#2 Het gevoel van Thuis wanneer je het nodig hebt

Huis of Thuis?

Speciaal voor jou zetten we in een aantal blogs op een rijtje wat het verschil is tussen een huis en een Thuis. Dat doen we door je in het eerste blog van deze reeks te prikkelen met vragen. En door je een cadeautje te geven waarmee je het heikele Kerstdiner kunt veranderen in een zinvol samenzijn. Allemaal rond het thema huis en thuis.

Met dit blog willen we je gevoel voor thuis stimuleren met deze korte beschouwing die Nina eerder schreef als bijdrage voor het boek ‘Pluk een roos’ dat in 2017 bij AnkhHermes is verschenen.

 

Thuis

Het is een beetje veel vandaag. De trein te laat, de aansluiting gemist. Geen tijd voor een kop warm drinken tussendoor. Het regent pijpenstelen terwijl de paraplu nog droevig staat uit te lekken op kantoor. Koud en droevig sta jij nu uit te druppen tussen de andere forensen. Je rugpijn vraagt intens om aandacht. Een kramp kruipt over je buikwand omhoog naar je navel. Naast je tettert Metallica over de randen van buurmans koptelefoon en nihileert je energie tot min nul.

 

Zitten wil je. Warmte. En droge kleren! Rust en stilte. En een kop warme thee.

Naar huis.

Thuis!

De voordeur achter je dicht. Natte kleren uit. Zachte kleren aan. De verwarming hoog.

En warme thee.

Thuis.

De warmte welt de tranen omhoog.

De zachtheid van je woonkamer zuigt je vermoeidheid uit je lijf.

Thuis!

Geef je over aan de bescherming die je huis je biedt.

Beschutting en veiligheid.

Ruimte voor jou.

Ook al ben je even heel klein.

Thuis.

Waar de buitenwereld slechts binnenkomt als jij dat wilt.

Waar foto’s je vriendelijk toelachen.

En de kat onbaatzuchtig haar zachte warmte met je deelt.

Thuis!

Waar je je eigen gevoel weer kunt voelen.

En je innerlijke stem weer kunt horen.

Waar moeten zich ontlaadt in een zucht.

Je huis.

Waar je thuis kunt komen bij jezelf.

Jouw Thuis!

 

 

Thuis, bij jezelf, quote, Nina Elshof, Feng Shui

 

Hoe Thuis voel jij je in jouw huis?

Met de Woonhouding Ontdekkingsvragen krijg je inzicht in de persoonlijke houding en relatie die jij hebt tot je woonhuis.

Dit levert interessante informatie op. Niet alleen over de gemaakt keuzes in je huis maar ook over de keuzes die je hebt gemaakt in je leven.

Naast een mail met jouw exemplaar van de Woonhouding Ontdekkingsvragen, ontvang je een tweede mail met extra informatie en tips. Deze kun je gebruiken om je woonhouding, waar nodig, te verbeteren waardoor jij je prettiger gaat voelen in je huis en daarmee ook in jouw leven!

 

[za_button caption=”DOWNLOAD GRATIS” animate_icon=”false” link=”http://eepurl.com/c0HeWD” link_target=”_blank” padding_vert=”14px” padding_horz=”20px” border_width=”1px” text_color=”#887197″ bg_color=”#ffffff” border_color=”#887197″ text_color_hover=”#ffffff” bg_color_hover=”#887197″ border_color_hover=”#887197″]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *