Bewaren

Feng Shui reis

Feng Shui inwijdingsreis naar Zuid-West Engeland

Ieder jaar organiseert de Feng Shui Academie een inwijdingsreis naar de mystieke wereld van Zuid-West Engeland. Het doel is om je aan de hand van de bijzondere energieën daar, kennis te laten maken met de wereld van Feng Shui in de grote omgeving.

Deze Feng Shui Inwijdingsreis naar de bijzondere en magische plekken die Zuid-West Engeland rijk is, is speciaal bedoeld voor mensen die al kennis genomen hebben van Feng Shui, de vijf elementen en het principe van Yin en Yang.

Reisschema

De eerst volgende Feng Shui Inwijdingsreis is van zaterdag 29 april tot en met zondag 9 mei 2017. Hieronder zie je globaal het reisschema, de plaatsen die we bezoeken en de dagthema’s en onderwerpen die behandeld worden.

Exacte tijden, vertrek locatie en aanvullende reisinformatie worden ruim voor vertrek aan de deelnemers verstrekt.

Dag 1, zaterdag. Heen reis.

Vertrek vanuit Zutphen, overtocht vanuit Calais.

Bezoek de White Horse of Uffington; uitleg over de wichelroede en oefenen met wichelroede lopen. Wandeling naar Uffington Castle, de White Horse en Dragon Hill.

Gezamenlijk diner bij Hawthorns. Hawthorns staat bekend om zijn heerlijke curry’s. Joan en Simon Sturt, de eigenaren, hebben er al verschillende prijzen mee gewonnen.

Thema; Leylijnen.

Wat is de kracht van leylijnen? Hoe herken je deze en de overeenkomst van deze energie met de in de Feng Shui gebruikte term ‘Dragon lines’.

Dag 2, zondag. Glastonbury.

Bezoek Chalice Well waar je kunt kennis maken met de witte en rode bron, natuurwezens en de kracht van water.

Bezoek de Abbey met de Holy Thorn, het vermeende graf van King Arthur en Lady Guineverre en de Lady’s Chapel.

Vervolgens beklimmen we de Tor waar je de kracht kunt ervaren van de Michael- en Mary Leylijnen, de inwijdingsplek en een toegang tot andere wereld.

Gezamenlijk diner bij Galatea. Galatea is een van de kleine, natuurlijke manen van de planeet Neptunus. Daarnaast is Galatea ook een Nereïde, een Nimf uit de Griekse mythologie die werd bemint door Polyphemus de Cycloop en een standbeeld gemaakt door Pygmalion. Dit beeld van een prachtige vrouw wordt door hem hevig aanbeden en hij smeekt Venus elke dag om het beeld tot leven te wekken, wat ook na enige tijd gebeurd.

Thema; water en de bron van oorsprong van al het leven.

Is het water dat zorgt voor een versterking van aanwezige energieën? Wat is de rol van de kwaliteit van dat water zelf?

Dag 3, maandag. Avebury.

Bezoek West Kennett Long Barrow en Silbury Hill in West Kennett. Daarna is er tijd voor een wandeling rond en door de Avebury Stone Circle. Je krijgt later op de middag ruimschoots de gelegenheid om zelf op onderzoek te gaan, maar natuurlijk zal ik je een en ander vertellen over de oorsprong en functie, het ontkrachten van de Circle en het leycentrum.

We bezoeken een van de groves bij Hackpen Hill en stoppen op de terugweg bij de Red Lion in Pilton voor het avondeten.

Thema; aarde.

Avebury is een van de grootste steencirkels ter wereld. Waarom is er een cirkel gecreëerd? Welke soort stenen zijn er gebruikt en is dat van invloed op de energie? Trouwens, waarom zijn er überhaupt stenen gebruikt? Kan het ook anders?

Dag 4, dinsdag. Vrije dag.

De chauffeur rijdt naar Clarks Village in Street. Dit grote en heel erg Engelse outlet center is ontstaan rond de Clarks fabrieken. Je bent echter ook vrij om te wandelen en winkelen in Glastonbury en op eigen gelegenheid kennis te maken met dit eigenzinnige stadje.

Deze avond koken we zelf.

Dag 5, woensdag. Wells.

Bezoek aan de Wells Cathedral. In vroegere tijden werd er op bijzondere wijze omgegaan met het bouwen van kerken en kathedralen op bijzondere plekken. Op deze plek leer je over de energetische achtergronden van de kathedraalbouw en over de invloed vanuit de Chapter Room op de omgeving.

Hierna brengen we een bezoek aan de bijzondere grafheuvels in Pridi. Je leert hier meer over de magiër van Strovolos en gebruik van het pentagram, de invloed van je aura op jezelf en op je omgeving en methoden om je aura te versterken en dit te onderhouden.

Bezoek aan de Aldhelm’s bron in Doulting waar je kennis maakt met de tempeliers kapel en de historie van de tempeliers. De geneeskrachtige bron; zijn geschiedenis en zijn waterwezens.

Diner bij The Who’d A Thought it Inn.

Thema; metaal.

Religie is verbonden met het element metaal, maar wat heeft dat element nodig om zich te kunnen manifesteren en hoe ziet dat er dan uit? Kan metaal ook om andere redenen een opening naar andere dimensies zijn?

Dag 6, donderdag. Tintangel.

Bezoek aan de ruïnes van het kasteel van Koning Arthur en aan de grot van Merlijn. We overnachten 1 nacht in het Camelot Castle Hotel dat direct op de cliff bij zee staat!

Thema; magie.

Magie speelt een grote rol in het denken over en vanuit Feng Shui; het idee dat er gewerkt wordt met het onzichtbare en ongrijpbare kan een mystificerend effect hebben. Maar is dat wel terecht? Zouden Arthur en Merlijn kunnen uitleggen hoe dat zit?

Dag 7, vrijdag. St. Nectan’s Glenn en Burrowbridge.

Deze dag brengen we een bezoek aan;

Nectan’s Glenn vlakbij Tintagel. Deze bijzondere en magische waterval brengt water, aarde en metaal energie met elkaar in verbinding. De plek is niet alleen feeëriek, maar ook vol van orbs en andere energieën.

De Burrowbridge Mump. De ruïne van de aan Michael gewijde kerk, heeft een rechtstreekse verbinding met de energie van het oude Atlantis en bevindt zich op dezelfde energielijn als de Tor, maar is tevens de energetische tegenhanger van de Tor.

De eeuwenoude Taxus bij St. Andrews Church in Dundon; hout energie in optima forma.

Thema; de werking van de elementen.

Kan het spanningsveld dat controlerende elementen soms creëren, ook een positief effect hebben dat uitdaagt en prikkelt? Is het mogelijk dat Feng Shui ook een relatie heeft met Atlantis? Kan een boom ook letterlijk een netwerk vormen? En hoe werkt dat dan?

Dag 8, zaterdag. Maria Magdalena en Glastonbury.

Wandeling door Glastonbury naar de kapel die gewijd is aan Maria Magdalena.

De rest van de dag ben je vrij om nog lekker van Glastonbury te genieten, misschien nog op eigen gelegenheid naar de Tor of Chalice Well te lopen en je spullen in te pakken. ‘s Avonds hebben we ons traditionele ‘laatste avondmaal bij Galatea in Glastonbury.

Thema; vuur.

Welke rol speelt Maria Magdalena bij de transformatie van vuur? Welk doel dient elk element afzonderlijk? Welke samenhang bestaat daartussen? Hoe kan vuur daar zijn licht op laten schijnen?

Dag 9, zondag. Terugreis via Stonehenge en Woodhenge.

Op de terugweg bezoeken we Stonehenge. Hier ervaar je de kracht van de zonnecultus en observatorium en de mannelijke, hemelse energieën, Yang.

Daarna volgt een bezoek aan Woodhenge, tegenhanger van Stonehenge. Hier ervaar je het verschil met Stonehenge, het gebruik als maan-cult plek en observatorium en de vrouwelijke, aardse energieën, Yin.

Vervolgens rijden we naar Dover voor de boot naar Calais. Voor onderweg in de auto zijn er lekkere sandwiches maar ook aan boord is er gelegenheid om wat te eten. Naar verwachting zijn we rond 22:30 uur terug in Zutphen.

Thema; Yin & Yang.

De ultieme afsluiting van deze week vindt plaats door het ervaren van het masculine en feminine principe in optima forma. Yang en Yin, uitgebeeld door twee enorme krachtplaatsen. De een is over de hele wereld bekend. De ander wordt nauwelijks door kenners van krachtplaatsen genoemd. Toch zijn ze onlosmakelijk met elkaar -en met ons- verbonden.

Feng Shui inwijdingsreis, Nina Elshof

Bewaren

Voor wie

Deze bijzondere reis gaat niet alleen naar de magisch en oude ceremoniële plaatsen waar inwijdingsriten aan de orde van de dag waren.
Deze reis neemt je ook mee op verkenning door de energetische wereld van Feng Shui zoals deze in het grotere landschap te herkennen is.
Voor deelname dien je daarom minimaal Feng Shui Level I gevolgd te hebben om de kennis die tijdens deze reis gedeeld wordt, optimaal te kunnen ervaren.

Het is verstandig om uitgerust aan de reis te beginnen. Het zal namelijk beslist, in goede zin, een enerverende week worden!

Reis, Feng Shui, Engeland, Nina Elshof

Bewaren

Vervoer en verblijf

De reis start vanuit Zutphen met een personenbus en chauffeur. Dit zal ook gedurende de hele reis ons vervoermiddel blijven. De overtocht naar Engeland wordt gemaakt per boot, van Calais naar Dover en vise versa.

We overnachten in cottages in de landerijen aan de voet van Glastonbury Tor. Het verblijf is op basis van gedeelde kamers. Er zijn eventueel 1-persoons kamers beschikbaar. Hiervoor wordt wel een toeslag in rekening gebracht.

De huisjes zijn van alle gemakken voorzien; van vaatwasser tot wasmachine en droger. Ook is er een klein, overdekt zwembad. Handdoeken en linnengoed zijn allemaal aanwezig.

Reis, Feng Shui, inwijdingsreis, Engeland, Nina Elshof

Bewaren

9 dagen all inclusive

De gehele reis duurt negen dagen en kost € 1.295,=. Dit bedrag is all-inclusive. Dat wil zeggen, echt inclusief alles. Dus ook je drankje aan boord van de ferry, entree van plekken die we bezoeken, alle maaltijden en het drankje dat je daarbij nuttigt, zelfs het stukje taart bij de koffie. En reken maar dat er wat taart voorbij komt!

De enige kosten die je maakt zijn de wilde uitgaven in de interessante winkeltjes die we her en der tegenkomen.

Daarnaast dien je zelf eventueel een reisverzekering af te sluiten.

Bewaren

Bewaren

Aanmelden

Wil je mee met de Feng Shui Inwijdingsreis? Leuk! Reserveer je plek en meld je hier aan. De reservering verloopt in samenwerking met de Feng Shui Academie en de link verwijst je door naar hun ticketsysteem.

Bij aanmelding dient een aanbetaling van €350,- te worden voldaan. Met deze aanbetaling reserveer jij jouw plek voor deze reis. Uiterlijk maart 2017 moet de volledige reissom zijn voldaan. Je ontvangt hiervoor een factuur.

Denk jezelf aan je reisverzekering?

LET OP! In verband met de organisatie kun je je tot uiterlijk zaterdag 15 april 2017 aanmelden voor deze reis. Neem voor de last minute mogelijkheden contact met ons op.

Wat anderen zeggen over de Feng Shui Inwijdingsreis.

Het is een reis geworden om nooit meer te vergeten. Vanaf dag 1 werd ik ondergedompeld in de overrompelende ervaring van pure aarde energie en het hield niet op. Steeds meer ervaringen in een periode waarin je je niet druk hoeft te maken over dagelijkse besognes als boodschappen doen, eten koken etc. Het werd allemaal keurig verzorgd.
Deze reis heeft bij de hele groep (7 mensen) een transformatieproces op gang gebracht. Naast bezichtigingen en momenten van contemplatie hield Nina bij iedereen goed de vinger aan de pols en was er ruimte voor bespreken van individuele ervaringen.
Dank je wel Nina, de reis heeft mij veel gedaan en was een welkome aanvulling in mijn ontwikkelingsproces.
Juliet van 't Hul

Ga mee op verkenning door de energetische wereld van Feng Shui zoals deze in het grotere landschap te herkennen is.

Bewaren

Bewaren