie kan worden maar wacht tot dat voor hem bepaald wordt.

Dat, lieve mensen, kunnen we niet laten gebeuren!

Voor de toekomstige ontwikkeling van de mensheid wordt volgend jaar een belangrijke kiem van visie gelegd. Die kiem moet koste wat kost beschermd en behoed moet worden om uitroeiing en vernietiging te voorkomen!

Het is daarom noodzakelijk dat wij, als individuele mensen, ons in de eerste plaats herinneren aan dat wat ons tot mens maakt.

Dat is ons vermogen om het beestachtige in onszelf te overstijgen. Dat doen we door met hart en ziel op empathische wijze ons met anderen te verbinden. Het vermogen om samen te werken en om de handen ineen te kunnen slaan kunnen we daar goed bij gebruiken.

Maar al die restrictieve maatregelen, de angst die is aangejaagd, de vraag of die hoestende medepassagier in de trein je niet toevallig besmet met iets, heeft ons ongemerkt kleiner gemaakt dan we werkelijk zijn.

Daarom, en alleen daarom, is het zo ongelooflijk noodzakelijk dat we elkaar weer opzoeken. Dat we in het samenzijn met anderen onze eigen grootsheid weer kunnen ervaren. Daarom, en alleen daarom, heb ik de keuze gemaakt om het Nine Star Ki Event 2023 live te organiseren! Het belang is ontzagwekkend. De grootte en kracht van de visie die we in ons dragen en tot ontwikkeling dient te komen, hangt er van af. En daarmee alle toekomstige ontwikkelingen!

Ik geef en deel veel: informatie, kennis, ervaringen, inzichten doorspekt met humor en en soms ook relativering.

Ik vraag niet veel of vaak. Nu doe ik echter een dringend beroep op je. Jouw prachtige, krachtige fysieke aanwezigheid op het Nine Star Ki Event 2023 is nodig! Door ons te verenigen kunnen onwenselijke processen die gaande zijn, gestopt worden. Daarvoor leggen we in het nieuwe jaar. Om die reden moet je weer even voelen en ervaren hoe dat ook al weer is om met een hele club gelijkgestemden samen te zijn. Zodat we dat beeld mee kunnen dragen in een jaar, waarin het beslist nog spannend gaat worden!

2023 Wordt een jaar waarin, als we niet opletten, er niet 1 dag is van de langste nacht, maar er vele dagen met een spreekwoordelijke langste nacht zullen volgen.

Boek je ticket hier: https://bit.ly/NSK2023voorrang

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *