De cyclus van een geschiedenis die zich herhaalt – deel 5

De cyclus van een geschiedenis die zich herhaalt

In deze vijfdelige serie beschrijft Nina, aan de hand van Nine Star Ki, de energetische jaartendensen van 2021.

 2021 Is hierin een jaar gedomineerd door de energie van 6-metaal.

In een groter tijdsoverzicht bevinden we ons in een 81-jarige cyclus gedomineerd door 9-vuur. De golf van de 81-jarige cyclus van 9-vuur heeft zijn hoogtepunt gepasseerd; in 2036 gaan we een 81-jarige cyclus binnen die gedomineerd wordt door 8-aarde.

Nog verder uitzoomend bevinden we ons in een cyclus van 729 jaar. Deze cyclus begon in de dertiende eeuw en heeft veel overeenkomsten met de tendensen die we nu ook ervaren.

 De samenkomst van het scherpe karakter van 6-metaal, met het aflopen van de 81-jarige 9-vuur cyclus en de energetische overeenkomsten met de dertiende eeuw, is het recept voor de soep van onrust, onzekerheid en ongemakkelijkheid zoals we die nu dagelijks krijgen gereserveerd.

 In deel 1 t/m 4 licht Nina de achtergrond van deze bewegingen toe. Met dit afsluitende deel komen we in het hier en nu, 2021 en het fundament voor volgende generatie.

                                                                                                                                                         

Een crisis, de cyclus van het element vuur, de transformatie van het ego en de geschiedenis die zich herhaalt.

Nine Star Ki – deel 5

 

Een 81-jarige cyclus van 9-vuur beweegt zich op het energetische speelveld tussen ego en ziel.

9-Vuur is op een laagniveau de blaaskaak die zich superieur ervaart over anderen en hen dominant de wil oplegt. Het is de dwingeland die wil krijgen wat hij wil en het aan empathie ontbreekt om eerlijk te delen of rekening te houden met wat een ander nodig heeft.

Op een hoger ontwikkelt niveau is 9-vuur de transformator en de inspirator.

Dan is 9-vuur de creatieve ziel die vol empathie, de pijn van de ander kan zien en gelijktijdig de ander in zijn menszijn kan blijven respecteren. Dan is 9-vuur liefdevol aanwezig in het getuige zijn van iemands individuatie proces. Dat is de lichtheid van liefde die niet oordeelt maar begrijpt dat wording een worsteling is.

Het element vuur is ook de lichtheid van liefde die oordeel-loos begrijpt dat wording een worsteling is.

Het verschil tussen het lage niveau van vuur en het hoge niveau van vuur, is het vermogen om te zien dat het je eigen licht is dat je schaduw zichtbaar maakt.

Het lage niveau van vuur projecteert die schaduw op iemand anders. Het hoge niveau van vuur beseft dat je ook daar eigenaar van bent en van hoort te zijn. Op dat moment ervaar je de grens tussen de wereld van de psyche en de wereld daarbuiten maar vanuit bewustzijn en beheersing ben je in staat om precies òp die grens te balanceren en in evenwicht te blijven. Jij bent het, met je goed ontwikkelde ego die zodoende beide werelden met elkaar contact kan laten maken.

Jij vormt met jouw bewustzijn de brug tussen de zichtbare en de onzichtbare werkelijkheid.

Jouw bewust-zijn is de sleutel.

We zijn namelijk niet willoos overgeleverd aan het lot of aan processen waar we geen invloed op hebben. Integendeel! Ja, er is zoiets als een tendens die ons zou kunnen overspoelen. Maar te denken dat dat ook zo uitwerkt gaat volledig voorbij aan ons vermogen om ons bewustzijn aan deze tendens toe te voegen. Zodra je dat doet maak je gebruik van deze tendens en balanceer je op de top van de golf en ontstaat er momentum met grote impact. Het magische moment waarop twee werelden samenvallen en creatie plaatsvindt. 

‘Riding the waves of time, riding the waves of change’

Maar we staan aarzelend aan de rand van het moment. En met een reden.

Zoals al eerder, 729 jaar geleden, bevinden we ons in een eeuw die grote omwentelingen laat zien. Die van monsterlijke machinaties gericht op selectie door massamoorden van ongekende omvang, tot het vermogen leven te klonen door middel van kerntransplantatie. We hebben ruimtevaart ontwikkeld en zijn naar de maan geweest (of niet 🙂 ). We hebben duikboten die 10 kilometer diep de oceanen in kunnen duiken. We zijn in staat gebleken om met èèn bom een kwart miljoen slachtoffers te maken. En we zijn in staat gebleken om een op de drie huwelijken te laten eindigen in een scheiding.

Je kunt je misschien voorstellen dat het in handen geven van pure authentieke creatie-kracht aan mensen die dit teweeg kunnen brengen, enige aarzeling teweeg kan brengen.

 

Langzaam, heel langzaam begint het een aantal mensen te dagen dat dit niet de bedoeling kan zijn.

Zij vatten de moed op om zichzelf onder ogen te komen en hun schaduw als eigen te omarmen. Langzaam, heel langzaam wordt hen duidelijk dat je vanuit de heelheid en balans zicht hebt op een onzichtbare werkelijkheid die bestaat achter de tastbare werkelijkheid. (lees ook de 4-delige blogserie ‘De opkomst van een nieuw tijdperk‘).

We gaan herkennen en erkennen dat we meer zijn dan een zakje vel gevuld met botten en organen.

En dat de vorm die we hebben aangenomen, bestaat bij de gratie van de kracht die die vorm tot leven brengt. Die kracht heet intentie en bestaat uit energie. Intentie en energie zijn 6-metaal woorden en de intentie van dit element wordt dit jaar alom aangereikt. We kunnen er naar hartenlust mee oefenen.

 

Die onzichtbare werkelijkheid achter de tastbare werkelijkheid wordt meer en meer zichtbaar.

Komend jaar wordt duidelijk dat die twee werelden over elkaar heen schuiven. Dat levert als eerste een vertroebeld en onduidelijk beeld op; je ziet niet waar je naar kijkt. Als een 3D plaatje vormt het beeld zich op het moment dat je op de juiste wijze kijkt. Dat wil echter niet zeggen dat dat plaatje er niet is als je onjuist kijkt. Het houdt zich alleen (nog) verborgen.

 

Dat is waar we mee gaan oefenen vanaf 2021: het zien van het plaatje dat er is maar zich niet zomaar laat zien.

Het lijkt mij een prachtig vooruitzicht om langzaam de illusie waarin we leven door te kunnen prikken en kennis te maken met die andere werkelijkheid. ‘Intentie’ en ‘energie’ helpen hierbij.

Ik weet zeker dat je misschien al wel eens zo’n ervaring hebt gehad. Dat je er weet van hebt dat die er is, die andere werkelijkheid. Dat je accepteert dat het leven zoals we dat leven niet alleen in cijfers te vangen is. Maar ook beïnvloed wordt door energetische processen die niet zichtbaar en tastbaar zijn, maar wel invloed op ons hebben. Zoals het weer.

Ik denk dat we op weg zijn om die processen (weer) te leren zien. De Lemuriers, de Atlantiers, Maya’s, de Inka’s, de Egyptenaren, de Chinezen, de Kelten…. ze gingen ons duizenden jaren geleden al voor. Zij hadden weet van wat wij vergeten zijn; dat je bij de gratie van de kracht die intentie heet en die uit energie bestaat, deze energie een vorm aan kunt laten nemen en manifest kunt laten worden.

De geschiedenis herhaalt zich zoals het cyclische processen betaamt. Dat wat weg was komt terug.

We zijn op weg om onze creatie-kracht te hervinden.

De herhaling van de lessen die we te leren hebben vragen om ons bewust te worden van wie we zijn. Om onze intenties zuiver te krijgen en te voorkomen dat we nog meer monsterlijke machinaties in het leven roepen. Het resultaat van dit proces gaan we, net als in de dertiende eeuw, niet meer zelf meemaken.

Nu leggen we echter wel de fundamenten waarop generaties na ons, verder kunnen bouwen.

Ongetwijfeld zijn dat generaties waar we zelf ook weer deel van uit zullen maken. :-).

 

Ik ben heel benieuwd wat dit schrijven bij je oproept. Wil je het met me delen, hier in een reactie onder het blog?

Ik vind het leuk om van je te horen en samen leren we van elkaar!

 

Nina

 

‘Primitive societies live by the Rule of Might, and the strong prevail. Advanced societies live by the Rule of Law, and the privileged prevail. Enlightened societies live by the Rule of Love, and everyone is lifted higher.’  ~ Mike Dooley

 


Lees de eerdere blogs:

 

lidmaatschap, Nine Star Ki community


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar mijn blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

4 gedachten over “De cyclus van een geschiedenis die zich herhaalt – deel 5”

 1. Rebecca solcer

  Ik vind het een heel bijzondere tijd. Ik merk dat op alle vlakken, zowel als op macro als micro niveau alles zichtbaar wordt. Er is geen ontkomen meer aan. En wat een vrijheid schuilt daarin. Door steeds beter in het moment aanwezig te zijn en ruimte te geven aan de emoties die aangeraakt worden en dan door te voelen wat daar de overtuiging achter is , wat daar aan ten grondslag ligt. Lukt het steeds meer om mezelf te zien. En met die informatie kan ik veel beter keuzes maken en daar voor gaan staan. Ook in relatie tot de ander, met wellicht een andere zienswijze of ander wereldbeeld , oefen ik dagelijks.met het heel laten van de ander en puur mijn waarheid te vertellen, zonder de ander daarvan te willen overtuigen of de bevestiging nodig heb van de ander hierin, waarin ik alert probeer te zijn niet te verstarren en mezelf blijf ondervragen. Dit levert zeker drie keer per dag rode wangen en oren op en ook een vol hoofd maar wat een machtig mooi proces. Zo komt er ook veel welkome informatie op mijn pad die prachtig aansluiten op deze enorme beweging van bewustzijns verhoging. In bijzondere ontmoetingen, gesprekken, boeken die op mijn pad komen. Gister zag ik de film “Thrive “nog waarin heel veel onderwerpen uit de nog onzichtbare wereld in voor kwamen. En ook op macro niveau door nu meer te kunnen kijken naar de schaduw kanten van bijvoorbeeld ons systeem waarin we zitten, en te zien wie op welke plekken ons beïnvloeden merk ik dat mijn weerstand tegen deze realiteit juist minder wordt. Daar waar ik er eerst angst voor voelde, merk ik juist dat door het aan te kijken ik meer gesterkt voel doordat ik hierdoor juist een keuze heb. HA!!!
  En nogmaals dit oefenen in bewustzijn vraagt echt een hoop alertheid in het moment, en oooh my, wat een hoop te leren en ook veel prikkels en gevoelens en weerstanden te gaan nog, maar yesss hier gaat het om in mijn idee…en dan ligt er zoveel magie voor het oprapen…of zoals jij het zegt Nina…oorspronkelijke staat van zijn!

  1. Lieve Rebecca, sorry, beetje laat deze reactie. Precies, alles wordt zichtbaar. Ook wat we tot nu toe niet zo goed gedaan hebben. Het geeft zoveel kracht om dat te kunnen overzien en daarin keuzes te kunnen maken. Dat is een enorme vrijheid die beschikbaar komt. Die vrijheid ontstaat door het spiritueel volwassen worden: je bewust worden van je ontwikkeling en waar er nog verbetering nodig/mogelijk is. Vooral de keuze om bewust naar de schaduwkanten van maatschappij en jezelf te kijken biedt de mogelijkheid kracht en energie terug te pakken waar het je ontglipt was. Magisch is dat! Heel mooi om te lezen wat dit met je doet. Dank je wel Rebecca!
   Harte groet, Nina

 2. Wow, Nina!
  Precies vandaag, de dag waarin ik jouw woorden leef en het raakt me diep.
  Ook ik wordt een klein beetje wakker hierin, ik zie wat je schrijft maar bovenal voel ik het, al heel lang.
  Ik ga deze woorden koesteren.
  Dank je wel

  1. Hi Anneke, dank voor je reactie en het wakker worden. :-)))
   Fijn dat je je herkent in wat ik schrijf en dat je de moeite neemt om dat hier te delen. Dank!
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: