Afronding en vernieuwing

Afronding en vernieuwing

Afronding en vernieuwing


In de maand mei ontmoeten de energie van afronding en van vernieuwing elkaar; uit een ei wordt een vogel geboren die als vanzelf, zo lijkt het, kan vliegen.

In mijn vorige blog heb ik het er over gehad: het ei dat de studenten in de vorm van een scriptie hebben gelegd. Voor hen zit het grootste werk van het opleidingsjaar er op. Ja, er volgt nog een laatste 2-daagse Masterclass eind mei waarin de laatste leseindjes aan elkaar geknoopt en afgerond worden. We gaan nog iets leuks doen met een Visionboard en wichelroedes, maar nu de scriptie is ingeleverd is voor hen de druk er wel af kan ik me zo voorstellen.

En dan, straks, met het diploma in de hand liggen er nieuwe kansen en mogelijkheden op hen te wachten.

Voor mij staat de hele maand mei elk jaar weer in het teken van het voorbereiden van deze laatste, toch wat speciale Masterclass. En natuurlijk van het nakijken van de scripties, het schrijven van beoordelingen, het verwerken van de cijfers en het plaatsen van mijn handtekening op de diploma’s. Weer een opleidingsjaar afgerond, althans, bijna dan. Het stemt altijd weer een beetje weemoedig.

Tegelijkertijd voel ik zoveel bewondering voor en trots over wat deze groep studenten dit studiejaar allemaal geleerd heeft!

Ze begonnen met nagenoeg nul kennis van Conceptual Feng Shui en hebben nu een volledig doorwrocht en onderbouwd adviesrapport als scriptie ingeleverd. Ze zijn er klaar voor om met Conceptual Feng Shui aan het werk te gaan!

Wat een transformatie heeft zich in zo’n jaar voltrokken!

Adembenemend. Elk jaar weer. Dat is ook de reden dat ik me niet kan voorstellen dat ik ooit met dit werk zou kunnen stoppen. Het voor anderen toegankelijk maken van kennis die zo waardevol is, is altijd een feestje en stemt dankbaar.

Ontvang mijn artikelen direct in je mailbox

Maar het grootste genoegen schuilt in het waarnemen van de verandering in bewustzijn die zich bij de mensen zelf voltrekt en als gevolg daarvan ook weer bij mij.

Het blijft namelijk een eeuwig durende wisselwerking die plaatsvindt.

Tussen de omgeving die de mens verandert en de mens die zijn omgeving verandert, waardoor de mens weer verandert die vervolgens zijn omgeving weer verandert. Het perpetuum mobile van ontwikkeling, evolutie, vallen en weer opstaan, leren en afleren, ontdekken en groeien, van inzicht, bewustwording en het hanteren daarvan. Er lijkt geen eind aan te komen. Ik hoop dat er geen einde aan komt.

Het is deze beweging, deze wisselwerking die ik als drijvende kracht van of achter het leven beschouw en die je tijdens de opleiding tot Conceptual Feng Shui Professional leert herkennen en hanteren.

Ruim vijfentwintig jaar werk ik nu met Conceptual Feng Shui, maar ik blijf ontwikkelen en leren. Meer dan 15 jaar geef ik nu les en elke casus, elke cursus, elk nieuw opleidingsjaar blijft een feest van ontdekkingen. Geen jaar is een herhaling van het voorgaande. Geen enkele les een automatisme. Geen studiegroep is hetzelfde.

Terwijl deze laatste maand van afronding zich ontvouwt, dient zich ook alweer, zoals het bij de energie van het voorjaar past, de nieuwe beweging van het volgende studiejaar aan.

Zoals de energie van het jaar het ritme van de seizoenen volgt, volgt mijn werk het ritme in de behoefte van mensen om zich te ontwikkelen.

De energie van het voorjaar draagt de belofte van groei in zich, het is het seizoen van de hoop. Want elk zaadje dat gepland wordt, elk ei dat gelegd wordt draagt de belofte van nieuw leven in zich.

In de maand mei ontmoeten de energie van afronding en van vernieuwing elkaar.

Want elke afronding, in welke vorm dan ook, is een opstap voor een nieuw begin. Een nieuw boek, een nieuwe opleiding, een nieuw plan.

Met de blik op de toekomst gericht en de voeten stevig geworteld in de wereld van het nu, is alles mogelijk; uit een ei wordt een vogel geboren die als vanzelf, zo lijkt het, kan vliegen.

 

Ik ben heel benieuwd hoe je deze blog ervaren hebt en wat het in je los maakt. Laat je het hieronder weten?

Nina

 

Hier lees je mijn vorige blog ‘In mei leggen alle vogels een ei’. 

lidmaatschap, Nine Star Ki community


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar mijn blog op de website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *