De cyclus in een geschiedenis die zich herhaalt – deel 4

De cyclus in een geschiedenis die zich herhaalt - deel 4

Een crisis, de cyclus van het element vuur, de transformatie van het ego en de geschiedenis die zich herhaalt.

– Nine Star Ki 2021 – deel 4

De geschiedenis herhaalt zich zoals het cyclische processen betaamt.

Wederom bevinden we ons in een eeuw waarin zich gebeurtenissen en processen afspelen zoals in de dertiende eeuw. Die eeuw stond eveneens in het teken van een 81-jarige cyclus, aangevoerd door 9-vuur.

De afhankelijkheid van leenheren hebben we ingeruild voor digitale afhankelijkheid;

de nieuwe horigheid die via cookies en algoritmes ons in het gareel houdt dat de leenheren achter Google, Microsoft, Facebook en Amazon voor ogen hebben.

En ook de kruistochten zijn in een nieuw jasje gestoken.

Onder het mom van ‘het brengen van democratie en het uit de macht zetten van alleenheersers’ heeft het Westen, Amerika voorop, zijn missiedrang om ‘democratie’ te verspreiden, opgedrongen aan landen die daar helemaal niet op zaten te wachten. Laat staan dat ze er klaar voor waren.

Verenigd in de NAVO hebben landen de krachten gebundeld om democratie te verkondigen. Niet om democratie te verkondingen maar om daardoor nieuwe handelspartners te creëren.

‘Democratie’ is inmiddels een schuilnaam gebleken voor de nieuwe ‘God’, het nieuwe gouden kalf dat we zijn gaan aanbidden: die van de ‘economische groei’.

Het is die ‘economische groei’ die nu de rechtvaardiging vormt waarmee enorm veel onrecht wordt verklaard en goedgepraat. De geschiedenis herhaalt zich.

Die kruistochten in de dertiende eeuw hebben echter wel het fundament gelegd voor processen waar we nu de negatieve resultaten van gepresenteerd krijgen.

In die periode, zo’n 729 jaar geleden, trok het christelijke Westen namelijk ten strijde tegen andersgelovigen. De Katharen maar vooral de Moslims en de Joden (die zelfs toen al een gele ster moesten dragen) moesten het ontgelden.

Net als toen, zijn we ook nu schreeuwend, moordend, verkrachtend en plunderend landen binnen gevallen om ons gelijk te halen. Om de dogma’s van deze tijd af te dwingen en om wat interessante handelswaar voor onszelf veilig te stellen zoals olie, diamanten, goud, vrouwen en kinderen.

Het monster van de ‘economische groei’ kent immers een onstilbare honger.

Ons bewustzijn over onze schaduw en hoe die meedogenloos de eigen pijnen op anderen projecteert, heeft wederom gefaald.

Van de buitenkant mag het lijken alsof we wat geciviliseerder zijn geworden, in de praktijk blijkt daar nog niet zo heel veel van terecht te zijn gekomen. Helaas zal blijken dat onze moderne kruistochten, net als destijds, ongetwijfeld ook kwaad bloed gezet hebben. Door de versnelling van de tijd krijgen we daarvan de rekening eerder gepresenteerd dan we verwachten.

De kosmos ondertussen, is geduldig.

Het heeft voldoende lange adem om dit pathetische gepruts van ons nog een paar duizend jaar aan te zien. Tegelijkertijd betuigt hij zich een goede ouder en dwingt ons door een herhaling van het verleden heen, in de hoop dat we de lessen nu wel zullen leren.

Dit keer ontvangen we hulp doordat we in een heel nieuw kosmisch tijdperk terecht komen. Met andere woorden, de kosmos reikt een nieuw ingrediënt aan om eens te kijken hoe we dat gaan gebruiken en inzetten.

Informatie, en hoe we die gebruiken is hierbij een sleutelwoord.

Het is inmiddels een commodity geworden die verhandeld wordt en geld waard is. 729 Jaar geleden was informatie een stuk schaarser. Het fenomeen bibliotheek deed pas in de zestiende en zeventiende eeuw in Nederland zijn intrede, waarbij de boeken overigens wel aan de ketting werden gelegd om diefstal te voorkomen. Zelfs toen werd informatie al op waarde geschat.

Veel was echter nog onbekend, veel moest nog ontdekt en onderzocht worden. In de dertiende eeuw leefden we nog in de veronderstelling dat de aarde het centrum van het universum was. Deze geocentrische theorie was wel eens in twijfel getrokken, toch heerste nog steeds het beeld dat zowel de zon, als de maan en de planeten OM de aarde draaiden.

Maar de 81-jarige cyclus van 9-vuur transformeert zaken.

Onder meer doordat het anders laat kijken, waardoor je de dingen anders kunt zien. 9-Vuur helpt om beschikbare informatie in een ander licht van bewustzijn te plaatsen.

In die dertiende eeuw werd een observatorium gebouwd dat onderdak bood aan een aantal vooraanstaande astronomen. Het onderzoek dat zij verrichtten en de modellen die zij ontwikkeld hebben, geven een ander beeld van de aarde dan de geo-centristen voor hen. Deze astronomen namen waar dat het de aarde is die om de zon draait in plaats van andersom. De geboorte van het heliocentrische model was een feit: de aarde draait om de zon.

De zon is verbonden met het element 9-vuur.

In een periode van 81 jaar die gedomineerd wordt door 9-vuur is het bijna vanzelfsprekend dat er een grote omwenteling (transformatie = keerpunt = catastrofe) plaatsvindt in de wijze waarop we onszelf (de zon = vuur = ego) zien ten opzichte van de aarde.

Vanaf de ontdekking van het heliocentrische model zijn we onszelf centraal gaan stellen.

Vanaf dat moment is er een aanzet gedaan tot een zekere mate van ontwikkeling van het zelfbewustzijn en het proces van individuatie zoals Jung dat noemt. Dat dit zo lang geleden in gang is gezet, geeft een goed beeld van de progressie die we in 729 jaar hebben kunnen maken. We zijn wat hardleers. In ieder geval werd het geo-centristische model ingeruild voor het ego-centristische model, pardon, het heliocentrische model.

Een 81-jarige cyclus van 9-vuur beweegt zich op het energetische speelveld tussen ego en ziel.

9-Vuur is op een laagniveau de kinderachtige aandachttrekker die voor je gaat staan en om je goedkeuring, je bevestiging of je aandacht bedelt.

Op een hoger ontwikkelt niveau is 9-vuur de transformator en de inspirator. Op dat niveau wordt een compassievolle bevlogenheid zichtbaar die anderen kan aanzetten om het anders, beter te doen dan voorheen.

 

Waar dat toe kan leiden beschrijf ik in deel 5 van deze (aanvankelijk 4-delige 🙂 ) serie waarin ik de energetische tendensen van 2021 uitleg. (verschijnt 24 maart 2021) Meld je aan voor mijn mails, dan ontvang je het direct in je mailbox.

 

De complete tekst lees je in onze online Nine Star Ki 2021 Community. Ben je al lid dan lees je de hele tekst hier.

Ik ben heel benieuwd wat mijn schrijven bij je oproept en losmaakt.

Doe mee aan het gesprek en deel het in de reacties hieronder. Ik vind het leuk om van je te horen en samen leren we van elkaar!

Nina


Lees de eerdere blogs:

 

lidmaatschap, Nine Star Ki community


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar mijn blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

2 gedachten over “De cyclus in een geschiedenis die zich herhaalt – deel 4”

 1. goedenavond

  Ik heb de vorige 3 delen gemist maar vandaag werd ik toch door de blog getrokken.

  En ja er is zeker wat gaande ik ben dit jaar langzaam dingen en werk anders gaan doen door meer naar mezelf te luisteren kom ik weer meer tot wat bij mij past.

  Dit is mooi want ik ben met een permacultuur online cursus begonnen , waar ik al in september mee kon beginnen.
  Ongemerkt was ik er in onze tuin al mee bezig en ik krijg er voldoening van.

  Ook kan ik de werkdruk wat beter sturen door een ruimere planning aan te houden door niet alles aan te nemen, soms is het gewoon nodig en voelt het ook goed om werk te laten voor een ander en bv alleen de materialen te leveren.
  Alleen al door deze gedachte word het een stuk minder druk in mijn hoofd.

  Dus eigenlijk ga laat ik mij niet helemaal bewust meevoeren op stroom van verandering.

  Dit is hoe ik nu ineens deze dingen zag door het lezen van jouw verhaal en het voelt goed.

  Groet Jan Frans Idsinga

  1. Hi Jan Frans, wat grappig dat deze blog je wel trok en die andere niet. Die kun je overigens nog gewoon lezen; onderaan deze blog staan pijltjes waarmee je voorgaande posts kunt lezen.
   Mooi dat je langzamerhand dingen anders bent gaan doen. Goed voor jezelf zorgen kan soms eenvoudig weg betekenen dat je inderdaad een ruimere planning aanhoudt bijvoorbeeld. Een onbewust meebewegen op de stroom van verandering die nu toch een stuk bewuster is geworden neem ik aan. En fijn dat dat goed voelt!! Dank voor het delen van wat je ervaart.
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *