Aangenaam kennis te maken: ik ben Feng Shui by Nina!

Feng-Shui-by-Nina-NinaElshofFengShui

Kennis

We transformeren er wat af met z’n allen dit jaar. Ik niet in de laatste plaats want een nieuwe knie en definitief de haarverf aan de wilgen gehangen. Vandaag, juist vandaag!, neem ik je weer even mee in de beweging die ik maak.

Het is namelijk alweer heel wat jaren geleden dat ik op deze dag de stoute schoenen aantrok en me ingeschreven heb bij de kamer van koophandel. Zonder enige notie waar het allemaal naartoe moest gaan en waar het allemaal toe zou leiden, nam ik de sprong in het diepe om voor mijzelf te beginnen. Met Feng Shui. Nooit, maar dan ook werkelijk nooit heb ik er spijt van gehad. Maar nooit, werkelijk nooit, had ik ooit kunnen vermoeden wat die stap allemaal teweeg zou brengen in mijn leven en in dat van anderen.

Het begon bij mij met een gevoel. Een gevoel dat je toch ook anders naar je omgeving zou kunnen kijken. Dat je je omgeving anders zou kunnen gebruiken zodat je je daardoor misschien beter zou kunnen gaan voelen. Gelukkiger ook. Meer in lijn met jezelf.

Feng-Shui-by-Nina-NinaElshofFengShuiDat gevoel was de navigator op een reis die zijn weerga niet kent en waar ik je in mijn blogs al best vaak deelgenoot van heb gemaakt. Misschien nog niet in chronologische volgorde. Misschien ook nog niet in logische volgorde. Maar overall bezien heb je denk ik wel een beeld kunnen krijgen van de weg die ik gegaan ben, de kennis die ik vergaard heb en de stappen die ik gezet heb.

Thuis

Daar is nu een nieuwe stap aan toegevoegd. Mijn verhuizing naar Zutphen, inmiddels bijna vier jaar geleden, was aanvankelijk ook weer zo’n sprong in het diepe, gedirigeerd door mijn gevoel. Inmiddels ben ik dat gevoel enorm dankbaar want die verhuizing heeft me prachtige nieuwe ontwikkelingen en inzichten opgeleverd. En, niet in de laatste plaats, natuurlijk een prachtig plekje aan de Zaadmarkt, hartje centrum. Een plekje waar mijn hart thuis is gekomen.

Het neerstrijken onder de energetische hoede van de heilige Walburga en onder toezicht van de altijd naar eerlijkheid strevende Vrouwe Justitia, heeft me niet alleen dichter bij mezelf gebracht, maar ook bij de essentie van mijn werk. Wat eigenlijk inmiddels mijn werk niet meer is want mijn werk, mijn Feng Shui werk, dat ben ik. Ik ben Feng Shui. Ik ben Feng Shui by Nina!

Hier in Zutphen had ik aanvankelijk alles nog netjes gescheiden. Een plekje voor mijn kantoor. Een plekje om te wonen. Een apart plekje voor een relatie. Een plekje om les te geven. En – later – ook een plekje om mooie woon-spulletjes te verkopen. Maar in het proces van transformatie van mijzelf en het beslechten van de barrières in mijzelf die me weghielden bij dat wat zo belangrijk voor me is, ontdekte ik ook hier weer dat de binnenwereld zich spiegelt in de buitenwereld. En omgekeerd.

[inlinetweet prefix=”‘” tweeter=”” suffix=”‘”]Change your home and your life will be changed.[/inlinetweet]

Congruent

Met het opruimen van innerlijke blokkades, grenzen en barrières, vallen ze ook buiten mij steeds meer weg. Geen grens meer tussen werk en privé. Dat heeft er toe geleid dat mijn huis nu winkel is geworden. Of dat mijn winkel nu mijn huis is geworden, het is maar hoe je het bekijkt. Ik woon dus in mijn winkel. Of je winkelt in mijn woning; iedereen die hier binnenloopt proeft en beleeft hoe je Feng Shui in het echt kunt toepassen om een harmonieuze en prettige omgeving te creëren die sprankelt van levensenergie en rust brengt waar anders stress blokkeert.

Dit is wie ik ben. En dit is wat ik het liefste doe: je kennis laten maken en je inspireren met een andere, bewustere, manier van leven waarin de worsteling van het instant houden van grenzen en kunstmatige status quo, wegvalt. Waar ruimte ontstaat doordat verkramping het veld ruimt. Waar binnen en buiten congruent zijn. In de mens zelf en in zijn omgeving. What you see is what you get. Get it? Daartoe geef ik je niet alleen een inkijkje in mijn leven via mijn blogs en nieuwsbrieven, maar nu ook hier, in het echt op de Zaadmarkt.

De gesprekken die deze stap opleveren zijn boeiend en diepgaand inspirerend. Voor alle partijen. Mijn interieur verandert met de dag. De bank die er nu staat, pronkt morgen bij lieve en betrokken klanten; ik neem er met plezier en liefdevol afscheid van omdat ik weet dat hij goed terecht komt.

Het begrip loslaten heeft hierdoor een andere dimensie gekregen; daar waar ik een bank of stoel of prachtig stukje keramiek loslaat, ontstaat er ruimte om met een ander meubelstuk weer een nieuwe harmonie te creëren waarmee ik opnieuw weer mensen kan inspireren en kan laten zien: ‘kijk, zo kan het ook’.

[inlinetweet prefix=”” tweeter=”” suffix=””]Want zoals je huis is, zo ben jij. En zoals jij bent, zo is je huis.[/inlinetweet]

Pionier

Ik ben blij met alles wat in mijn leven komt en blij met alles dat uit mijn leven verdwijnt; ik verwelkom het leven zoals het komt en gaat. Inclusief stoelen, kasten, bankstellen en tafels. Die beweging  doet een appèl op mijn creativiteit die floreert als nooit tevoren. De stroom van levensenergie heeft een kracht en verdieping gekregen, die op vele fronten tot uitdrukking komt en die ik graag met je wil (blijven) delen.

Want ik ben een pionier. Een wegbereider, die graag je kijk op de wereld en op jezelf transformeert door het zelf voor te doen zodat het daardoor misschien voor jou minder eng wordt om ook te doen.

Vandaag is niet alleen een belangrijke stap in een grote transformatie van mij en mijn werk. Vandaag is ook het begin van een spannend avontuur waarin ik je graag meeneem zodat ook jij stappen kunt zetten om jouw leven, en daardoor de wereld, te transformeren tot een plek waar je hart thuis kan komen en je creatieve levensenergie kan stromen als nooit tevoren. Ik hoop dat je me blijft volgen!

2 gedachten over “Aangenaam kennis te maken: ik ben Feng Shui by Nina!”

  1. Lieve Nina,
    Respect!! Je bent een mooi voorbeeld.
    Graag blijf ik je volgen.
    Veel succes met alles wat je doet, power vrouw!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *