De cyclus van een geschiedenis die zich herhaalt – samenvatting

De cyclus van een geschiedenis die zich herhaalt - samenvatting

Een crisis, de cyclus van het element vuur, de transformatie van het ego en de geschiedenis die zich herhaalt

Nine Star Ki 2021 – Samenvatting

 

De afgelopen vijf weken heb ik een serie met je gedeeld waarin ik je heb meegenomen op een reis van duiding van de intense processen waar we ons momenteel in bevinden. Mijn intentie is om je met die duiding wat meer inzicht te geven in en bewustzijn over het feit dat niets op zichzelf staat en alles met elkaar verbonden is. Ook door de tijd heen. Zelfs over langere tijd heen.

De situatie waar we in zitten kunnen we niet veranderen. Wel kun je veranderen hoe je ermee omgaat.

Daarvoor heb je informatie nodig die je helpt om wat je voelt te begrijpen zodat je als gevolg daarvan andere keuzes kunt maken. Het uitzoomen en alles in groter perspectief plaatsen, zoals ik in deze serie gedaan heb, kan dan helpen.

Het gevoel dat we via het lichaam ervaren, namelijk ons denken aan, niet andersom. Dat gevoel is dus voortdurend op zoek naar bevestiging en elk snippertje informatie wordt daarvoor gebruikt en ingezet, ook als die informatie een eenzijdig antwoord biedt op maar één gevoel.

Wat als er meer antwoorden zijn.

Sterker nog, wat als er meer antwoorden nodig zijn om op al die verschillende gevoelens die nu aangeraakt worden een antwoord te bieden? Wat als er meer informatie te vinden is die je helpt andere antwoorden te krijgen? Wat als die antwoorden niet te vinden zijn in de eenzijdige bevestigingen, maar in de creatieve ruimte die ontstaat als twijfel er mag zijn?

Nieuwsgierig zijn en blijven onderzoeken helpt om open te blijven voor informatie die de eenzijdigheid omzeilt en het hele proces van crisis, corona en complotten in een ander daglicht te plaatsen. Het helpt je misschien ook om al die verwarrende gevoelens die zo dringend op zoek zijn naar een antwoord, serieus te nemen en hen het onderzoek naar veelzijdige antwoorden te laten leiden.

Het helpt je misschien om te luisteren naar jezelf, het gevoel van je lichaam en alle informatie die tot je komt, daar aan te toetsen. Want het lichaam liegt nooit.

Koester je lichaam.

Geef het de rust die nodig is om rustig te kunnen twijfelen. Geef het de koestering, de warmte, de liefde, het voedsel dat het lichaam helpt en ondersteunt in het doen van zijn werk: zorgen dat je helemaal jezelf kunt zijn. En zijn we daar niet, collectief, naar op zoek?

Nine Star Ki is mijn methode om te duiden wat er speelt en allemaal aan de hand is. De elementen en hun cyclische processen vertellen namelijk het verhaal van het energetische weefsel waar we deel van uitmaken en dat ons beïnvloedt. Soms zorgen die cyclische processen ervoor dat we geconfronteerd worden met uitdagingen die ontwrichten en verontrusten. Zoals nu. Maar het universum is energie, is liefde. Hoe groot de uitdagingen en ontwrichtingen ook zijn, ze zijn altijd bedoeld om je, om ons, verder te brengen in ontwikkeling van bewustzijn en in het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. ‘Ja’, zegt het universum, ‘je kunt wel zonder zijwieltjes fietsen, toe maar. Ik weet dat je het kunt, vertrouw maar op mij, dan komt het wel goed.’

Hieronder nog even op een rijtje de vijf delen met een link naar waar je ze kunt lezen.

Deel 1 lees je hier.

Deel 2 lees je hier.

Deel 3 lees je hier.

Deel 4 lees je hier.

Deel 5 lees je hier.

Ik ben heel benieuwd hoe je deze serie ervaren hebt en of het je geholpen heeft. Laat je het hieronder weten?

Nina

 

lidmaatschap, Nine Star Ki community


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar mijn blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *